Bu bilgiye dünya yüzeyinde hiç kimse sahip olamaz. Her soru basit bir şekilde sorulabilir. Dünya zaten cevapları olmayan basit sorulardan ibarettir.
Printable View
basit ve net bi soruya bile cevap veremeyenler 'dolarda yukselis kacinilmaz' basliginda geyik cevirirler, geyik cevirme iyi olmaz ama 'kuzu cevirin' ;
hadi iyi geyikler, hisseleri sattim bilionuz mu gelip geyik cevirme alayim bi porsiyon dedim, tukkan sahipleri ofkeli..:)
takipcinizim beyler..:)
Dolar tutmanın tek riski belirli dönemlerde Türkiye'nin enflasyonunun dolar bazında çok ciddi sıçramalar gösterebilmesidir. (örneğin 2003-2013). 2003-2013 döneminde toplam enflasyon kabaca %200 iken dolar tutanlar için alım gücü yarı yarıya azalmıştır.
Ancak aynı durum 2013-2017 dönemi için bu sefer tersten yaşanmış ve dolar tutanların alım gücü enflasyonun üzerinde artmıştır.
O nedenle dolar tutanların alım güçlerini ve nispi varlıklarını koruyabilecekleri orta vadeli (örneğin 3-4 yıl) gibi zaman aralıkları olduğu gibi bunun tersi durumlar da uzun süreli periyotlarda (8-10 yıl) gerçekleşebilmektedir.
2003 yılında berberime saç traşı için 1.5TL ödüyordum. (yaklaşık 1 dolar)
2013 yılında aynı berber benden 15 TL istemeye başladı (yaklaşık 8.5 dolar)
Geçen ay (1.8.2017) aynı berber benden 25 TL istedi. (yaklaşık 7 dolar).
Doların enflasyonu ezeceği zaman aralıklarını bilerek yatırım yapmak ve enflasyona yenileceği zaman aralıklarını iyi tayin edebilmek çok önemli. Bunu tahmini iyi yapamayacaklar belirli bir riski de göze almalıdır.