Garanti ile Teb.i karsilastirabilirim
Garanti'nin fiyatı daha iyidi Teb 'den
Printable View
Garanti ile Teb.i karsilastirabilirim
Garanti'nin fiyatı daha iyidi Teb 'den
pazartesi ben teb ile ziraat bankasını karşılaştırıp yazarım buradan.
US900123CR91 23/12/2023 1706 USD 102,855 7,44 104,515 7,03 ziraat
US900123CR91 Tahvil USD 104,095139 100,45 23/12/2023 1704 7,12( oran) 7,25 (bileşik faiz) teb bankası
temiz fiyat vadeye kalan gün sayısı alış ve satış fiyatları .
sanki teb bankası daha uygun. ve şuan ziraat internet şubesinden alım yapamıyorum.
Hazine yerine Vakıfbank yada İşbank gibi 2022 vadeli eurobondları inceliyorum. Bunlar "subordinated" olarak geçiyor ve "SR unsecured" olanlara göre ciddi bir getiri farkı var. Olası default durumunda subordinatedlar, bankanın tüm diğer borçları ödendikten sonra ödeniyor. Yani özel şirket eurobondu alırsak oldukça riskli bir durum. Peki aynı risk bir devlet bankası için de gerçekten var mı? Hazine eurobondu ile devlet bankası eurobondu arasındaki bu kadar farklı risk algısı sizce mantıklı mı?
2. sorum da, hiçbir yatırım şirketinde hesabım yok o yüzden bakamıyorum. Örneğin İş Yatırımda hesap açarsak, tüm özel banka eurobondlarını görebiliyor muyuz yoksa sadece İşbank eurobondlarına mı ulaşıyoruz?
banka eurobondları için alım alt limiti 250,000 dolar
işbankasından hesap açarsanız hazine kağıtlarını görebilirsiniz, bankanın kendi eurobondları için MT ile görüşmek gerek
1. Bu bankaların bir kısmı devlet kurumlarına ait, haklısınız ama kişilerin de ortaklığı var. Kredi notları da normal şartlar altında (bu bankalara özel olumsuz bir haber yoksa) özel bankalardan yüksektir. Ancak bu bankalara yönelik çok çok olumsuz durumlarda(ceza vb) devlet bankanın batmasına izin vermez demiyor demek ki piyasa. Devlet başka banka kurabilir ama başka hazine yok. Dolayısıyla hazineden daha yüksek getiri sunmaları normal.
2. Banka eurobond fiyatlarını görmek için isyatirima üye olmaniza gerek yok. Aşağıdaki linkte
Sgmk günlük bülten
Türk şirketlerinin eurotahvil fiyatlamalari
Uluslararası piyasalar günlük rapor
Yayınlarında Türk kurumsal eurobond fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Günlük raporun sağdaki sekmelerinde işlem yapılabilecek minimum bedeller de yer alıyor..
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...r/default.aspx
Paylaştığınız link için çok teşekkürler sayın Kirk7. Epeydir böyle derli toplu bir liste arıyordum.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...04308845_1.pdf
Listedeki minimum sekmesindeki bedelin minimum alım bedeli olduğunu söylemişti bana müşteri temsilcim. dolar bazlı olanlar(bir Akbank senedi hariç) $200k alt limitli, Euro bazlı olanlarda daha düşük alım alt limitleri var ama $250k hiç duymadim ben..
Portfoyunde kuponlu tahvil veya eurobond tutan yatirim fonlari gunluk fiyatlarini belirlerken kupon getirileri icin gunluk reeskont yapiyorlar mi?
Devede kulak belki ama merak ettim
Bu konuda bilgisi olan yardimci olabilir mi?
Saygilar,
Arkadaşlar ebond geliri,temettu geliri ve kira geliri için ayri ayrımı beyanname veriliyor,yoksa hepsi tek beyanla oluyormu,
Orn: 20 bin kira geliri
60 bin bond geliri
80 bin temettü geliri,
Birde bikdigim kadari ile temettü stopaji mahsup edilebiliyor,
Bilgisi olan arkadaşlar simdiden teşekkürler
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eurobond'a yatırım yapabilecek kadar bütçemiz yok. Eurobond yatırım fonları hakkında ne düşünüyorsunuz. Tabii benim gibi insanlar için Eurobond getirisi ve Dolar mevduat getirisi karşılaştırmak lazım. Zaten Eurobond'un kendisi seçeneklerden çıkmış durumda.
İş bankasının 816'nolu fonunu gördüm, önerir misiniz? Kısa vadeli tahvillere yatırım yapan fon biliyor musunuz? Uzun vadeli tahvillere yatırım yapan fonlar dolar faizi değişimlerinden negatif etkileniyor. Benim amacım 6 ay - 1 yıl içinde yeterli bir dolar faizi alabilmek.
Eurobond için müşterisi olmadan günlük fiyatlarına ulaşabileceğiniz bildiğim 3 banka var. Linklerini aşağıda paylaşıyorum.
http://www.ziraatbank.com.tr/tr/bire...tirim/eurobond
http://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2378
http://https://www.isbank.com.tr/TR/.../eurobond.aspx
Bu üç banka arasındaki en iyi sistem Ziraat Bankası'nda gibi görünüyor. Bankanın internet sitesinde diğer bankalara göre en uygun fiyat ve geçmişe yönelik fiyat değişimlerini görebileceğiniz listeleme sistemi mevcut. Tabi bu çıkarımları sadece internette yer alan fiyat ve sorgulama sistemlerine göre söyleyebiliyorum. Diğer bankalar veya satış yapan aracı kurum varsa onlarda daha uygun fiyatlar olabilir. Genel bir durum olmamakla birlikte kişisel tecrübeme göre Vakıfbank'ta daha fazla Eurobond'un aktif alım-satımı yapılabiliyor. En azından daha düşük nominal tutarlar için bu şekilde. Ziraat'te bulamadığım Eurobondları Vakıf'ın internet bankacılığında 2000 - 3000 nominal olarak bulabilmiştim. Tabi günlük stoklara bağlı olarak böyle bir durum oluşmuş olabilir.
Kendi hazırladığım bir Excel dosyasına ait ekran görüntüsünü de buraya ekliyorum. Eurobondların ihraç ve itfa tarihlerini, ihraç tarihinden itibaren Eurobondların temiz fiyat dip ve tepe noktalarını ve bu noktalara ulaştıkları tarihleri ve ihraç tarihindeki satış alt limitleri vb. bilgilerin yer aldığı kendi çapımda ufak bir liste hazırlamıştım.
İlgili dosya ile ilgili bilgi vermem gereken birkaç husus var. İlgili dip ve tepe noktaları temiz fiyatlardır. İhraç sonrası bildiğim kadarıyla alım-satım işlemi kirli fiyatlar üzerinden olduğu için bu fiyatların alım-satım yapan bankalarda anlık olarak bulunamadığını varsayıyorum. Ayrıca bu tutarlar muhtemelen banka veya diğer aracı kurumların alış tutarlarıdır. Muhtemel fiyat oynaklığının çok olduğu bu gibi dönemlerde hatırı sayılır bir makas bırakılarak bankalar vb kurumlar üçüncü kişilere satış yapmış olabilirler. Bu durumda dip ve tepe noktaları üçüncü taraf alıcılar için gerçekçi bir fiyat aralığı olmayabilir.
Listede yer alan alt limitler ihraç tarihindeki alt limitlerdir. Ancak bankalar ellerindeki stok durumuna göre daha küçük tutarlarda bu Eurobonların satışını yapabiliyorlar. 200.000 nominal alt limitli Eurobondların 1.000 - 5.000 arası nominal tutarlarda alımını yaptığım oldu. Bankanıza stok sorarak ellerinde olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Bazı bankalar ellerinde olmasa bile alım yapacağınız tutara göre piyasadan sizin için bu Eurobondları alabiliyorlar.
Ek 22361
Ek 22362
sizce eurobond alımı için uygun bir zaman mı ?
Dostlar 10k civarı usd var. %4 burgan koyucaktım ama SWIFT le uğraşmak istemiyorum.O yüzden TEB den Eurobond düşünüyorum.
Eurobond'da vadeler çok uzun ben 6 ay - 1 yıl fln tutarım en fazla.
Eurobond'da Kupon faizi nedir,nasıl işliyor ?
Ayrıca bu upon ödeme tarihi vade dolmadan bize o güne kadar ki faiz gelirinin ödenmesi mi ? Öyleyse hangi faiz oranına göre bu ödeme yapılıyor ?
Bide son olarak bazıları %3 faizli bazıları %7, Bu düşüşün sebebi ney acaba ?
swap, tahvil/bono, mevduat, vade, faiz, derken şimdi Eurobond bakıyorum, kriz sağolsun neler öğretiyor adama. :)
Eurobond isi iki ayakli bir stratejidir.
Once dolarin sakin ve ucuz oldugu zamanlarinda dolari biriktireceksiniz.
Sonra hava bozunca ortalik toz duman iken cdsler 450-500 e vurmusen gireceksiniz.
Yoksa siz dolari pahali alirsiniz siz aldiktan sonra ortalik sakinlesir dolar duser bonddan kazandiginizi dolar kurundan verirsiniz, bir anlami olmaz.
Vade sonunu bekleyenler icin bu yazdigim daha az gecerlidir.
Her durumda dovizi ucuzken biriktirmek iyidir.
Syg,
Kafam çok karıştı arkadaşlar 5/6 yıllık bir eurobond tavsiyesi verirmisiniz bana bu gün alacağım, teşekkürler
Ozel saglik sigortasi,ve ozel okul faturaları indirim konusu olabikiyormu?
Ayrica bir limit varmi,
Bilen arkadaşlara simdiden teşekkürler
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İkisi de indiriliyor.
Limit beyanın %10 ve %15'i.
bu yılki gelir vergisi rehberinden (g.i.b):
"10.1. Hayat/Şahıs Sigorta Primleri
Yıllık gelir vergisi beyannamesinde, hayat/şahıs sigortaları için ödenen
primlerin beyan edilen gelirin %15'ine kadar olan kısmı matrahın
tespitinde indirim konusu yapılabilecektir.
Yıllık beyannamede matrahın tespitinde dikkate alınacak sigorta primleri;
1- Mükellefin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait birikim priminin
alındığı hayat sigortalarına ödenen primlerin %50'si ile,
2- Ölüm, kaza, hastalık, sağlık, engellilik, analık, doğum ve tahsil
gibi şahıs sigorta primlerinin %100'ünden,
oluşmaktadır.
İndirim konusu yapılacak primlerin toplamı, beyan edilen gelirin %15ini
ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamayacaktır. 2018 yılı
gelirlerine ilişkin olarak kullanılacak olan asgari ücretin yıllık brüt tutarı
24.354 TL'dir.
01/01/2013 tarihinden sonra bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı
paylarının indirim konusu yapılması mümkün değildir.
10.2. Eğitim ve Sağlık Harcamaları
Aşağıda belirtilen şekilde yapılan eğitim ve sağlık harcamaları beyan
edilen gelirin %10'unu aşmaması şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek
gelirlerden indirilebilecektir.
1- Eğitim ve sağlık harcamaları Türkiye'de yapılmalıdır.
2- Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olan gerçek veya tüzel
kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmelidir.
3- Söz konusu harcamalar mükellefin kendisi, eşi ve küçük
çocuklarına ilişkin olmalıdır."
Dikkat edilecek nokta, sağlık harcamaları ile özel sağlık sigortasının farklı limitlere tabi olması:
Sağlık sigortası : Beyanın %15'i veya asgari ücretin yıllık brüt tutarı (hangisi önce dolarsa)
Sağlık harcamaları: Beyanın %10'u (Belgelemek kaydıyla ilaç dahildir)
Bir yontem buna bakmak.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...f+Doviz+Kuruu/
Baska bir yol cari acigimiza bakmak olur..
Volatilite dusuk bir sekilde bir sure kurlar enflasyon altinda artis gosteriyorsa ben dusuk olduguna inanirim.
Syg,
arkadaşlar zıraat bankası eurobond oranlarında eskiye göre çok fazla artış olmuş gibi duruyor.bakan kontrol eden oldumu benmi yanlıyorum.
Sayın dudu yanlış anladınız.Hazine eurobond u 2034 vadeli olan 100-101 civarında idi 105 olmuş.artmış
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi