'Elimde hisse varken bilanço açıklanması riski'ni çok sevemediğim için perşembe ve cuma günü bilançosu açıklanmamış tüm hisselerimi hazır bilanço fiyatlaması hareketi yapmışken nakde çevirdim. Nakde çevirdiğim bu hisselerden başka geçen hafta bilançosuna gerçekten güvendiğim hisselerden sadece bir tanesinin elimde hisse varken bilançosu açıklanmıştı ve beklediğim gibi bir terslik olmadı ve hatta bilanço sonrası eklemeler de yaptım. Perşembe ve cuma günü nakde çevirdiğim hisselerin hiç birisinin 3Ç bilançosunu sevmedim. O sebeple hiç birisinde tekrar alım yapmayı düşünmüyorum.
Fakat geçen hafta oluşan nakitlerden bir kısmını bilançosunda geri dönüş gördüğüm bir gıda şirketi, gelir tablosu rakamları çok parlak durmasa bile akranlarına göre çok ucuz kalmış, görece oldukça ufak ve büyüme potansiyeli olan bir gıda perakende şirketi, daha öncesinden elinmde tuttuğum ve iyi bilanço açıkladığı için lot sayısını artırdığım servis taşımacılık şirketi ve son olarak da dün bilanço açıklayıp bilançosunu oldukça beğendiğim bir başka gıda şirketini portföyüme ekledim.
Bunların haricinde bilançosunu beğerndiğim fakat bugün tavana yakın fiyatlama yaptığı için almadığım / alamadığım birisi inşaat taahhüt sektöründe olan (eski göz ağrılarımdan) bir şirket ve bir seramik/porselen üreticisi var. Onlar da önümüzdeki günlerde biraz düzeltme yaparlarsa portföye dahil etmeyi düşündüklerimden.
'Eh işte idare eder, alınabilir' kabilinden 5-6 şirket daha var listemde, ama onlar için acele etmeyi düşünmüyorum. Hâl-i hazırda portföy oluşturmak için ayırdığım miktarın % 28 civarı nakitte, diğer kısmı ise malda. Işık görürsem portföy oluşturmak için ayırdığım miktarı da artırabilirim zamanla.
Portföy oluşturduktan sonra geçen 3 hafta süresinde portföy overall performansım + % 13,5 civarında oluştu. Bazıları oldukça iyi katkı verirken bazıları vasat kaldılar. Portföy oluşturmanın böyle avantaj/dezavantajları oluşuyor.
Trading için bıraktığım miktarla ise tradinge devam, ancak bir hafta kadar trading'e ara verip biraz gözlem yapmayı planlıyorum.
Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.