Bankada vergiyi öderken aklıma geldi.
Bu ay vatandaşın parası vergiye gitti. Halkın dolar alımı bu yüzden sınırlı kalmış olabilir.
Vergi olmasaydı bence zor tutarlardı kuru.
Printable View
Bankada vergiyi öderken aklıma geldi.
Bu ay vatandaşın parası vergiye gitti. Halkın dolar alımı bu yüzden sınırlı kalmış olabilir.
Vergi olmasaydı bence zor tutarlardı kuru.
Ocak ayında MTV, martta kira gelir vergisi, mayısta çevre ve emlak vergisi, temmuzda yine MTV, kasımda yine çevre ve emlak vergisi...Her ay kesilen gelir vergisi...Alışverişlerde ödediğimiz KDV/ÖTV...
Yatırımcı önünü göremez hale geldi. Ekonomiye ilişkin bir çok olumsuzluğu gizliyorlar. Geçen sene erken seçim sonrası doların yükselmesiyle ayyuka çıkan krizi o dönemde kabullenmediler. kasım ayına kadar kriz mriz yok dediler. Papazı serbest bırakınca dolar düşmeye başladı ve az bir toparlanma görülünce Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Ekonomik Saldırısına Maruz Kaldık deyip krizi kabullendiler. Bir şeyler illaki başa geldikten sonra açıklanır oldu. Tanzim satışları bile varlık kuyruğu diye halka yedirdiler ya helal olsun. Bunlara şapka çıkarılır. Eskiden MB nın dolara fiziki müdahaleleri Döviz Satım İhaleleriyle olurdu şimdi yurt dışındaki hesaplardan 7/24 takiple ve satışlarla doları baskılıyorlar. Satılan tutar ne bilinmiyor. Geçen Cumhurbaşkanı MB döviz rezervleri 136 milyar dolardan 80 milyar dolara gerilemişti diye bir söz etti. Hangi ara 136-80=56 milyar dolar döviz satıldı anlamadık. Neredeyse %50 azalmış ama rüya gibi haberimiz olmadı. O kadar kırılgan hale getirdiler ki ekonomiyi ilişkilerimiz bozulmasın diye adeta abd ye çıt çıkaramaz hale geldik. Allah korusun abd herhangi bir yaptırım hamlesinde bulunursa ekonomimiz ne hale gelir. Bunların hepsi yapılan işlemlerin şeffaf olmamasından kaynaklanıyor. Bide şu borsa ya ne oluyor anlamış değilim. 14 Ocak ta ne olduysa sanki bir komut verilmişcesine tüm bist30 hisseleri %50 üzeri değerlendi. Ne olduda yükseldiler. Ama ben şuna inanıyorum. inşallah ne yaptıklarını biliyorlardır. İnşallah kurdukları bu yapay sistem bir gün gümülemez. eğer gümüler ise işte BEKA o zaman yaşanır.