-
Marka Yatırım Holding AŞ'nin Endeğer Medya Yönetim Sanayi ve Ticaret AŞ'deki pay oranı %100'e ulaştı
21/08/2023 06:26:00
Marka Yatırım Holding AŞ'nin Endeğer Medya Yönetim Sanayi ve Ticaret AŞ'deki pay oranı %100'e ulaştı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz Bağlı Ortaklığı Endeğer Medya Yönetim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de ortaklığı bulunan Okan Toprakçı ve Ferhan Aral'a ait olan paylar şirketimiz Marka Yatırım Holding A.Ş. tarafından nominal değer üzerinden satın alınarak, Marka Yatırım Holding A.Ş.'nin Endeğer Medya Yönetim Sanayi ve Ticaret A.Ş' deki pay oranı %100 'e ulaşmıştır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kuzu Grup GYO halka arzında 21-22-23 Ağustos tarihlerinde talep toplanacak
21/08/2023 06:27:00
Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arzında 21-22-23 Ağustos tarihlerinde talep toplanacak.
Şirket'in 175 milyon TL olan sermayesinin 200 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 25 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Kuzu Toplu Konut İnşaat AŞ’ye ait 25 milyon TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere, toplam 50 milyon TL payın halka arzı gerçekleştirilecek.
Şirket paylarının halka arzında talep toplam tarihleri 21-22-23 Ağustos 2023 olup “sabit fiyatla talep toplama” ve “en iyi gayret aracılığı yöntemi” ile Tera Yatırım’ın liderliğindeki 37 aracı kurumun katıldığı konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek.
1 TL nominal değerli paylar 20,76 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.
Bu çerçevede halka arz büyüklüğü 1 milyar 38 milyon TL ve halka arz sonucunda Şirket’in halka açıklık oranı yüzde 25,0 olacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Karsan, Karabük Belediyesi'ne 50 adet Jest minibüsü teslim etti
21/08/2023 06:27:30
Avrupa’nın elektrikli araç dönüşümüne öncülük eden Karsan, Türkiye pazarındaki çalışmalarına da son sürat devam ediyor.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, “Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma” vizyonuyla hareket eden Karsan, Türkiye’deki yerel yönetimlerin filolarını en yeni teknolojiye sahip, gelişmiş modelleriyle yenilemelerine de tam destek sağlıyor. Bu kapsamda bir ihalenin daha teslimat sürecini tamamlayan Karsan, Karabük’e 50 adet Jest minibüsünü teslim etti. 100. Yıl Kültür Merkezi garajında düzenlenen teslimat törenine, Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcısı Seher Berker, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Belediye Başkanları, Karsan Otomotiv Bölge Satış Müdürü Fırat Acar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Teslimat töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Karabük’te en iyi ve en verimli ulaşımı hizmete aldık. Sizlerin layık olduğu hizmet sizlere sunulacak. Bizim görevimiz bu. Karabük’ün çehresi yapacağımız açılışlarla değişecek. Bu araçları Karabük Belediyesi bütçesiyle aldık” dedi.
Belediyelerin tercihi yerli Jest!
6 metre uzunluğuna sahip Karsan Jest modeli, 17 oturan, 3 ayakta ve bir engelli yolcu olmak üzere toplam 21 adetlik yolcu kapasitesiyle hizmet veriyor. Yokuş kalkış desteği ve şerit takip sistemi ile kaza önlemede önemli avantajlar sunan Jest, engelli kullanımına uygun olacak şekilde alçak tabanlı özelliği ile de ön plana çıkıyor. Hesaplı bakım maliyetleriyle de rekabette avantaj sağlayan Jest, düşük dönüş yarıçapıyla kentin kalbindeki en sıkışık trafikte bile en zor manevraların üstesinden kolayca geliyor.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Rekabet Kurulu, Ak Gıda hakkında soruşturma açtı
21/08/2023 06:28:00
Rekabet Kurulu, Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, hızlı tüketim malları sektöründe üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle rekabet kurallarını ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma karara bağlandı.
Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Açıklamada, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, ilgili teşebbüs ya da teşebbüs birliklerinin 4054 Sayılı Kanun'u ihlal ettikleri ve ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
hayırlı sabahlar vatandaş.
-
*abd'de dow jones endeksi 36,97 puan geriledi (0,11%)
-
*abd'de s&p 500 endeksi 30,06 puan yükseldi (0,69%)
-
*abd'de nasdaq endeksi 206,81 puan yükseldi (1,56%)