Migros u 30 alacaklar ağırlığınida bime yakın yaparlarsa super olur. Şahdik şahbaz oluruz.. Garanti tüpraş akbank Ereglinin ağırlıklarını azaltık mi gelsin beklenen 200 binler. Ekonomi saha kalkar ozaman huloggg..
Printable View
Çıkmayan endeks düşerden ziyade, düşmeyen endeks çıkar görüntüsü var bence...
Benim takip ettiğim hiçbir endeks kağıdında henüz PY mal çıkmaya başlamadı...
PY yüklendiği malı bir yerlerde boşaltmadan, ki daha yukarılar olmalı, şorta morta zırnık koklatmaz...
Bu görüntüde ben poz açacak olsam ( ki açık pozisyonlarım var) long açarım, hadi long içime sinmedi flat kalırım...
Ama kesinkes şort açmam...
(Yorumu güncelledim, aselsan ile ilgili olan kısımları çıkardım, kafa karışıklığı olmasın diye)...
Şortcular sakın bloomberg te barışı be tufan cömerti izlemesin... hemen long olurlar 😁
Hocam, içeride yatırım yapan fonlar, bilançoların fiyatlara yansımadığımı düşünüyorlardı bundan 2 sene önce.
Sonradan akıl edip ingilizce bilanço yayınlamaya başladılar; https://english.bim.com.tr/Category/...relations.aspx
Bloomberg vs reklam yaparak yabancı fonların ilgisini çektiler.
İlk yatırım yapan fonlar gayet iyi kazandı. Kazanmaya da devam ederler.
Sıra yeni fonlarda.
2 ile 5 seneye de ise, yerini getir.com , banabi uygulamalarına bırakacaklar.
Çünkü bim in müşteri potansiyeli y kuşağı idi, onlar elini ayağını çekerler.
Diğer türlü bim e rakip olmak zor. A101 güzel zorluyor ancak borsada yok.
BIMAS 100 TL de olabilir, BIMAS ın fiyatı zengin insanlar için makul, zaten değeri düşük deyip geri alım açıkladılar sonra vaz geçtiler. Ekosistem olarak BIMAS sadece BIMAS değil, bir sürü KOBI BIMAS sayesinde büyümüş.
İnsanlar kaldıraçlı endeks alıp satıyor ve bir şirket üzerinden manipulasyon yapılıyor diye düşünüyorum. Yani endeksde iddiaya girmenin mantığı olmuyor vatandaş için. Hedge edenler de faydalanamıyor gibi.
Normalde Rekabet Kurumu bu borsaya el atmalı, fiyatlar yeterince rekabetçi olarak belirleniyor mu, belirli karteller var mı incelemeli.