Originally Posted by
ariston
Benim anladığım orta sınıfın tüketim gücü ve birikimi elinden alınıyor, daha alt sınıfa ve üretken olduğunu düşündükleri üst sınıfa kaydırılıyor. Üst sınıfta insan sayısı fazla değil ama orada seçici davranılıyor.
Üst sınıfın eskisi genelde 2-3 göbek geriden zaten zengin ve eğitimli böyle durumlara hazırlıklı, çoktan hissesini, arsasını, fabrikasını vs satıp yurt dışına parasını veya işini çıkardı, ortalık güven verici olmadan geri gelmez. Yeni üst sınıfın ise yurt dışı görgüleri ve bağlantıları zayıf ama kamu desteği sağlam, Avrupalıların girmekte zorlandıkları yerlerde genişlemeye veya Avrupa'ya fason ürünler üretmeye çalışıyorlar gibi. Bir çok özelleştirmede de bu kesimi gördük.
Bizi ilgilendiren orta sınıf ise gayrimenkul, araba, dolar, altın, borsa arasında dolaşırken hepden kaybediyor, bu işler sağlam insider bilgi gerekiyor.
Cevdet Akçay'ın anlattığına göre muhalefetin de kazanırsa işi zor.
Bu arada kamu şimdi de bankalardan kredi çekip spekülasyon yapanların peşine düştü gibi. Faktoringi de mercek altına almışlar diye anladım geçen günkü haberlerden.