Geçmiştede viopda aylarca terste kalmıştı trendhound ile beraber. :rules:
Bitmiyor paraları, para ağacı var sanki.
Hala kuzu özel yazıyor, açmamış kendine ait bölmeyi.
Printable View
halkbank ve vakıfbank tahtasında alış var, bakalım oyun bozulacakmı.?
Dün akşam ekonomik kanalları biraz seyrettim, hala durumu anlamaya çalışıyorum.
Bu aralar yahudi bluumbergin marabalarından çok ekotürk kanalını seyreder oldum. garanti bankasının gürbüz bebesi yahudi bluumberg de "açığa satış" var dedi.
Ardından hemen bluumbergin maaşlı marabası atladı, "garanti bebesi, garanti bebesi, açığa satış kötü değildir diyorsun değilmi.? Yannış anlama olmasın.?"
Garantinin gürbüz bebeside hemen düzeltti yahudilere karşı yaptığı hatayı anladı ve "evet açığa satış iyidir, candır, likidite sağlar".
bluumbergin maaşlı marabası yine yağlanmaya başlamış, kafayı çeviremez hale gelmiş. Görevini yapıyor, marabalığı iyi olmalıki besliyorlar. Açığa satışı hararetli ve AŞIRI istekli savunuyor. hali ile altında bişey aramakta doğal oluyor, hele siyonistin maaşlı elemanı isen.
Hiç bir ekonomist, açığa satış neden var temel sebebi açıklamadı. Neden konmuş bu.? Her konan kural ve aracın, ekonomiye katkısı olması gerekir. Spekülatörlerin var, günlükçü alan satanların var. İkiside likidite sağlar ve her kademede alacak satacak kağıt görürsün. Yatırımcı ise kademelerin dolu olması lazımki istediğin zaman YATIRIM amaçlı senet alabilesin. Günlükçüler olmasa her kademede alım satım yapacak mal bulmakta zorlanırsın. Spekler endeksi uzun vade gitmesi gereken yere götürür akışkanlık sağlar. Bunuda ceplerindeki para ile sağlar.
Açığa satış likidite sağlar demek ne kadar doğru.? Zararı ne kadar faydası ne kadar. Zarar ve fayda olayını ele alıp bir sonuca varmak gerekir.
Açığa satışı ancak Borsadaki güçlü ler kullanabilir. Endeksi yönlendirebileceklerin işine yarar açığa satış. BISTin balinası değilsin diyelim bir FON yöneticisisin, Açığa sattın, bunu balina gördü ve ters tarafa endeksi sürdü. Ayvayı yersin. Açığa satış yüklü yapıldığında o borsanın balinası olman lazım zarar etmemen için.
Başka borsaları bilmem ama BIST de açığa satış kötü amaçlarla kullanılıyor gibi görünüyor. Neticede detay bilmiyorum.
.
Bayrama malda girmek istemeyenler, bugün satış yaparlar.
Dün bankaları satanlar bugün ne yaparlar.?
viop tarafındada söylenmiş, adamlar spotta merkez senetleri açığa satıp endeksi düşürüyorlar. viop da kısa pozisyonlarına kâr yazdırıyorlar.
Mantıklı. Daha bir kaç hafta önce 6 siyonist banka birleşmiş, açığa satış yapmış ve bunu gizlemeye çalışmışlardı. SPK dan gizli işlem yaptıkları için ceza yemişlerdi.
Açığa sattıklarını geri almaya başladıklarında V olacak demektir.
Ama ne zaman başlayacaklar.
Dün satışların şekline bakınca, endeks dönecekmiş gibi görünmedi.
garan a son ana kadar yüklü satış geldi.
Eğer söylendiği gibi açığa satış yapıp endeksi düşürüp viop short lardan kazanmaya çalışıyorlarsa.
Açığa sattıklarını geri alabilmek için, Bayağı bir sarsmaları lazım endeksi.
MSCI ın devreye girip açığa satışı serbest bıraktırmaya çalışmasıda, siyonistlerin açığa satış yöntemi ile para kazanmaya çalıştıklarını gösterebilir.
Tüm göstergeleri birleştirirsen, kirli bir iş ortaya çıkıyor.
bluumbergin marabasının açığa satışı hararetle savunması. 6 siyonist bankanın gizli açığa satış yapmaları. Sonra MSCI ın açığa satışı serbest bırak baskısı. Bankalar bedavaya yakınken bankalara yüklü satış gelmesi...
Hepsini birleştirirsen, siyonistler karanlık iş çeviriyor olabilir.
yahudi medyanın ne kadar kötü olduğunun bir göstergesi daha. Tabi siyasi basın yahudi basındanda kötü, oda ayrı konu.
.
Halkbank yine direniyor. Bu satış dalgası eğer siyonist soygun planı ise, hakbank direniyor.
Oyunu bozabilecekmi bakalım.
Vakıfbank neden direnmiyor onu bilmiyorum. ykbnk da yeşil ama sahipleri yahudi olduğundan onu karıştırmak istemem.
ekgyo da direniyor.
endeksin kapanmasına az kaldı. Bugün Bir silkeleme olabilir diye düşünüyordum ama gerçekleşmeyecek gibi, zaman dar.
Dünki gibi kapadılar. Satışa devam edeceğim anlamında.
İlginç bir bilgi daha. bluumberg sitesinin BIST endeksini gösterdikleri grafik, BIST de satışa geçildiğinden beri bozuk.
SPK, siyonist bankaların birleşip endeksi etkilemek amaçlı yaptığı açığa satışlara yasak getirmişti.
MSCI sopa gösterincede hemen göbeklerini açmışlardı. Reislerinin taktiği, sopayı görünce göbeğini aç. Yunanistan bağırınca kendi sınırımızda sismik gemi gezdiremedik, o kadar düşmüş durumdayız.
Ne diyordum, MSCI sopayı gösterince her yalamanın yaptığını yaptın, koyduğun kuralı çektin.
Onu yapmanın usulune uygun şekli var ve çok daha etkili. Aynı zamandada eski önerim.
FON oluştur, kötü niyetli yüksek çapta alım satım görürsen, cezalandırmak amaçlı bu fonu kullan ve ters işlem yap. Kötü niyetli kişilerin ceplerinden paralarını al.
Bunu yapan ilk sen olmayacaksın.
Tabi karakter yoksa, kötü niyetli gruba karşı ters işlem yaptığında, siyonist kurumlar "ne yapıyon lan" diye bağıracaktır. Sende göbeğini tekrar açacaksın.
En azından halk bankta birileri ortaya çıktı "Tarkan benim" dedi.
Vakıfbank ta sonradan direnişe katıldı.
ykbnk yı karıştırmayayım sahibi siyonist demiştim, haklı çıktım kırmızıya oda döndü.
İş bankası ise sahipsiz, utanç verici şekilde yönetiliyor. Muhasebeciyi genel müdür yapmalarından açıkça belliki işleri temiz değil, pis işler dönüyor ve sus payı olarak muhasebeciyi banka yönetiminin başına getirdiler. Geçmişte verdikleri kredi ile halkın malı Petrol Ofisini yahudi aydın doğana aldırmışlardı. Unutmam. Bunu yazdım diye devlet el koysun demiyorum. Devlet daha iyi değil maalesef.
---
TR deki siyonist bankalar birleşip, önce short pozisyon alıp, sonrada açığa satışla endeksi düşürüp short lardan para kazanıyorlarsa, bu açıkça soygun. Yasal değil, ne burada ne başka yerde. Birlikte iş yapmak başta yasal değil ağır cezası var.
Böyle yapıyorlar ve SPK da ceza vermiyorsa bu da elimizin kolumuzun ne kadar bağlandığına gösterge.
Ülke olarak çok rezil bir duruma geldik.
.
Sosyal ağ kanunu çıkmış.
Bende çok aşırı denetimden yanayım, burada pek çok kez yazmıştım. Hem internet hemde tüm medya çok sıkı denetlenmeli ve ağır cezaları olmalı.
Ancak kanunu çıkaran ve uygulayan temiz, dürüst, ahlaklı bir devlet olmalı. Başka türlü işe yaramaz.
Söz konusu olan bizim ülke hükümeti ve kurumları olunca, bu kanun güçlüyü korumak amaçlı kullanılır.
akp yi kötü gösteren yayınlar olunca hemen sansür isteyecekler, muhalefete yalan dolan herşeyle saldır, sonuç çıkmayacaktır. Şu ana kadar yapılanda zaten bu.
yahudi medya hemen sosyal ağları savunmaya geçmiş. Biliyorsunuz bizde yaygın kullanılan sosyal ağların tamamının sahibi yahudi ve tüm TV kanallarında 10larca yıldır reklamını yapmak serbest ve bedava. Kendi sosyal ağlarımızın ismini TV de geçirmek reklama giriyor para vermen gerekir ama yahudininki bedava.
İçimizdeki yahudi medyanın marabaları "o sitelerde bizim KOBİ ler para kazanıyor" argümanı ile saldırıya geçtiler. Devlette bir kişide çıkıp "lang 20 yıl önce bu siteler yokken bizim KOBİ ler nasıl hayatta kalıyorlardı" diyemez. O kafa yok. O kafaya sahip olanları itina ile işten atarlar. Kendi sosyal siteni hayata geçirir, bedava reklamlarını yapar, yahudi reklamını paralı yaparsın, olur biter.
Bir kaç yılda bizim sosyal ağlar yaygınlaşır, fazla sürmez. KOBİ lerde yeni yuvalarına geçerler. İş çok kolay. Tabi bana kolay sana değil. Bizim halkın beyni öyle yıkanmışki, batılı olmasa nefes alamaz psikolojisine sokulmuşlar. Bunu yapanda 70 yıldır yahudi medya ve misyoner okullarında yetiştirilenler.(robert kolej, alman okulları, amerikan okulları, fransız okullaı)
yahudinin reklamı bedava olunca her gün tüm TV kanallarında isimleri yüzlerce kez geçiyor ve TR halkıda o sosyal ağlara hücum ediyor. Böyle bir komedi ancak bizim gibi sömürge ülkelerde olur.
Bakın ÇİN e. Kendi sosyal ağlarını geliştirdiler ve google, facebook, instagram, twitter gibi yahudi siteleri Çin de yaygın değil.
Bizim halkın parası abd ye akarken, Çin halkının parası Çin de kalıyor. Bizim ülke doviz açığı verirken, Çin doviz fazlası veriyor.
Daha kötüsü kontrolu yahudide olan sosyal ağlarda, bizi ve gençleri istedikleri ağıla sokabilirlerde. Kontrol onlarda. Taraflı bilgilerle ülke halkını yanlış yöne kolaylıkla sokabilirler.
10 yıllar önce aşağıladığımız, ilkel gördüğümüz Çin, o dönemlerde bile ZİHNİYET OLARAK aslında bizden çok daha ileri imiş.
KDV indirimi gelmiş:
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bak...mlandi/1927912