Originally Posted by
YATIRIM_UZMANI
Sizde kusura bakmayın ama benim yorumlarımla ilgili yorumunuza katılamıyorum. size önerim spor hisselerinin son 5 yıllık grafiklerini önünüze alın ve irdeleyin. spor hisselerinde şampiyonluk evet önemli bir kriterdir. ama her kulüp hissesinde aynı etkiyi göstermez. sürekli lig şampiyonu olan bir gs ile çok nadir şampiyon olan ts nin şampiyonluğu aynı etkiyi göstermez mesela. burada ayrıca bir alt kriter daha vardır. gs bir çok küçük yatırımcının porföyünde dağınık olarak bulunmakta iken ts çok daha spekülatif bir spor hissesidir. bjk ye gelince 7 liradan 80 liralara çıkması tamamen belli grupların hisseye girerek, önceki yılın son 15 maçını firesiz geçip yeni yılda şampiyonl olma beklentisi, başkanlık seçimi, yeni yönetim gazıyla hisseyi uzaya çıkartmalarından ibarettir. ayrıca yine gs ve fb kadar küçük yatırımcının elinde bulunmadığından kolayca tavan tavan gitmiştir. bu arada borsadaki hisselerin performansı sadece grafiklerle, teknik veya temel analizle açıklanamaz. aynı zamanda hissetmeniz gerekir. hissi küçümsemeyin ben buna çok önem veririm yatırım yaparken. belki yılların tecrübesi olduğu için olabilir ama bir kağıdı almam için onun iyi perfarmans göstereceğini hissetmem gerekir. özetle gelecek sezin fb yönetim ve kadro olarak başarıya çok aç ve yeterli vizyon ve maddi imkanlara sahipler birde buna 10 yıldır gelmeyen şampiyonluk beklentisi eklenince hisse doğal olarak talep görüyor. gs için aynı durum söz konusu değil. seneye de şampiyon olsa yine çok büyük bir performans göstereceğini düşünmüyorum ki bunun ispatı bu yılın şampiyonluğunda görüldü. aynı yönetim, neredeyse aynı kadro orada duruyor. bu yatırımcıda alım iştahı oluşturamıyor. yatırım tavsiyesi değildir.