Originally Posted by
deva-i dert
Hem borsadaki gidişatın resminin çekmenin zorluğu, hem de jeopolitik gelişmelerin oluşturduğu belirsizlik ortamı nedeniyle, "yanılmış olabilirim" ihtimalini de göz önünde tutarak burada paylaşmamıştım. Ancak bazı gözlemlerim, almış olduğum bazı sinyaller ve buna ilaveten XTUMY'nin XU100 bazlı grafiğinde 15 Ekim'de vermiş olduğu bana göre güzel dönüş işareti olabilir şeklindeki tepkisi nedeniyle, 16-21 Ekim tarihleri arasında kendi değerleme usulümce iyi bilançolu gördüğüm, bazılarını görece ve bazılarını mutlak manada ucuz bulduğum, oldukça sıkı düzeltme görmüş, BIST standartlarında small ve/veya mid-cap diyebileceğim 12 BIST 100 dışı hisse alarak portföyün çok büyük bir kısmını kısa vadede bir süreliğine al-tut stratejisine geçirdim. Sonrasında görmüş olduğum haber bazlı bazı negatif gelişmeler nedeniyle 1 tanesini portföyden çıkardım. Şu anda bu 11 hisse ile yola devam ediyorum. Bunların haricinde de swing trading'e ayarlı olan robotları day-trading'e uygun hale getirmiş durumdayım ve oluşan day trading fırsatlarını da kaçırmamaya çalışıyorum. Portföyde bulunan 11 hisseden 2 tanesi hariç diğer 9'u aldığım tarihten sonra borsa geneli standartlarına göre iyi performans gösterdiler. Bir tanesi yerinde saydı, bir tanesi de (belki de en çok güvendiklerimden birisi) biraz geriye çekilmiş durumda. Small/mid-cap oldukları ve günlük volatiliteleri yüksek oldukları için elimdeki hisselerde stop-loss seviyemi biraz daha büyük tutuyorum. Bu nedenle geriye sayan hissem de henüz bu mantıkla kendimce belirlediğim stop loss seviyesini aşağı kırmadığı ve hatta son 2 gündür de toparlandığı için portföyümde tutmaya devam ettim. Karavana sıkmamak ve ciddi risk almamak amacıyla, seçimlerimi yaparken, şirketlerin faiz maliyetleri oldukça yükseldiği için, ucuzluğun yanında finansal borç oranları oldukça düşük olanları, mümkünse net finansal borcu olmayanları ya da ürettikleri favök ile net finansal borçları kolay çevrilebilir olanları tercih ettim. Umarım seçmiş olduğum hisselerdeki fiyatlamalar yüzümüzü kara çıkarmaz. Allah'tan hayırlısı.
Kişisel görüşlerim herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.