aynen dediğiniz gibi.Zaten bankalara da %100 kefalet veriyoruz ama kredi batarsa %7 öderiz demiş. Ne demek istediğini anlamamıştım. Şimdi siz açıklayınca anlam kazandı.
Printable View
Dövizciler ve altıncılar sonra kafanızı taşlara vurmayacakmışsınız, onagöre:
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...medim-1764153/Alıntı:
Konut fiyatlarının yüzde 25 düşük olduğunu belirten Polat Holding Başkanı Adnan Polat, “40 senedir inşaat sektörünün içindeyim. Alıcı lehine bu kadar iyi bir piyasa hiç olmadı” dedi.
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, birikimini döviz ve altında değerlendirenlere çağrıda bulunarak, “Konut fiyatları çok düşük kaldı. Satış vadeleri ve faizler çok iyi, bu fırsat bir daha gelmez. Gayrimenkul almak için bundan daha iyi bir zaman olmaz” dedi.
Şimdi KGF nin sitesinden istedikleri belgelere baktım. Bu iş sanıldığı gibi değil:
İşte istenilen belgeler:
- EK1 Firma ve kefillerinden alınacak İstihbarat Muvafakatnamesi :
- EK2 Firma ortaklarına ait bilanço dışı taşınır taşınmaz mal varlıkları tablosu :
- İşletmenin başvuru tarihine göre son 15 gün içerisinde alınmış, vergi ve SGK borç durumunu gösterir yazı.
- İlgili KOSGEB Müdürlüğü'nün uygun gördüğü destekleri ve tutarları, revizyon yapıldı ise revize destek ve tutarlarını, işletmeye bildiren Müdürlük yazısının kopyası.
- İşletme ve kefillerinden alınacak İstihbarat Muvafakatnamesi.
- Firma sahibi veya ortaklarının ve varsa kefilin/kefillerin Findeks Risk Raporları.
İşletmenin KGF'nin çalıştığı herhangi bir bankadaki ilgili hesabına başvuru ve inceleme ücretini yatırdığına dair banka dekontu.
Yukarıda gözüken şartlara göre sanki kazın ayağı düşünülen gibi değil. Zira yukarıdaki şartlardan anladığım firma ortaklarının bilanço dışı şahsi mal varlıkları da bir şekilde işin içine katılmış. Direk ipotek sistemi var mıdır bilmem ama bu kredileri alıpta ödememeyi düşünmek sanıldığı kadar basit bir konu olmayabilir...... :wu:
TCMB'nin toplam rezervleri, geçen hafta 1 milyar 486 milyon dolar azalışla 107 milyar 205 milyon dolara geriledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, 24 Mart ile biten haftada Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 1 milyar 848 milyon dolar azalarak 89 milyar 959 milyon dolar oldu. Brüt döviz rezervleri bir önceki hafta 91 milyar 807 milyon Dolar seviyesindeydi.
Bu dönemde altın rezervleri ise önceki haftaya göre 362 milyon dolar artışla 17 milyar 246 milyon dolara çıktı. Böylece Merkez Bankasının toplam rezervleri, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 486 milyon dolar azalışla 107 milyar 205 milyon dolara düştü.
ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre 4. çeyrek büyüme verisi %1.9'dan %2.1'e revize edildi. Beklenti % 2 büyümeydi.
Aynı dönemde ekonominin en büyük bölümünü oluşturan kişisel tüketim %3'ten %3.5'e revize edildi.
Şirket karlılıkları yıllık bazda %9.3 ile 2012'den beri en büyük artışı kaydetti. Güçlenen şirket karlılıklarının istihdamda da ivmelenmeye neden olabileceği ve daha fazla yatırımı destekleyebileceği belirtiliyor.
Beklentiden iyi gelen veri, ekonominin güçlenen istihdam piyasası ve artan güvenle tüketiciler öncülüğünde büyümeye devam ettiğini gösterdi. Analistler bu yılın ilk çeyreğinde de büyümenin %1.9 olmasını bekliyor.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...u/66000/66853/