aynen dostum maalesef öyle
Twitter'dan Berat Albayrak'a,
CİMER'den de Maliye Bakanlığına yazı yazdım vergi ile ilgili. inş aksiyon alırlar...:thumbdown:
Printable View
All time high olan Abd endekslerinde " Flash Crash" bekliyorum. Alım için AFT ve AFA fonunu takipteyim.
"S&P 500, Nasdaq Close at Record Highs"
https://www.wsj.com/articles/global-...mb-11556006653
Yurtdışı hisse alımı uzun vadeli (en az 10 sene) olmalıdır düşüncesindeyim.
Zaten 10 senede 1 Varlık Barışı vs... çıkar
O yüzden düzenli alımlarla desteklemek gerekir
Seçilecek hisse kadar TL'nin değer kaybını absorbe edecek para birimi de kritik öneme sahip (Benim her zaman tercihim CHF)
Sevgi ve saygılarımla(YTD)
Hangi hisselerdesiniz peki?
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn şef,
Evet ilaç sektöründe çalıştım.
İlaç sektörü dinamikleri de planlı programlı ve yavaş yavaş şekillenir.Evet bende yavaş yavaş pozisyon alıyorum(Ortalama yakalamak için de en mantıklısı olarak değerlendiriyorum)
Bedelli konusunu sanmıyorum çünkü nakit akışı kuvvetli bir yapı.(Olabilir de,bunu kimse şimdiden bilemez)
Bedelsiz konusu (Actelion'da yaşandı ,Idorsia için benzer olabilir)
İlerde karlılık konusu söz konusu olunca temettü de söz konusu olabilir.
Bugün mesela hisse +%4,5 bu demek değil ki sürekli böyle olacak...(2018 yazında -%7 gördü)
Sevgi ve saygılarımla
ee yani satalim mi her seyi ? acikcasi aylardir bir asiri degerlenme var deniyor ama hala borsa yukseldikce yukseliyor bide FED faiz kesecekmis yakinda , eger bu olursa bir degerlenme daha olur
en iyisi hic bisey yapmamak mi ? yoksa her seyi satip cikmakmi karar veremedim
bende dun senin bu yazini okudum ve actim baktim ne olmus diye hatirlarsan AFA ve AFT almistim 200 TL lik
biri 259 digeri 247 TL olmus .. tam hatirlamiyorum ama bu fonlarda iyi temettu veren sirketler vardi, Ak portfoy bu temettuyu ne yapiyordu? yeniden yatirim mi ? yoksa cebemi atiyorlar?
Vergi konusu gerçekten kafa karıştırıcı ben yatırımlarımı abd borsasında değerlendiriyorum ve aylık 100 dolar temettü alıyorum, %30 vergi kesinitisi yapılmış olarak hesabıma yansıyor, ben 2019 yılı gelir beyannamesi verirken yıllık olarak iş yatırımdan ekstremi çıkartsam bu şekilde beyan verdiğimde ekstra vergi ödeyecekmiyim vergi iadesi gibi bir beklentim yok ama eksra vergi çıkıyorsa kazancımızın %50 si vergiye gitmiş olacak gerçekten kötü böyle bir durum varsa.
Qnb finans investde hesap işletim ücreti kesilen oldu mu döviz hesaplarından ?
ve birde 01.01.2019 dan 31.12.2019 da dolar Türk lirasına karşı çok fazla değer kazanırsa bunun da vergisini verecekmiyim hiçbir satış yapmasam sadece aldığım temettülerin doların değer kazancından da vergi ödeyecekmiyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Enpara.com'daki hesaplarınızı tanımlayın.
Hesap açarken Banka şubesi Dolar ve euro açmak istesede ben açtırmadım.
Şubeyle işim olmaz. Fakat Hesap işletim ücretleri geçici bi süre alınmıyor yargıtay kararıyla. Problem olmaz.
Keşke mesele hesap açmak olsa :) asıl meselemiz vergi:)
Tekrar hatırlatalım.
Twitter'da yazanlar ve daha birçok kişi detaylı olarak yurtdışı vergisi hakkında detaylı haberi olmayabilir.
Binlerce dolarınızı yatırmadan önce önemlidir.
İlgili yazım:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...64#post3330764
Bu konuda en net cevabı aşağıdaki birim veriyor. Numaradan haftaiçi ulaşılabilirsiniz.
VERGİ DAİRESİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ (YABANCI MENKUL KIYMET BÖLÜMÜ)
0212 453 88 25
GOOG ile GOOGL arasındaki farkı bilen var mı arkadaşlar ?
Peki temettülerin vergisi hesaplanırken hangi kur esas alınıyor? Mesela benim aldığım hisse 3 ayda bir temettü veriyor. Yılsonu vergisi hesaplanırken her birinin yattığı tarih mi? Yıl sonu yada yıl ortalama kuru mu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Temettünün verildiği tarihteki TCMB Döviz Alış kuru dikkata alınır.
Bu iş için Excel dosyası tutmanızda fayda var.
Örnek: 1 lot üzerinden hesaplamadır.
Veriler nasdaq.com
https://resmim.net/f/mLpOU5.jpg
Teşekkürler peki alım satımda kur farkı da vergilendirilmiş mi oluyor? (Eurobond alımsatımında kur farkı vergilendirilmiyor mesela)
Örneğin kur 4 lira iken 1000 dolara aldığımız hisseyi kur 6 lira iken 1500 dolara satarsak vergi matrahı;
A) 500usd kar*6=3000tl mi
B)6*1500 - 4*1000=5000 tl mi
Sent from my iPhone using Tapatalk
10 bin DOLAR'ım var, yurtdışında hisseye değil etf ye yatırım yapmak istiyorum, gedik yatırımda hesap açtıracağım. temettü vergisi %20 olduğu için, sevgili arkadaşlar onlarca sayfa doküman okudum, kafam artık almaz oldu, bana en sağlamından 3-5 tane etf ismi yazabilir misiniz? Teşekkür ederim.
teşekkür ederim, post sonrası www.etfchannel.com isimli siteyi buldum.Lebi derya ETF var, sanırım bu VANGUARD denen şirket bu işin duayeni, ama QQQ denilen bir ETF var mübarek aselsan gibi getirisi var, araştırmaya devam ediyorum.
seçtiğim ETF'leri blogda kıyasladım. Fikir verebilir.
syg.
https://dividendexpert.blogspot.com/...rm-fonlar.html