Şimdi forum ve konuşmalardan anladığım şu
Binance ın programı var(mış), web yerine bu program ile al sat yapmak mümkün. Bu program API ler ile iletişim sağlıyor Binance a.
Buraya kadar her şey normal, sonuçta hızlı olsun diye program kullanmak iyi bir şey.
Sorun bu programı yapan firmalar ha bire değişiyor.(muş). Binance programcı değil veya herşeye yetişmesi mümkün değil. Birilerine yaptırması normal. Al paranı yap bana.. Ama işte hep firma değişince büyük olasılık firma çalışanlarından birisi programa açık kapı gömdü. Kullanıcı isim şifre girince hacklenmiş oluyor. Hacklenen Binance olmasa da arka kapıdan bir yerden müşteri hesabına girilmiş oluyor. Bunlar şifreleri biriktirip bir günde işi bitiriyorlar. Ellerinde VIA coin var. İnsanların coinleri dumplayıp kendi VIA larına alış girip satıyorlar.
MTGOX olayı ise beklenen gelişme.(En azından ben bunu "bir gün elbet eninde sonunda" şeklinde). Ellerinde çok var çünkü o zamanlar BTC ucuzdu üretim de hızlı idi.
MTGOX elinde şuanki üretim hızına göre 100 günlük BTC var demektir (Günde 1800 adet üretiliyor zaten). Piyasa bunu da kaldırır elbet.
Son olarak evet. Coin yatırımlarınınız Exchange lerde tutmayın demeyi tekrar ediyorum. Şu anki dünya yaşam alışkanlıklarımıza ters ama öyle. Bunu ipten dönen birisinin tecrübesi olarak görün. Kendiniz tecrübe etmeyin.