Ben bunu çok büyük haksızlık olarak giruyorum
Printable View
Ben bunu çok büyük haksızlık olarak giruyorum
Ciddi misiniz ? E peki taahutumuz gerçek değilse bunun bı yaptırımı yok mu bı ispat teminat falan istemiyorlar mi
En belirgin nedeni yukarıda Sn. Boone'un söylediği şeyin olduğunu söylemişti bir portföy yöneticisi görüştüğümüzde . Sanılanın aksine çok sayıda yatırımcı muazzam psikolojik baskı yaratıyormuş dediğine göre. Bırak eksi yazmayı bir gün önceki getiriyi göremeyince cimere, spk'ya şikayet edeninden, maille küfür döşenenine, her yarım saatte bir arayıp akşam fiyat ne olacak söyle diyenine kadar nelerle karşılaşıyorlarmış.
Doğru olduğunu şuradan tahmin ediyorum. Forex firmasında kısa bir dönem kardeşim çalışmıştı. Zarar edenler , ana-bacı sövüyorlar diye bezip 1 haftada işi bıraktı. Brexit oldu poundu niye yükseltiyorsunuz lan diyen adam varmış. Bunların elindeymiş gibi :) Bizim yatırımcı hatayı kendinde bulmaz pek. Hep birilerinin ona oynadığı oyundur.
Peki neden daha çok getirileri var. Bence mevzuattaki portföy rahatlığı önemli etken, şu kadar şunu , bu kadar bunu tutacaksın zorlaması yok. Bir de tabi yönetim ücretleri ve primleri çok daha yüksek normal fonlardan. Yüksek kazanımlar da elbette çok daha iyi motive ediyor yöneticilerini.
İŞ portföyün yabancı hisse taşıyan 4 serbest fonu var. Her ay düzenli %20 yapıyorlar. :) Ama her birinde 2-3 kodaman yatırımcı var. Yıllık %300-500 kazanan serbest hisse fonları var başka kurumların.
IPJ -0.34
Büyük patlama yarın sanırım.
ıpv 0,58
tdg 0,64
tta -1,33
tte-0,27
ıpj-0,34
2 gün oldu AFT alalı, düşüşe bak. Ne alsam düşüyor. Riskli fonlar bana göre değil demek. Zamanlamam yanlış oluyor. Umarım devam etmez.