Dövize el koymadan sonra şimdi de faizlere el koyma korkusu mu saldı :) bir şey olmaz bu enflasyon bu kur böyle oldukça faizler de kaskatı olur düşmez ama çıkar.
Yazılarım tavsiye niteliğinde değildir
Printable View
sorma yoldaş chucky. en büyük soru işareti bu zaten. allahtan ağırlık dolarda yakalandım bu mezbeleye. ama tl kısmından bi tarafıma kaçanı nasıl toparlarımı düşünüyorum..
al sat bana göre değil.. sen zamanında opsiyon konusunda uzmandın.. ne diyorsun bu ortamda ne kadar mantıklı olur opsiyon işlerine girmek? primleri hk bilgin var mı, varsa yorumun ne olur.. açıkçası şu fiyattan satarımdan çok şu fiyattan alırım'a girerim girersem. ne dersin?
aktifin gün bittikten sonra %28 oran açıklaması tam bir işbilmezlik
gün içerisinde niye açıklamıyorsunuz kardeşim şunu
MB nın 6.25 lik hamlesi döviz kuru için hayati önemli.
Zira, dolar bu artışa karşın ileride tekrar başını 7 lere doğru kaldırırsa (IMF dışında) başka silahı kalmadığını gösteriyor.
Bu senaryoda yüzde 30 da işe yaramaz yüzde 45 de.
Alınacak faizin hiçbir anlamı kalmaz.
Yüzde 30 la bağladın, ilk ay sonunda yıllık yüzde 28 netle yüzde 2,33 para yaptın.
Peki dolar 6,05 den 7 ye gittiğinde yüzde 15 kaybettin. Paranın yüzde 13 buharlaştı mı sana....
Çözüm Çiller dönemi süper faizde.
O vakit enf. yüzde 90 lardaymış. Yüzde 400 faiz verilmiş.
Şimdi de bir defalık 3 aylık olmak üzere ver yüzde 200 ü, daha az zararla çok daha etkili olur.
Zira bu senaryoda dolarcıları çözersin. Şimdi ne yaptın.
Sadece dolara ektra kaymayı bir süreliğine engellemiş oldun.
Zaman kazandın. O kadar.
Yerel seçimler yaklaşırken tekrar ekonomi yönetimine güvensizlik ve borç için dış kaynak bulamazsan dolardaki ralli devam etmez mi?
İngbank güncel hoşgeldin faizini sitesinde %25 yapmış. +2 ek faiz dahil mi anlamadım.Değil gibi geldi bana.
Burgan ve Arı hariç bugün tüm günlükler güncellendi
Sitelerinde de görünüyor yeni oranlar
http://www.hisse.net/topluluk/showth...14#post2633714
Bugün sabah 10’da usd alma ihtimali için Burgandaki +500k yı çıkayım dedim, mevduatı otomatik çözmemişler MT yi aradım, çözdüler bu arada bilginiz olsun geri getirirseniz o/n 25 dediler. Saat 15’te eft yapıyorum, usd almadım dedim oran 24 dediler, ben de göndermedim Burgana.
Evet bende buna dikkat cekmistim. Devlet 3 ay vadeli yuksek faizli bono ihrac edebilir.
(Sizin soylediginiz oranlar cok yuksek. Aylik net yuzde 15 getiri saglayan 3 aylik bono makuldur.)
Iktidar su anda IMF siz bir IMF tarzi program uygulamaya calisiyor
Dikkat ederseniz gecen haftalarda Ingiltere ve Almanya ziyaretleri olmustu
Onlarin istekleri belli. MB yi bagimsiz kil, faizleri artir, tasarruf yap, IMF ile masaya oturmayi dusun.
Iktidar icin IMF secenegi kabul edilemez simdilik. Cunku dizginleri tamamen kaybeder
Bu baglamda mecburen diger tavizleri vermek zorunda kaliyor.
Cidden size helal olsun ya benim müşteri danışmanlarım mal ya da ben malım...
400 K için fiyat istiyorum Vakıfbanktan arı hesap 21,75 veriyor kadın birilerine yazıyor oran almak için sonuç 21... Merkez 24 veriyor anasını satim...
Teb'e gittim %24 le marifetliye bağladım onlarda kem küm etti en sonunda arayıp sordular vs 24 veriyorlar dedi
QNB yi aradım pazartesi oran soralım dedi vs
Ben bu parayı en son dolara yatırıp kenara fiziki eve alıp sevicem belki çoğalır
Halkbank nalcacı şubesi konya100k için %25 veriyor bilgi
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu 3 aylik surede de hane halkini bir sekilde ikna edeceksiniz.
Bu 3 aylik surede yapisal reformlara baslayacaksiniz
Dis mihraklarla iyi iliskiler kuracaksiniz
Kisaca guven vereceksiniz.
O zaman algiyi ters cevirebilirsiniz.
Zaten faiz artirimlari zaman kazandirir, tedavi etmez
Ek 20178
Daha once ING den boyle bir bildirim alan oldu mu acaba?
Muhabbetin başında ben Vakıf MT'sine sizin makaslar çok abartılı dedim. Döviz alım satımı HSBC ve Odea'dan yapıyorum buralarda makaslar 2-3 kuruş dedim. Bunun üzerine verdi o bilgileri. Gündüz 50.000 dolar üzeri, gece 100.000 dolar üzeri alım satım emirlerinde, piyasadaki en düşük makasla, sizin söylediklerinizden de küçük makaslarla işlem yapıyoruz dedi. Orada bir terim kullandı yabancısı olduğum için aklımda kalmadı, ama anladığım kadarıyla aynı TCMB alım satım kurlarındaki gibi 1 kuruş civarı makasla işlem yapıyorlar. 1 kuruş değilse de en fazla 2 kuruş olsa gerek, söyleminden böyle anladım.
Ben hoşgeldini bitirmiştim bana gelmedi. Hatta 6 ay öncr müşteri hizmetlerine yazılı talepte bulunmuştum uzatılması adına, ama uzatmamışlardı. Gönderdiğinizi araştırayım, uzatırlarsa yararlanalım iyi olur. ING Turuncu'da boşta bakiye de kalmadığı için oran iyi olduğunda kazançlı oluyor. EFT de ücretsiz. Günlük yatır çek işlemlerinde masrafsız kullanım kolaylığı sağlıyordu aktif kullandığım zamanlarda.
Ben bugun konustum telefonda ve dedim ben 1.5 yildir musterinizim ama hosgeldinin 2 puan altinda faiz aliyorum. En azindan bunu hosgeldin seviyesine cekebilir miyiz dedim ve kapi orada dedi :)
Musteri temsilcisi bana bu bildirimden bahsetti ama ben almadim dedim.
Siz bir arayin ve buraya yazin, bana da ozel mesaj atarsaniz sevinirim.
yahu.. dostlar.. arkadaşlar.. forumdaşlar.. yoldaşlar..
şimdi sn yuji'nin oranları toparladığı listeye tekrar baktım.
"80" adet oran paylaşımı var.. ancak sadece "28" inde temdit mi yeni mi bilgisi var.
hoşgeldin ile temdit çok farklı oranlar olabildiğinden, verdiğiniz oranlar amacına tam hizmet edemiyor böyle olunca.
ricam..
oran paylaşırken, mümkünse (kabaca da olsa) miktar, vade ile birlikte... yeni müşteri mi temdit miyi belirterek paylaşmanız...
ki çabanız, katkınız işe yarasın.
syg.
Arkadaslar,
Sekerdeki eft limitim günlük 1m. Ama bunu çıkarken degil parayı getirmeden, hesabı acarken talep ettim. Siz de oyle yapın. Ha bu arada cıkarken, yani son kuruşa kadar transfer ederken, daha önce kısmi transferlerde hic sormadıgı guvenlik resmini sordu. Hatırlayamadım, bloke oldu. Call center yavas davrandı, olayı cozerken. MT sinin devreye girmesiyle halloldu.
Arkadaslar merhaba araniza yeni katildim ama uzun suredir forumu takip ediyorum. Gercektende verimli paylasimlariniz oluyor. Bilgili arkadaslar cok. Sormak istedigim sudur. E turuncu hesapta param var. Ingbank ne kadar guvenilir. Durum kotulesirse imarbank olayi yasanmasin?
Olaya oyle bakmamalisin bence. Ing bankta diger bankalar gibidir.
Normalde 100 bin TL mevduat TMSF tarafindan guvence altindadir
Ama banka batsa dahi butun paraniz odenir, bu hep boyle olmustur
Devlet para basar yine oder o parayi.
Cunku bunun psikolojik olarak yaratacagi tahribatin maliyeti bunun kat be katidir.
Ayrica ING Hollanda bankasidir.
Ha eger ne kosulda olursa olsun kendinizi guvene almak istiyorsaniz
ING mevduatinizi belli bir miktar karsiliginda guvence altina aliyor
Internet bankaciligindan gorebilirsiniz ya da musteri temsilcisini arayin.
Burgan 28 nasıl veriyor o/n sitesinde 22.50 hoşgeldin oranı bir de
Yatırım tavsiyesi değildir
alternatiften oran alan varmı daha dönüşe var ama bugün 400 k şuan 24, 25 bağlarız dedi