Originally Posted by
atmega48pa
Herkes burada birbirinive bu numaralari biliyor artik ama beles kagit varmis diye gelen olursa yaziyorum.
- KY kardesim, faaliyet raporunu v.s okuyunca gorecegin ilk sey su olacaktir. yatirimlardan gecmiste dolar bazinda yillik %25 civari getiri!!!
Is grubu diye gozu kapali inanma, bilmeyen icin bu tam bir bubi tuzagi. Halbuki ozsermaye buyumesini yazsa butun foyasi ortaya cikacak. Istirak edilen sirketler kar etse bile kara zarar bakmadan surekli aylik bir milyon lira genel yonetim gideri adiyla goturuyorlar yatirimci beklesin dursun.
- Kasada hisse basi 90 kurus varmis diye gelme, o paranin bize hayri yok, faizini sirkettekiler afiyetle eziyor. Sirket basarili mi degil mi, bilancoya falan bakmadan parayi ikramiye v.s ile eziyorlar.
- Sirketin genel yonetim giderleri sektorunun lideri, gozdenin ve diger gsy lerin kat be kat ustunde. Rakamlar aklimda degil ama Gozdeyle bari karsilastir, sasiracaksin.
- Istirak edilen sirketlerin toplam kari 4 yildir ekside, 2016 ya gore zarar azalsa da 2017 de zarar 35-40 milyon gibi birsey. Isgsy nedense bunu paylasmiyor ama nedense ayni verilere Ismen bilancosundan ulasabiliyoruz.
Ucuz kalmis, olumsuzluklar fiyatlanmis, ben girerim diyorsan hirslanmadan makul miktarda bir sinir koyarak alim yapmali.
Yakiniyorum ama ben satmayi dusunmuyorum, cunku 10 yildir islem yaparim, simdiye kadar bekleyip de zarar ettigim hisse olmadi.