Originally Posted by
zazadayı
2011 yılında o zamanki adıyla imkb100 55binli seviyelerdeyki bu da 11 lira civarındaydı. yıl oldu 2023, şimdiki adıyla bist100 oldu 520bin yani 5200, bu zıkkım olmuş 10,84. Yani tam 10 kat erimiş bist100'e göre. Bist100ün lokomotif hisseleri en az 10a, bazıları 20ye katlamış bu aynı yerinde saydı. bu şekilde negatif ayrışmaya devam ederse bist700bin 800bine yani şimdiki rakamlarla 7-8bine gelirse bu anca 16-17 civarına gelir sonra sert bi düzeltme de hop geri 10 lira. 10 yıl önceki döviz fiyatını ve 10 yıl boyunca paranın taşıma maliyetini (mevduat faizi, enflasyon) baz alırsak hepimize çok çok geçmiş olsun. Çok spekülatif ve manipülasyona açık bi hisse. Yok Abd anayasa mahkemesi yok Abd istinaf mahkemesi vs gibi haberlerle sürekli yukardan yeni kurbanlar ekleniyor bu hisseye. Bu hisseden ümidim günden güne yok olmaktadır. Burada olumsuz yazanlara en çok ben kızardım ama gün geçtikçe haklılıkları ortaya çıkıyor. Kamu bankalarının hedefi kar etmek değildir diyen zihniyetler tarafından yönetilen bir banka hissesinden olumlu bişeyler beklemek hayalcilik olur zaten. Zorla zararına döviz sattırılan ve ticari zarar yazan bi banka yıllık 10 milyar kar edebiliyorsa elinizi öpüp başınıza koyun. Diğer özel bankaların yıllık 40-50 milyarlık karlarını görünce kıskanmamak mümkün değil. Zamanında fiyatı bunun yarısı seviyesinde olan Garan yaklaşık 3e katladı bunu. Sırf dolar 19 lirayı geçmesin diye zararına döviz sattırılıyor bu lanetlenmiş hisseye. diğer özel bankalar endeksle birlikte uyumlu yükselir düşer en azından yıllık temettüleri vs var, bunda temettü de yok. Bist %3 yükselir bu sadece %1 yükselir. Bist sadece %1 düşerken bu en az %2 %3 düşer. Bunun betası sadece düşüşlerde işe yarıyor yükselişlerde odun gibi kalas gibi seyrediyor sadece. Abd elindeki bu mahkeme sopasını kolay kolay teslim etmeyecektir. Çok uzun bir süre daha bu belirsizlik sürecektir diye tahmin ediyorum. Gözümü kapatıp borsadan rast gele başka bir hisse seçseydim şimdiye çok güzel kar ederdim. Ama hayattaki en büyük hatam bu hisseye bulaşmam oldu. saçımı sakalımı ağarttı bu hisse, zararım o kadar büyük ki hisse en az 40-50 lira olursa zararım çıkar ama buna benim ömrüm yetmez. hisseye bulaştıgımda zaza abiydim şimdi oldum zaza dayı. Allah hepimize sabır versin işimiz zor değil çok zor. Arkadaşlar bu yazdıklarım hiçkimseyi olumlu veya olumsuz etkilemesin. Ben bu işi bilen birisi olsaydım zaten bu hissede ne işim vardı. Sadece sıradan bir yatırımcı olarak içimdekileri dökmek sizlerle dertleşmek istedim. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.