Originally Posted by
gva74
ilk ceyrek icin onemli olan kalem, konut satis gelirlerinin ne olacagi, stoklarda degisim ve hasilata etkisi...
55-56 mio gibi bir kira geliri gelebilir,
bu ceyrek iskule 2 de bir degisim var mi onu gorecegiz, kiralamalarda tefetufe orani disinda bir artis var mi, ana bhissedarin kiraci oldugu yerlerde bir katakulli yamislar mi
degerleme geliri olmayacak, herhangi bir ortfoy icinde satista yok. iki kalem bilancoyu belirleyecek kira gelirleri ,usthakki gelirleri ve konut net satis geliri...
Finansman tarafi da ilave borclanmalari gorecegiz, bu da onemli
Kira 3 assagi 5 yukari belli, giderlerde oyle.. burada belirleyici insitanbul gala&lokal ve manzara adalar konut tarafinin tau teslimlerinin bu ceyrek icinde ne kadarinin olacagi ayrica ege erlada var hem konut satisi hemde avm de ilave kiralama degisimi
Tabii gelecegi satin al durumu var, bu faiz ortaminda ozellikle manzara adalar stoklarinin eritilmesi olumsuz, eldeki Tuzla ve uskudar arsalari da belirsiz.. Tuzla tarafi kredi ile finanse ediliyor ..bu faiz ortaminda ureti satacaksin, faizide koyunca ara kazanilir mi bilemiyorum
Ayrica IFM icin ne durumda olduklarini da gorecegiz, burada ilave bir harcama gorebiliriz...
Kadikoy oteli, tecim ile yani isbankasi emeklileri yaiyorlar,kartal manzara gibi, burada isbnakaliliar bir avantaj olabilir, makul olcude Kabul edilebilir lakin, hissedarlar acisindan dezavanatjli olmamasi onmeli.. Kadikoy otel in baslamasida ayri bir baski nedeni olur... kabaca baslanacak her insaat baski nedenidir bu ortamda, inistanbul ve adalar da stoklar nakit yaratmaya baslayacak lkain bu kredi ve tahvil disinda insaat icin gerekli fonun ne kadarini karsilar..
Biraz dursalar ve kiralama tarafina odaklansalar bu donem icin daha iyi gibi ama, bilemiyoruz, bu aksam bilancvo ve faaliyet raoru bir nevi gosterge olur..
20 mio karda olabilir kurumlarin acikladigi gibi, 140 mio da olabilir konut satisa bagli... bu ceyrek olmasada 2.ceyrek yansimak durumunda, ancak odenen finansman yuku bu Karin ne kadarini goturecek o da ayri bir soru isareti
benim beklentim, kar minimum 17mio tl icinde konut satis gelir gideri yok.. eger ki bu kalemler yansirsa ise 139 mio tl..
sene sonu icin ise %10luk bir net degerleme artisi ilemax kar beklnetim 634 mio tl.. bu da haziran sonu ilk eta degerleme raorlari ile kismen anlasilabilir..
2018 icin % 7.5 olan temettu rakaminda %10luk bir artis yasanabilir, kaldi ki %7.5 temettu cari fiyat ile 1.22 %6.15 getireye isaret etmekte 16 yil amaortisman suresi, ortalama kira getirileri istanbulda %3 ile %5 arasinda , 6.15 lik getiri gayrmenkul yatirimcisi icin gayet tatmin edici, duzeltmesi kisa vadeli olmayacaktir lakin orta uzun vadede degerleme yatirimci icin bugun oyle gozukmesede en kotu korumaci bir strateji yaratabilir.. bunu bir nevi arsa konut yatirimi gibi gormek lazim, kisacilar icin uygun degil, bogalar icinde hatta ayilar icinde.. kendine has bir hisse bu cok bunaltir, can sikar, surekli bakmak yanlis olur hatta gunkluk trade etmekte...
0.30 usd ile 0.50 usd arasi yil icinde hareket olasi, temettu disinda.. yada 0.32 defter degeri 0.42 arasi
ben 1.10 u da olasi goruyorum 2.00 tl yide , sevgiler
bu aksam bilanco gelir tahminim ve anlariz anyayi konyayi, bakalim yeni bir egeerla vakasi yaratmis mi , ankarakule kiralamsi disinda yonetim