ya goren duyanda gizli bilgi zannedecek.KAMU AYDINLATMA PLATFORMU yani WWW.KAP.GOV.TR
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...4179341a147ddb
GİRİN BAKIN .........biraz araştırın.......
Printable View
ya goren duyanda gizli bilgi zannedecek.KAMU AYDINLATMA PLATFORMU yani WWW.KAP.GOV.TR
GİRİN BAKIN .........biraz araştırın.......
[QUOTE=4N1K1H;5195990]kaynagı olmaz ne demek ya.....sallamayın.....
oneri listesinde bi terslik var....araştıralım
https://www.ahlatciyatirim.com.tr/Up...99618735599836
Kisa vade beklentilerden yilsonu bilanco geldigine gore digerlerini tekrar hatırlatmakta fayda var.
-Gana sozlesme uzatimi,
-Kamerun ve Kongoda (en son imzalanan haric) sozlesme beklentisi
-Mali kapasite artisi ve ek santal kurulumunun bitirilmesi
-Irak ihracati kapasite artisi ve Irak ihracatinin bilancoya etkisinin gorulecegi ilk ceyrek bilanco
-Ozbekistan santral kurulumlarinin tamamlanmasi ve belki 2021 son ceyrege etkisi
-Karadeniz ve Akdeniz de dogalgaz kesfi
Benim acimdan en onemlisi bunlarin etkilerinin kumulatif olarak gorulecegi 2022 ilk ceyrek bilanco. Unuttugum gundem maddeleri varsa ekleyin lutfen.
476 mw kurulu güç var yurtdışında yurtiçi ve yurtdışını harman yaptığımızda 1 mw kurulu güce 1 milyon TL net kar üretiyor. Sene sonunda bu kurulu güce ırak ile beraber 990 mw daha eklenecek varın siz yapın hesabını 1-1.5 sene sonrası için. Dediğiniz gibi beklentilerde cabası...
Sosyal medyalarda görüyoruz; mevcut rakamlar üzerinden analizler yapılıyor.
Ben de mevcut gerçekleşmiş rakamlar üzerinden analiz yapıyorum. Ama bunu mevcut benzer şirketler arasında kıyaslama yapmak için yapıyorum. Yani sektörü içindeki diğer şirketlerle kıyaslayınca hangisi ucuz kalmış diye bakmak için.
Benim için geçmişte olanlardan ziyade gelecekte neler olabileceği daha önemlidir. Uzun vade yatırımlarımı geleceğe bakarak yapmayı tercih ederim. İşte AKSEN e bu bakış açısı ile bakıyorum. 2.80 den bu yana 2 taban yaptığı zamanlar moralimiz bozulsa da kaleyi terketmedik.
Şimdi de 12 lerden 10.50 ye verdiler. Versinler bakalım.
Neyse, bu fikirler çerçevesinde Faaliyet raporundan notlar alıntıladım. Yeni girenlere AKSEN sunumu gibi olsun.
FAALİYET RAPORUNDAN;
KKTC'den sonra yurt dışında büyümeyi hedef edinen Aksa Enerji, globalleşme yolundaki ilk adımını 2015 yılında atmıştır.
Verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını yurt dışına taşımak için harekete geçen Aksa Enerji'nin ilk hedefi Afrika olmuş;
Şirket, Gana, Madagaskar ve Mali'de çok kısa sürelerde kurduğu ve devreye aldığı enerji santralleri ile Afrika pazarına
açılmıştır. Garantili enerji satış sözleşmeleri ile Afrika'daki varlığını pekiştiren Aksa Enerji, acil enerji ihtiyacı olan tüm
coğrafyalarda yeni yatırım projelerini yakından takip ederek global hizmet ağını daha da genişletmeyi hedeflemektedir.
Küresel büyüme vizyonumuzla Mayıs 2020'de Özbekistan
yatırımımızla ilk defa Asya kıtasına açılacağımızı müjdeledik. 2021 yılının son çeyreğinde devreye girmesi
planlanan, Özbekistan'da 740 MW kurulu güce sahip olacak doğal gaz kombine çevrim santralleriyle portföyümüzü
coğrafi olarak çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Ayrıca, Kongo Cumhuriyetinde 100 MW kurulu güce sahip olacak
doğal gaz santralinin de işletme hakkına yönelik 30 yıllık imtiyaz sözleşmesine de 2021 yılının ilk günlerinde imza
attık. Yine 2021 yılının ilk günlerinde Irak'a enerji ihracatı faaliyetlerine başladık. Bunda sonra da küresel büyüme
vizyonumuzla etki alanımızı büyütecek ve ekonomik değer yaratacak yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam
edeceğiz
Dönem sonunda
%23 artışla 558 milyon TL konsolide net kâr olarak elde ettik. 1,497 milyar TL olarak gerçekleşen FAVÖK ümüzün
%66 ni yurt dışı santrallerimizden sağladıkı. Uluslararası yatırımlarımızla sadece kârlılığımızı büyütmekle kalmadık,
borçluluğumuzu da her geçen dönem azaltmayı başardık. 2015 te 860 milyon ABD Doları seviyesinde olan net
finansal borcumuzu 2020 sonunda 359 milyon ABD Doları na düşürdük.
Aksa Enerji olarak, önümüzdeki dönemde de küresel marka olma vizyonumuz doğrultusunda yurt dışı pazarlardaki
varlığımızı güçlendireceğiz