20den bağlıyosun 1yıl....faizi hemen yatıyo...dışardan yeşil alıp geliyosun....onuda bağlıyosun 20den.....faizi hemen alıp dışardan yeşil algel bağla....matruşka gibi....kaçırma...ben bağladım 1yıl...
Hatta şöyle de olabilir;
Dolar yapan seçimden sonra 25 çıkar bir anda satar dolarını %45 le faize bağlar. Sevinir dolardan %25 net vurdum der.. 2 ay da faiz aldığında net %7 alırım der, toplam net %32.. KKM ye bağlayanlar %38 ile bağlamıştı ama iyi ki yapmamışım der daha çok sevinir.. Faize bağladıktan sonra dolar 30 a gider keşke bozdurmasa idim der çok üzülür.. KKM deki 3 ayı dolduğunda bir bakar dolar 30 olmuş TCMB 28 liradan veriyor.. KKMci %50 net vurdum, iyi ki dolar yapmamışım der, dolar üzerine faiz yapan kahrolur.. Olur mu? Olur.. Ama olmayabilir de.. Sadece hayal ettim.
Faizle uğraşmayı bırakalı çok oldu...Paranın yeri ya eurobond ya da Borsa olduğuna karar verdim ve tüm paramla 2018 den beri bu şekilde gidiyorum...
Borsa ayağı döviz bazında bazen kafa kafaya bazen artıya geçiyor..Borsadan aldığım temettü ve Eurobond ise benim emekli aylığım...:oleyo:
Dolar çıkarsa emekli aylığıma zam geliyor , temettü geliri de bazen düşüyor a.q ama kağıtlar fena değil....
Benim çekincem, dolardan tlye dönülen primli ya da normal kkmde, vade sonunda bir şekilde hacı abi biz sana dolar olarak geri veremeyeceğiz. Neyse artık sen de tl alıver nolacak bitti gitti iş çözüldü denilir mi?