Her evsahibini kendiniz gibi arsiz zannediyosunuz , oyle dehil...
Ayrica hesap yapmak zor degil...
3 yil once 500bin lirayi altina gomen adamin kac parasi var simdi bi hesaplayin bakalim...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Kardeşim inan parayı yönetmek vs hikaye. Zaten bu işlerde başarılı olan biri oturduğu evi alır, üstüne para kazanacağı sermayeyi yine bulur. Dediğin gibi ev sahibiyle muhatap olmamak en güzeli. Dua etsin de atılmasın evden, sonra görür Türkiye gerçeklerini.
Ev sahibi oturduğun evi satarsa hiç bir hak iddia edemezsin, kiracı hakları orada biter. Sonra gider 2000 tl ye esenyurtta apaçilerle aynı mahallede takılırsın.
Adamlar sirf bana laf soylemek icin yazi yaziyor...
Ulan salak grafikler orda , fiyatlar orda, hesap makinasi kullanmayida biliyosan hesaplarsin bakarsin yalan mi degilmi....
Yastik icine ceyrek altın koyan ninen kadar kafan calismiyosa suç benimmi...
Tereciye tere satıyorsun. 3 yıl önce değil, 6 yıl önce BES teki paramın tümünü gram altına geçirdim, ben portföy yönetimi konusunda ders veriyorum, bana laga luga yapma.
Ayrıca hiç bir zaman TÜFE den fazla zam yapmadım. Gayet güzel saygılı bir ilişkimiz var. Ama kiracım senin gibi ev sahiplerini enayi gibi gören biri olsa anında kapı dışarı ederim. Aslında ev sahibine burada yazdıklarını da okutmak lazım.
Şaap kavcioglu da egitim veriyor, hatta devletin basi kitap yaziyor...
Bes i 6 yil once altina ceviren biri ( bende ayni hareketi 5 yil once yaptim onu da bil) , benim dediklerimi anlayamiyorsa daha ne diyeyim, hadi git işine....
Siz e sacma geliyor tabi ama en azindan beni belki anlarsiniz diye bisey daha yaziyim... Develüasyon %100 e yaklaşti, merkez dolara dokunmaya basladi... Ben gecen hafta altin in ve dolarin %70ini satip ciktim...Daha da cikarsa ciksin arkasindan bakmam...
Size göre uygun bir peşinat ile uzun vade taksitle ev almam lazim....
Bana göre oyle degil... Cünku konut fiyatlarida artti... Ben kendime şu soruyu soruyorum, artmayan ne kaldi ????
Bu sorunun cevabini bulup onu aliyorum.... Bu kadar basit benim düşüncem....
Bugünüde bana laf yetiştirmekle gecirdiniz, forum sakinleri kusura bakmasin... Bana müsade...
Parası olmayan için diyecek hiç bir şey yok. Allah herkese nasip etsin. Ama parası olupta kirada oturan her zaman risk altındadır.
Konut dokunulmazlığı diye bir konu var.
Bunu sadece kanuni olarak demiyorum.
Para bankada duran sanal bir şey. Burada evi olanların bir çoğunun, hisse senedi dolar altın gibi yatırımları zaten var. Ama bu ailenizle yaşanıdığınız ve dokunulmasını istemediğiniz ortamı, ev sahibinin bir telefonu ile her an berbat edebilirsiniz. Bu ihtimal düşüktür ama vardır. Örnekleri de çoktur.
Ben sadece genç arkadaşlara şunu öneririm, ilk iş, ilk fırsatta evlerini almaları. Farklı yatırım yapmak için zaten 60 yaşına kadar uzun seneleri var. 6-7 yılını buna ayırsınlar. (İlk evi zaten yatırım olarak görmem. Bu bir ihtiyaçtır.)