Originally Posted by
ALÝBEYOÐLU
Alman ekonomisi 2.dunya Savaþý'ndan beri en zor günlerini yaþýyor.isletmelÉâ„¢r haftada 2 gün kýsa çalýþma ödeneði alýyor.ZF 50 bn olan çalýþan sayýsýný 35 bine azaltacak VW ilk defa Almanya'da fabrika kapatacak.Daimler truck yüzde 25 üretim azatmasi yapacak.TR kamyon piyadasida o seviyede daralýyor...Ege endüstride bu hikayeden payýný alacaktýr Amerikan piyasasý bý týk daha iyi ...bedelsiz beklentisi dýþýnda bu hisseyi yürütecek beklenti kýsa vadede olacaðýný sanmýyorum.bedelsix umudu bu hissedeki yüksek piyasa deðerini ateþlemek tedikir.bunu bilen patronda bu mermiyi pek kullanmak istemeyecektir.yoksa 150 m dolar pd olan þirket milyar dolardan nasýl iþlem gorenilirki...emekli olmadan yýllar önce bý arkadaþýmý ziyarete gitmiþtim.ufak bý yemekhanesi vardý.3 ,-5 masadan ibaret..mAgora meyhanedinde daha çok masa vardir.... yarýsý bu firmadan oluþan þirket nasýl milyar dolar piyasa deðerinde olur...o zaman sadece limaný 5000 dönümden oluþan Petkim'de piyasa deðeri kaç olur ?sýð sermaye den dolayý pd uçmuþ ama bnce haketmiyor...gaza gelip 16000 den aldýk.zarsr çýksýn pd/dd 1 den küçük ÝMKB 30 kaðýtlarýna geçecem...ytd...kiþisel öngörülerimdir....zaman bakalým kimi haklý çýkaracak ..