İyi mal toplamışsındır.:kahkah:
Printable View
dostum ben ne kadar tersini söylesem de gesan tahtada beni haksız çıkarıyor...biliyorsun ki bu güne kadar da hep geri döner umudu taşıyordum..kendi kendime bu gün öz eleştri yapmak istedim...gesan en geç nisan-mayıs aylarında 200-300 aralıklarına belki de eski zirvesini test edeceğine inanıyorum...ama satıp daha aşağıdan alarak lot artırma seçeneği de vardı..bunu ne yazık ki yapmadım ve çoğumuz da burada yapmadı..onun dışında gesana ve sektörüne güveniyorum...sadece aradan biraz zaman geçmesi gerekecek gibi görünüyor....kendim için sabır sabır sabır diyorum....
galiba bir çok arkadaşla birlikte burada uzuncu olacağız...bol bol sohbetler yapacağız görünüyor...şahsen benim de sermayem eriyor hemde tahmin ettiğim bir çok kişinin tüm sermayesinden fazla olarak...dediğim gibi buda bize tecrübe olsun...sabır ile zararların çıkacağına inanıyorum....bu tür kötü endeks günlerinde kaliteli hisselerde bulunmak da bence şanstır...bir süpriz ve güzel kap ile herşey olumlu olarak değişebilir..bu potansiyel her zaman gesanda olacaktır...
Bu arada şaka yaptık.Alınma olmasın:) ama seni yılın trader ödülüne aday gösteriyorum
şimdiden.:kahkah:
panel fabrikamızın faaliyete geçmesini sabır ile bekleyeceğiz...bu fabrikanın yıllık 11,8 milyar ciro yapma potansiyeli var..çeyrek başına kabaca 3 milyar...diğer işleri daha katmıyorum...bu yılın ilk çeyrek net kar marjı %10-15 olsa da ikinci çeyrek ile birlikte %15-20 aralıklarına çıkacaktır..buda çeyrek başına 600-800 milyon kar yapma potansiyeli doğurur...gesan bu yıl ve sonraki yıllarda 1-4 kat büyüme potansiyeli taşıyor...çok az sektörde bu denli agresif büyüme olabiliyor.....(yazılım sektörü de bu şekilde agresif büyüyebiliyor )
kısacası belki zaman kayıpları olabilir ama eninde sonunda gesan yeni zirveler yapacaktır..öncelikle çeyreklere yansıyacak 3-4 milyarlık ciroları ve 400-800 milyonlara varan karları görmemiz gerekiyor...bunlar da bence bu yılın ikinci çeyreklerinde görülme ihtimali çok yüksektir...
Her şeyi anladık da üç gündür kurulmuş saat gibi tam 17.00'den sonra endeksteki tüm hisseelrin paraşütsüz çakılmasının akılla,mantıkla açıklanır bir tarafı var mı Allah aşkına?
Yani herkesin zihnine "Saat 17.0p olmadan elinde ne var ne yok satmalısın" algısının kör gözüne parmağım şeklinde bir mesajla verilmiyor mu? Çok açık bir manüpülasyon yok mu burada?
Piyasanın doğal bir dinamiği olarak algılanir tarafı var mı Allah aşkina bu 17.00 sonrası çöküşlerinin?
Lütfen yanlış anlamayin. Ben hep piyasa çerçsvesinde meseleye yaklaşmaktan yanayim ama malesef "siyasi dinamiklerden" bağımsız bir piyasa olmasina imkan da yok? Dolayisyla şu tespiti yapmak istiyorum:
"Yav hani dövize yönelimi engelliyor diye iktidarca da borsanın olumlu seyredilmesi isteniyordu? Hani bunca ky varken bunlarin zarar etmesi etrafindaki insanlari da düşününce "seçmen" davranışı açısından iktidarın hiç ama hiç işine gelmeyeceği için borsa bir destek de buradan alacaktı?
La her şey yalan oldu! Ne oluyor Allah aşkına?