hareket :kahkah:
Printable View
hareket :kahkah:
Şirketimiz 135.000.000
TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 54.000.000 TL olan çıkarılmış
sermayesinin 54.000.000 TL bedelli artırılarak 108.000.000 TL'na
yükseltilmesine ilişkin 24.10.2018 tarihinde başlayan rüçhan hakkı
kullandırılması işlemleri 07.11.2018 tarihinde tamamlanmıştır.
Ortaklarımızın yeni
pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma
haklarına karşılık gelen;
B grubu payların
toplam nominal değeri 44.476.848,852 Türk Lirası olup, kalan paylar, 12-13
Kasım 2018 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Yatırım Finansman Menkul
Kıymetler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasada, 1 TL
nominal değerdeki beher pay fiyatı 1 TL'den az olmamak üzere Borsa
İstanbul A.Ş.'de Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.
A grubu payların
toplam nominal değeri 2.336.228,261 Türk Lirası olup, kalan paylar, 12-13
Kasım 2018 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Ostim Endüstriyel
Yatırımlar ve İşletme A.Ş.'nin Merkezinin bulunduğu 100. Yıl Bulvarı
N99/90 9.Kat Ostim - Ankara adresinde satışa sunulacaktır. A
grubu paylar için talepte bulunmak isteyen yatırımcılar www.ostimyatirim.com.tr adresinden
ulaşacakları talep formunu doldurarak şirket merkezine mail (info@ostimyatirim.com.tr),
faks (0312 385 24 19) veya adrese elden teslim edebilecektir. 1 TL nominal
değerli A grubu payın satış fiyatı, B grubu payların Borsa İstanbul
A.Ş.'de Birincil Piyasa'da iki gün boyunca oluşan fiyatların ağırlıklı
ortalaması alınarak hesaplanacaktır. Bu nedenle A grubu imtiyazlı pay
başına satış fiyatı, 2. gün saat 12:30'da hesaplanarak Şirket'in www.ostimyatirim.com.tr internet
sitesinden duyurulacaktır. Talepte bulunan yatırımcılar bu fiyatı baz
alarak pay bedelini T.C. İş Bankası Ostim Ticari Şubesinde Şirket adına açılan
TR29 0006 4000 0014 3970 0183 47 IBAN nolu özel hesaba 13 Kasım 2018
saat 17:00'ye kadar yatırmaları gerekmektedir. Toplanan taleplerin oransal
dağıtımı 1 iş günü sonra gerçekleşecek, yatırımcılara hak ettikleri paylar
hesaplarına geçilecek ve varsa iade tutarları talep formunda belirtilen
hesaplarına EFT/Havale yapılacaktır.
B grubu payların 48.600.000 tl olduğu düşünürsek Bedelli tam anlamı ile fiyaskoya dönüşmüş 4.124.000 liralık pay ancak satılmış gerisi elde kalmış durumda. Aklımda deli sorular;
1- Neden tl altında bölünme yapılma gibi saçma sapan birşey satıldı. 1 Lira nominal bedelli pay çıkarıp 92 kuruştan bedelliye başlarsan kim neden bedelline katılsın,
2- A grubu imtiyazlı paylar olduğu müddetçe yönetimde söz sahibi olunamayacağı için kim neden paylarının toplu almak istesin
3-Biz nasıl bir cenderenin içindeyiz ki 1 senede kar eden şirket 2 kere bedelli yapsın. Şirket yetkililerine bu soruların cevabını sorduğumda yanıt alamamıştım. İnşallah ilerleyen zamanlar bize yanıtı gösterir.
dediğiniz doğru hepsi parton bağlantılı:
B grubu payların
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
dediğiniz doğru hepsi parton bağlantılı:
B grubu payların
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Açıklama Bu açıklama, SPK'nın Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 23. maddesinin 7. fıkrası uyarınca altmışar günlük sürelerle yapılması istenen özel durum açıklaması güncellemesi olarak yapılmaktadır. Altmışar günlük sürelerde yapılan son açıklama olması dolayısıyla özet mali bilgilerde verilmiştir.
Ostim Metro Durağı yanında bulunan 64544 Ada 1 Parsel üzerinde %50'si Şirketimizin olmak üzere hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılan Ostim Prestij isimli projemizle ilgili daha önceki açıklamalarımızda inşaat işlerinin tamamlandığı ve yapı kullanım izin belgelerinin alındığı belirtilmiştir. Bağımsız bölümlerin paylaşımı gerçekleştirilmiş ve KAP'ta duyurulmuştur. Proje inşaatının tamamlanması ve iskanın alınması ile projede yerleşimler başlamıştır. Bu sebeple altmışar günlük sürelerle yapılan özel durum açıklamalarımız bu açıklama ile sonlandırılarak gerekli bilgiler bu tarihten itibaren faaliyet raporlarında yer verilecektir.
10.11.2018 tarihi itibariyle Expertiz değeri 46.362.500 TL olan Ostim Prestij Projesi gayrimenkul satışlarından toplam 55.241.000 TL hasılat elde edilmiştir.
Expertiz değeri 51.610.000 TL olan gayrimenkuller Şirketimizn mülkiyetinde kalmıştır. Mülkiyetimizdeki gayrimenkullerin liste bedeli 76.674.000 TL'dir
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla...
Patlama yakın gibi gözüküyor kasım güzel bir aydır....
Şimdi bedelliye katılım çok olmadı sadece 4 milyon civarı mal satıldı geri kalanını 12-13 kasım tarihinde satmaya çalışacaklar tahtaya yatrımcıların güveni kalmadı....Bedelli sermaye artırımı son erdikten sonra patron elde etemye çlıştığı mallarını borsada satabilir mi?bunu yaparken tahtayı ** fiyatlarına çekebilir mi?çeker patronun mal sattığı tahta da kimse durmak istemez..bana göre burda yapılmaya çalışılan şey bu güven kaybı yaratmak ortada bir anlaşma var mı yok mu bunu bedelli bittikten sonra anlayacağız eğer patron ellerinde kalan malı satmak için mkk ya başvurur ise şaşırmayın....
Bardağın neden hep boş tarafı gösterilir anlamak mümkün değil.. Piyasa değeri 106 ml civarı olan bir şirket 55.241.000 TL gelir elde ettim diyor...üstelik bu şirket 12 lerden bu fiyatlara düşmüş...yatırım tavsiyesi değildir