Devletin bankası ceza almış spekle böyle bir anlaşma yapabilir mi aklım almıyor
Printable View
Devletin bankası ceza almış spekle böyle bir anlaşma yapabilir mi aklım almıyor
Devletin kurumu SPK'nın resmi açıklama yapıp el koyduğu hisseleri 6 ay ceza verdiği bir şirkete geri verip kote ettirmesi daha mı mantıklı.bunu insanın aklı almaz.ben kendimi adıma 0,70 ve altındaki her fiyatta emeklilik param dahil buraya koyacağım.gerisi kağıdın sahibine kalmış istediğini yapsın.kimsede kaptırmasın malını bu ********lere.
HALKB ya da HLGYO'daki hiç bir yönetici KAP gibi aleni bir yerde habere konu olmuş bir şeyi bu şekilde yapmaya cesaret edemez hele de şu lanet seçim öncesi. HLGYO'nun tüzüğüne ve kurucu ortaklarına bakmak lazım. O "Halka Açık kısım" olarak gözüken 240 milyon lot içerisinde kurul kaydında olup ta borsada işlem görmeyenler var ki adamlar bunları parça parça toplayıp MKK'ya başvuruyorlar. HALKB ve HLGYO'nun paylarını düştükten sonra 150 milyon lota yakın hisse var kurul kaydında ancak ne kadarı borsada işlem görmeyen nitelikte bunu bilmiyoruz. Tüzükte yazılıdır ama, çok net bir rakam çıkmasa da 3 aşağı 5 yukarı bellidir. Ve bu adamlar bu gerçek ya da tüzel kişileri bulup hisselerini devralıyor.
Konu gayet net, de kaçtan alıyorlar bu hisseleri soru bu... Ve devralıp işlem gören tipe dönüştürmede neden bu kadar acele ediyorlar, yoksa bloke olan 54 milyon lotu teminat gösterip bir yerlerden kredi felan mı çekmişlerdi ve bu teminatı isteyenler yükümlülüğünü yerine getir kardeşim diye baskı mı yapıyor bunlara ? Adamın paraya ihtiyacı olmasa 6 ay orada bloke dursun hisseler, kime ne zarar ? Hiç...Borsada işlem gören tipe dönüşmek için müracaat edilen bu -şimdilik- 40 milyon lot hisseyi alelacele bulup buluşturmalarında şahsen ben başka bir mantık bulamıyorum.
Ben daha once halka acik olupta borsaya kote olmayan kagit diye birsey duymadim.Halka acik demek uzerinde kisit yoksa spk yasaklamasi gibi islem gorebilir nitelikte demek.ayrica bugun itibariyle 42 milyon lottan bahsediyorsunuz.kac kisiden toplamasi lazim kac kisinin elinde 100binden fazla lot vardir surda.bu mal toplu olarak alinmis belli ve yasak geldiginde 2 gun sonra 19milyon tek seferde kote ettiler.19 milyon gecmis takaslara bakin hangi araci kurumda vardi yasak geldikten sonra.o kadar kucuk yatiriciya nerden ulasacakta isticek.ben ak yatirimdan hissemi satmadan once bu adamlara borc hisse verdim.ilkinde %90 faizle ikincisinde %70faizle %20sinide araci kurum aliyor arasalar beni ararlardi.isteyenede gonderirim borc verme komisyonu diye yatan paranin goruntusunu.o yuzden imkansiz seylerden bahsetmeyin.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
buffett sende iyi lot var demek ki şu geçenki 2 millyon lotlu arkadaş gibi ne tesadüf o da akyatırımlıydı
Sn buffett, bir şirketin sermayesini temsil eden tüm paylar (şirket sözleşmesinde belirtilen yani sizin bir sayfa önce resmini koyduğunuz) halka açık kısmı olarak görünen kısımda olsa bile borsada alınıp satılamayabilir. Satışa konu olabilmesi için MKK'ya başvurulması gerekir. Hemen her hissede bu türden paylar vardır. SPK ya başvurmuyorlar zaten MKK ya başvuruyorlar söz konusu işlem için. Yanlışlık olmasın.
Bende 100bin vardi.o zaman simdi %80ini ekgyo kaptirdim
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.