Valla görmedim. Özele de bakmayı bilmem. Bana diyorsan Hacım.
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...97c0542929.jpg
Sarı-pembe-yeşilin kesişim yerine deyip, onay alır ve roketlerse enfes olur... aralık 20’si gibi...
inşallah
Çoook acemiyim
YTD
Sent from my iPhone using Tapatalk
:) Anladım ben. Tamam ya ben hiç bir şey demedim Cover bey itham edin beni tamam onada bir şey demiyorum :) yahu konu ne nerelere geldik.
Kağıda bakın kağıda biz tartışırken o da yine yaptı yapacağını. İşte bunu diyorum hepi topu ya.
Ama suç yine benim o kadar karda iken 5 ay önce yine açgözlülük yaptım yetinipte şu borsa illetinden kurtulamadım ! Hiç böyle tartışmalar la falan ne sizi nede kendimi muhatap etmeyecektim..
He bende onu diyorum işte. Ama seviye, yara, şaşırması yaşıyoruz bazan.
Yahu soru şu, bu düşüşe oynama yeni moda oldu ve bu tarzla bizim gibi çeyrek asırda beri borsa ile uğraşanlar bile başedemiyor. Ne yapsak bu durumda dedim? Borsayı hemen bıraksakmı yada bir süreliğine mi bıraksak yada yani akıl akıldan üstündür sizin görüşlerinizi de almak isterim demiştim. Çokmu zor soru sordum yada uygun olmadımı anlamadım yani..
Sanki tahtada kimse yok da bizimkiler kendi kendilerine çelik çomak oynuyorlar.
Nice senetler hak etmedikleri halde şaşırtıcı seviyelere yükseldiler.Oysa aynı senetler dörtte bir fiyata düşse yine almam.Ve üstelik bu şirketlerin çoğu öyle öften pöften senetler de değiller.
İşte şimdi bunlara bakıyorum da bir kısım Sarky'ımı ilk tavan olan 7.75'den nasıl verdiğime şaşıyorum.
Ve Çaycı ve avanesinin senedi hala buralarda sanki pahalıymış algılamasıyla nasıl tutabildiklerine de şaşıyorum.
Kardeşim evet bu çok zor bir soru ve doğru cevabı yok.
Bu Hepimizin her dönemde dile getirdiği bir tür serzeniş.
Sen çeyrek asırlıksın biz de yarım asıra koşuyoruz.
Biraz acı olacak ama malesef bizim ülkemizde Borsa küçük yatırımcıyı soymak üzere Çalışıyor.
Ciddi ve düzenli para girişi olmadığı için herkes elindeki kağıt ya da kredi ile birbirini çarpma yarışında.
Düşünsene vob ve varant hacimleri borsadan daha fazla. Yani vadeli U30 ve U100 endeksine borsadan daha fazla para yatırılıyor. Vadeli Endekse para basmak demek tamamen kumar demek. Ortada hisse yok yükselecek mi düşecek mi iddası. Ama para oraya basılıyor. Kumar mantığı ile zengin olma çabası.
Neyse konuyu uzatmayayım. dolduruşa gelmeden, abondene olmadan, kendi stratejini çizeceksin. Benim için iyi gelen sana kötü gelebilir. Bu işin tek doğrusu yok.
Bol kazançlar diliyorum.
Ben edebiyat parçalayana kadar arkadaşlar da cevabı vermişler zaten:):):)
Bak bu işin profosörü behzat 7.75 den satarken ben 9.20 dan alım yaptım.
Bana göre ikisi de kendi mantığı içinde doğru.
Ben Burva ya yeni girdiğimde 2 yıldır bekleyen ama yüzde 500 karda olanlar vardı. Anlıyorum bunları hep yaşadık. Ama herkesin de bir hayatı stres seviyesi var. Ama değişik olmayan tek bir şey var, herkes kazanmak için bekliyor. Kar ettimde zirve yi gördüm yani ama bir yüzde 10-20 daha derken karın yarısından oldum.! Ve sonra rtalb hüsranı ve zararı stres arttı yine. Bak sarky gibi bir hisse biz olayı kişiselleştirirken yine tradeye oynadı. Yani sabrım nasıl taşmasın?! Rtalb da 3 70 düştü! Yani artık tek sevindiğim şey zararımın 1-2 puan az olması..! Yada züğürt tesellisi gibi bir şey iste.. !
Sayın Ezelbayraktar isimli üye :) sizi stresli ve canı sıkkın görüyorum. Altın yere düşme ile pul olmaz. Sarky trade etme ile dul olmaz. Siz hissenize sahip çıkın alıp satın ama zararına işlem yapmayın nederede kapanmış - mi + mı çok önemli değil. Olur böyle baskılar küçükte olsa her yerde alıp satmak lazım denge kaçınca denge yerine gelince de beklemek ve yön kestirmeye çalışmak lazım. Gerisi boş gerisi yalan. Trade ile cep doluyorsa kafa da rahat oluyor. Trade ile cep boşalmaya başlarsa o zamanlar zor işte.
Boşalıyor işte. Bende onun derdindeyim. Rtalb mesela 2.5 aydır yatırımcının adeta ciğerini yedi.! Yani alım ilgisini istismar ede ede kimbilir kaç köşe oldu.?! Çünkü alım ilgisi çok olunca öyle az işlem hacmide olmuyor. !
Düşüşe oynamak gibi pis bir spek tarzı olduğunu sanmıyorum k.y. cı için. Yavaş yavaş yutar farkına bile varmaz insan. Mesela konduramadığınız sarky bile yapıyor işte.! Varmı bu günkü harekette k.y. tutunabileceği bir veri, bence yok.!
9.37 ye satmayanlar 8.04 e koşa koşa veriyorlar.
Güzel gidiyor. Dökülsün bakalım taşlar yerine otursun.
boşluk doldurma hikayesine oynuyorlar. Bu işler psikolojik, mantıksız ama 7.75 tavan dan sonra 8 üstü açmıştık ya oradaki boşluğu alla dolduracak. Bu kadar inmisken doldursun rahatlasın
çaycıya baskı yapıyor diye kızıyor, ilk tavanda mal veriyorsunuz!
ne bekliyodunuz?
hissenin kıymetini değerini bilmeseniz anlayacağım.
Pazardaki esnafta sabah ucuz satıyor misal, bakıyor pazar güzel talep var aksama fiyatı yükseltiyor. Piyasa sonuçta
Belki Behzat abim malı verince sevincinden iki tavan daha gitti :) birde burdan bak
Bahzat abinin adamları yakalamıştır onları kacamamislardir. :) Bahzat abinin ismini kullanarak geyik yapıyoruz ama sıkıntıdan tahta sıkıcı işlem yapmayınca burada vakit geçiriyoruz
Kurşunları boşa sıkmaya gerek yok sayın Arpacı eğer boşluk doldurmaya kalkarsa diye aşağıdaki boşluklara koy gözü korksun, ben yaptım. Pasif aşağıda dolarsa boşluk doldurmaya çalışırken mal kaptırmak istemeyebilir. O zaman ya vazgeçer ya da aşağılar hacimsizlene kadar bekler.
8.08 yaptım yeter,
On kademe 42 bin lot oldu alamam.
Kisa vade 7.5 ye kadar yolu var...ytd
Şu an mesela bu mesaj neye katkı sağlıyor. nereye kadar yolu olduğunu grafiği açan görür zaten, her yol illla yürünecek mi mesala, zaman zaman huysuz mesajlar yazıyorum, belki kızan da oluyordur. ama Art niyetli algı yaratıyor bu mesajlar. Emin olun düşmüş çıkmış önemli değil :)
Birisi vay 7.5 ye düşecekmiş deyip tüm malını çıksa, sonra hop hisse ucsa, adamın canı sıkılacak siz mutlumu olacaksınız. Tam tersini yapan için de aynı tepkiyi gösteririm.
Ya tam tersi olursa iyiki seni dinledim diyende olabilir..Neye yariyor buyuk umutlarla hisseye girip ben girdim dustu diyenlere yariyor...hisseye girip hemen para kazanacagini dusunen kisilerin para kazanmanin kolay olmadigini bununda bir emek gerektigini soyluyor...iyi bir hisseyi aldim zarar ettim diye sizlanmamak gerektigini soyluyor...ozet olarak kisa vade dalgali bir donem ama bekleyen icin iyi bir kar birakabilecek potansiyel var...
Benim ev hanımım da 7.5 dan alacağım diye bana söylüyor şimdi bilmiş mi oluyor.......
Şimdi benim maliyet 0 olunca bana bir zarar mı oluyor
Sorsam sen de var mı
Zannetmem
Seni ASELSAN da tanıdım
fikri yapın milliyetçi muhafazakar çizgide
ama tarzın itici..
Burası sarkuysan herkes uzuncu
olmayan zaten duramaz
şimdi yeni misafir gelenleri dökmekle
uğraşıyorlar
Biraz kucağa verdiler onları alıp kar ile bir daha yüklenecekler
Onların sermayesi bu
Bir sonrakin de makas daha da açılacak
Kalanlar az da olsa bizimle devam edecek
Sen bunların çanakçısı olabilir misin.
Bilmiyorum soruyorum.
Yıl 983-84
Borsa ilk açılmış
Yer tophane
Camın kenarında bir kaç genç bağırıyor gelenleri yönlendiriyorlar
Kimileri kızıyor kimileri şasırıyor filan
Netice
Gazetede haber; ormanda ölü bulundular
Yener Kaya çok büyük aracı kurum 1 numara
Netice,o da ölü bulundu.
Daha nice genç ve aracı kurum vardı
Tarzı iyi olan büyüdü gelişti değişti kurumlaştı
Örnekleri çok
Sana da acizane tavsiyem
Üslübüna tarzına dikkat etmen
Bir hikaye var anlatılır
Padişaha ölümünü güzel anlatma üslübü
Sende tarzını yenile
Benim mi çok umurunda değilsin.
Misal
Köpekler havlar ya onun gibi ısırmaz yani..
Bumisal ağır gelmemiştir umarım
Çünkü tarzın bu kadar itici
Alınma yani
Ben alınmadım.