-
Oncosem, Özbekistan'da "Oncosem CA" şirketinin kuruluşunu yaptı
24/08/2023 06:21:00
Oncosem, Özbekistan'da "Oncosem CA" şirketinin kuruluşunu yaptı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin yurtdışı kanallarının gelişimini hızlandırabilmek için Özbekistan'da 50.000.000 UZS (Özbekistan Somu) kuruluş sermayesine sahip %100 bağlı ortaklığı "ONCOSEM CA" LIMITED LIABILITY COMPANY şirketinin kuruluşu yapılmıştır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
İş Bankası, bağlı ortaklığı Moka Ödeme'nin, Birleşik Ödeme ile birleşme görüşmeleri için Genel Müdürlüğe yetki verdi
24/08/2023 06:21:30
İş Bankası, bağlı ortaklığı Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu AŞ'nin, Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ ile birleşme görüşmeleri için Genel Müdürlüğe yetki verdi.
"Bağlı ortaklıklarımızdan Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş.'nin, Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. ile yurt içi ve yurt dışındaki sinerji ve büyüme fırsatlarını değerlendirmek üzere müşterek yönetim esasları gözetilerek birleşmesine yönelik görüşmelerin yapılması, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde bu yapının tesisi için düzenleyici otoriteler nezdinde gerekli izin başvurularının ve ihtiyaç duyulacak sermaye ve varlık planlamasının yapılmasına ilişkin tüm işlemlerin yürütülmesi hususlarında Genel Müdürlüğümüz yetkilendirilmiştir. Süreç ile ilgili somut gelişmeler olması halinde bilgilendirme yapılacaktır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Adabank paylarının AHL Ahlatcı Finansal'a devir işlemi tamamlandı
24/08/2023 06:22:00
Adabank paylarının AHL Ahlatcı Finansal'a devir işlemi tamamlandı.
"24.05.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapmış olduğumuz açıklamada özetle, Şirketimizin %70 oranında, Şirketimizin bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi'nin %29 oranında ve Ahlatcı Holding A.Ş.'nin %1 oranında pay sahibi olduğu AHL Ahlatcı Finansal Yönetim Anonim Şirketi'nin (AHL Ahlatcı Finansal) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Adabank A.Ş. (Adabank) Hisse Satış ihalesine katıldığı ve AHL Ahlatcı Finansal'ın teklifi ile ihalenin sona erdiği duyurulmuştu.
Söz konusu ihaleye ilişkin olarak, TMSF'ye ihale bedeli 215.000.000 TL'nin ödemesi AHL Ahlatcı Finansal tarafından gerçekleştirilmiş olup, Adabank paylarının AHL Ahlatcı Finansal'a devir işlemi tamamlanmıştır. 23.08.2023 (bugün) tarihi itibariyle Adabank'ın Yönetimi; Ahmet AHLATCI (Yönetim Kurulu Başkanı), Ahmet Emin AHLATCI (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ateş AHLATCI (Yönetim Kurulu Üyesi), Abdül Latif ÖZKAYNAK (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Metin KARABİBER (Yönetim Kurulu Üyesi)'den oluşmaktadır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
GRSEL.E, PKART.E ve TDGYO.E payları 22 Eylül seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
24/08/2023 06:22:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GRSEL.E, PKART.E ve TDGYO.E payları 24/08/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/09/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GRSEL.E, PKART.E ve TDGYO.E payları 24/08/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/09/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Orge Enerji, e-mobilite departmanı kurulması ve elektrikli araç şarj cihazı üretimi konusunda çalışmalar yapılmasına karar verdi
24/08/2023 06:23:00
Orge Enerji, Şirket bünyesinde e-mobilite departmanı kurulması ve elektrikli araç şarj cihazı üretimi konusunda çalışmalar yapılmasına karar verdi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu, 23.08.2023 tarihli toplantısında, Şirketimizin büyüme ve kar marjı sürekliliğinin sağlanması amacıyla faaliyet çeşitliliğinin artırılması vizyonu çerçevesinde, yenilenebilir enerji-sürdürülebilir ekonomi faaliyetlerinden Şirketimizin sağladığı gelirlerin artırılması hedefi doğrultusunda;
-Şirketimiz bünyesinde e-mobilite departmanı kurulmasına,
-Kurulacak departmana gerekli yönetici ve personel alımı yapılmasına,
-İlk aşamada elektrikli araç şarj cihazı üretimi konusunda yatırım fizibilite ve pazar araştırmaları yapılmasına,
-Kamu kurum ve kuruluşları ile yatırım teşvik ve destekleri hakkında tüm gerekli işlem ve başvuruların yapılmasına,
ve tüm bu hususlarda Genel Müdür'e yetki verilmesine oy birliğiyle karar vermiştir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Borsa İstanbul, Goldex Kuyumculuk'u KMP'de faaliyette bulunmak üzere Borsa üyesi olarak yetkilendirdi
24/08/2023 06:23:30
Borsa İstanbul, Goldex Kuyumculuk'u Kıymetli Madenler Piyasasında faaliyette bulunmak üzere Borsa üyesi olarak yetkilendirdi.
BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Borsamız Yönetim Kurulunun 30/03/2023 tarihli kararı ile Borsa üyeliğinden çıkarılan Goldex Kuyumculuk San. ve Dış Ticaret A.Ş. (Üye kodu:VAM), Hazine ve Maliye Bakanlığının 28/07/2023 tarihli yazısı kapsamında, Borsamız Yönetim Kurulunun 16/08/2023 tarihli kararı ile Borsa üyeliğinden çıkarılma işlemi iptal edilerek üyelikten çıkarılmadan önceki işlem yapma yetkisinin bulunduğu Kıymetli Madenler Piyasasında faaliyette bulunmak üzere Borsa üyesi olarak yetkilendirilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
VBT Yazılım, TSSX Bilişim ve Danışmanlık AŞ'nin %30 payını almak üzere görüşmelere başladı
24/08/2023 06:24:00
VBT Yazılım, TSSX Bilişim ve Danışmanlık AŞ'nin %30 payını almak üzere görüşmelere başladı.
"Bilişim 500 Araştırmasına göre Türkiye'de son 3 yılın en hızlı büyüyen şirketi olarak kategori birincisi seçilen VBT Yazılım A.Ş. şirket satın alma ve iştirak etme yoluyla büyüme stratejisi çerçevesinde İstanbul merkezli yapay zeka ile izleme (AIOPS) ve veri merkezi otomasyonu çözümleri sunan TSSX Bilişim ve Danışmanlık A.Ş.'nin (www.tss-x.com) % 30 payını almak üzere görüşmelere başlamıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Astor Enerji, Irak şubesinin unvanını Astor Enerji AŞ Irak şubesi olarak tescil ettirmek için çalışmalara başladı
24/08/2023 06:24:30
Astor Enerji, Irak şubesinin unvanını Astor Enerji AŞ Irak şubesi olarak tescil ettirmek ve organizasyonel yapılanmasının yeniden tesis edilmesi yönünde çalışmalara başladı.
"Şirketimiz,
"Astor Transformatör Enerji Turizm İnşaat ve Petrol Sanayi Ticaret Anonim Şirketi" Bağdat Şubesi Bağdat/Irak'ta 2019 yılında tescil edilmiştir.
İhracat pazarları arasında Irak'ın da önemli bir pay alması ve bu ülkeye yapılan ihracatın artış eğiliminde olması nedeniyle, Şubenin faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak üzere, Irak Şubesinin şirketimizin güncel unvanı ile tescilinin yenilenerek daha güçlü bir yapılanma ile faaliyetlerine devam etmesi yönünde Yönetim Kurulumuzun 22/08/2023 tarihli toplantısında karar alınmıştır.
Bu kapsamda Şirketimizin Irak Şubesinin unvanının Astor Enerji A.Ş. Irak Şubesi olarak tescil edilmesi, organizasyonel yapılanmasının yeniden tesis edilmesi yönünde çalışmalara başlanılmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter