Yıllık basit faiz. Mesela faiz %5 yazmışsam 6 ayda bir %2.5 demektir.
Printable View
Burdan şunu mu anlamalıyım: yıllık enflasyon + %2.4 getirisi mi var bu sertifikaların? Mesela enflasyon sıfır olsa %2,4 mü verecek?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EREGL bugün bilanço açıkladı ve geçen seneye göre çok iyi kar yapmasına rağmen hisse %2 düştü. Yükselmesi gerekmez miydi hisse neden düşüyor? Yoksa etkisi hemen görülmez mi? Örneğin açıklanan bilançonun hisse üzerindeki etkisi ne kadar sürede görünür?
O zaman buna "faizsiz" diyemeyiz...
Bildiğiniz faiz bu...
Ben sadece sizin "faizsiz" ifadenize yorum yapıyorum. Borçlanma aracı olduğunun konuyla alakası yok.
Enflasyona dayalı kiralama mı yapılmış? Böyle kiralama nasıl oluyor?
Benim bildiğim kira sertifikasında ne alacağın önceden bellidir...
İlk zamanlar biraz zorlansamda sonradan alıştım. Zaten az uyurdum ama bu süreyi daha da kısalttım.
Ayrıca tam tersine stresimin azaldığını hissettim.
Erken kalkma konusunda Sleep as Android uygulamasının epey etkisini gördüm.
22:00-02:00 arası uyumak oldukça verimli oluyor. Ayrıca vakit bulursam öğle arası 20-30 dk kestiriyorum.
Yapılacaklar listesi çok uzayınca ister istemez arka planda beynimiz yoruluyor. Az uyuyarak bu listeyi azalttım. Biriken okunacaklar listesindeki kitapları da yavaş yavaş bitirmeye başladım. Her şeyi vaktinde yapmaya gayret ediyorum. Böylece stres azaldı. Kafamda takıntı olmayınca da başımı yastığa koyunca huzurlu bir uyku çekiyorum.
Hayatta başarıya ulaşmış birçok insanın az uyuduğunu ve vaktini verimli kullandığını söyleyebiliriz.
Teşekkür ederim.
Bu sizin risk iştahınıza bağlı. Ben olsam bilançosuna göre ucuz kalanları kademe kademe toplamaya devam ederdim.
Haklısınız. İnsanın başına her şey gelebilir. Sürprizlere hazırlıklı olmalıyız. Kurallarımızın dışına çıkmak zorunda kalabiliriz. Önemli olan bunun farkında olmak ve en kısa zamanda tekrar çizgimize dönmek olacaktır.
Sn ironarm, evet bu konuşmalar Halil Hoca'nın Uzun Vadeli Yatırım sayfalarında geçmişti. Çok kaliteli bir başlıktı. Birçok insan o yıllarda uzun vadeli yatırımın temellerini atmış oldu. Tabi şimdi kim ne halde, ne kadar stratejisine sadık kaldı bilemeyiz.
O zaman insanlara önerip kefil olmayın derim.en azından faizsiz olduğu konusunda. Vebal alırsınız. Dikkat edin.