KAP: SKP [TLY TMV VSNMD ] TERA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1453129
Dosyalar:
Pay Alım Satım Bildirimi 2025-06-30
Printable View
KAP: SKP [TLY TMV VSNMD ] TERA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1453129
Dosyalar:
Pay Alım Satım Bildirimi 2025-06-30
Şu an 11.55 deki yeni bölünmüş FENER hisse fiyatı benim için cazip değil. Sportiflerden kar elde etmek için alım fiyatı hayati önem taşır. Yanlış zamanda girersen uzun süre hapseder seni. Alım yapmam için bölünmüş yeni hisse fiyatının 9 TL nin altına inmesi lazım (bu seviye 280 milyon dolarlık bir piyasa değeri demektir) ama muhtemelen bunun altına inmez yakın vadede. İnmezse de canı sağolsun, 9 TL den fazla vermem. Benim sistem böyle çalışıyor. Belirlediğim fiyata gelirse ne, ala, aksi halde ben yokum.
Vişne bugün taban. Halka açıklık oranı %6.33 e düşmüş. 5 ay önce halka arz edildiğinde %20.51 idi. Tahminimce bu oran %5.5 e inecek. Demek ki halka açıklık oranındaki azalış TERA nın alımlarından kaynaklanıyor. Adamlar MKK ye başvurup ellerindeki hisseleri "borsada işlem görmeyen tipe""dönüştürmüş olmalı, aksi takdirde halka açıklık oranı düşmezdi.
Elimdeki tüm YKBNK leri 31.70 tavan fiyattan verdim ve ful nakde döndüm. Çok kısa bir sürede çok hızlı çıktık, bu da beni tedirgin etti. 😊
Bu hisseleri elimde tuttuğum 3 ayı biraz aşkın bir sürede sıfır riskli PPF stopajı düştükten sonra %10 net kar getirirken YKBNK de %14 net kar elde ettim. Reel bazda 4 puan öndeyim. Öyle ahım şahım bir kar değil ama mevcut konjonktürde şikayet etmiyorum. 😊
Gayet başarılı bence,
Son 3 ayda USD pozisyonu TL bazında, faiz dahil yaklaşık %9 kazandırdı çoğu hisse dip geliştirdi ve bir sürü olay yaşandı.
YKBNK leri alırken çok acele ettim. Burada büyük hata yaptım çünkü alış maliyetim yüksek kaldı. 1 gün beklesem 27.80 yerine 24 den, 2 işgünü beklesem 22 den alabilecektim. İç siyasetin borsa üzerindeki etkisini hafife alma hatasını işledim. Bu yüzden de 3 ayda %40-45 gibi bir net kar elde edecekken %14 ile yetinmek zorunda kaldım. Yaptığım hatayı kalın bir çizgiyle çiziyorum, gelecekte ayni hatayı tekrarlamak istemiyorum.