Bugünde yükseldi. 48.66 buna da şükür. az olsun bizim olsun.
Printable View
Bugünde yükseldi. 48.66 buna da şükür. az olsun bizim olsun.
beklentisi iyi olup da bi bo....a benzemeyen bir hisse varsa o da budur.....el insaf..iki kuruş gitti şimdi geri veriyor
So dakka 48 di fiyatı, karanlık odada birisi aşırı mal satmaya ısrar edince 47,58 e kadar geri çektiler.
Sıkıntı yok.
Bu tip düşük sermayeli hisseden bir anda büyük rakamlarda mal çıkarsanız, fiyatı iyice geri çekerler.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu işi yıllardır yapıyor...bu fiyattan bu hisseyi kimse vermez....alan da satan da kendisi....kendi kendini kertiyor
tahtada gördüğünüz tüm alış satış lotları , TTRAK şirketinin kendi çalışanı Broker vasıtasıyla yapar, arada maaş vb özel durumlarda hisse alanlar olursa , onuda kendi içerden lotlar sürerek fiyatı dengeler ,,,
( A ) gurubunda kalmak için belli suni hacim yaratırlar herr gün veya özel günlerde muhakkak o rakamm dengelenir,,, yoksa küme düşüp ( B )'ye düşerler..
örneğin hisse bir anda 500 lot satışla 45 tl den 43 tlye geldiği vakit ,, Broker hemen içerden alım yaparak hisseyi tekrar 45'tl'ye çıkarır . dengeleyip istediği fiyata getirir.
şirketin elinde piyasaya dağılan lotlardan daha fazla lot olduğu için , güç kendisindedir, istediği an virmanlar ( bir yerden diğere aktarma , suni ) ile fiyatları rahatlıkla değiştirir.. :yes:
Devletin Tarım'a desteği artıyor ,,, >>> Pakdemirli: Geleceğin en parlak sektörü tarım olacak
29 Eylül 2018
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Hiç şüphesiz ki geleceğin en parlak sektörü tarım olacak. Artık dünyayı doyuran, lider ülke olacak. Bunun yolu da tarımla teknolojiyi buluşturmaktan geçiyor. dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Turhal Şeker Fabrikasının 85. pancar alım kampanyasında yaptığı konuşmada, 2018 kampanyasının hayırlı olmasını diledi.
Pakdemirli, Hiç şüphesiz ki geleceğin en parlak sektörü tarım olacak. Artık dünyayı doyuran, lider ülke olacak. Bunun yolu da tarımla teknolojiyi buluşturmaktan geçiyor. Daha düne kadar tarlasını sabanla süren çiftçimiz, bugün en son teknolojiyi kullanıyor ve kazancına kazanç katıyor. Artık tarlasında otonom traktör, drone ve sensör kullanan çiftçimiz var. Bu durum bizler için gurur verici. diye konuştu.
Türk Traktör'ün toplam satışları Eylül'de yıllık %47,4 azaldı
Türk Traktör'ün Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre toplam satışları yüzde 47,4 azaldı.
Türk Traktör'ün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yerel satışlar 606 adet, yurt dışı satışlar bin 500 adet olmak üzere toplam satışlar 2 bin 106 oldu. Geçen yıl aynı ayda yerel satışlar 3 bin adet, yurt dışı satışlar bin 6 adet olmak üzere toplam satışlar 4 bin 6 adet seviyesindeydi.
Yılın ilk 9 ayında yerel satışlar 14 bin 860, yurt dışı satışlar 10 bin 322 adet oldu. Geçen yılın aynı döneminde yerel satışlar 26 bin 632, yurt dışı satışlar 9 bin 268 adet seviyesindeydi.
Aynı ayda üretim adedi bin 721, yılın ilk 9 ayında 29 bin 473 olarak gerçekleşti.
http://www.turktraktor.com.tr/pdf/83...TIM_SATIS_.pdf
satış verileri kötü......umarım en kötüsü budur..bundan sonra düzelme başlar...ama içerisinde bulunduğumuz durum iç acıcı görünmüyor.....tek yol yabancı ortağı nn da katkısı ile yurtdışına satışların artması gibi görünüyor...
DÜn itibarı ile aranızdan ayrıldım. Sebebi ise arkadaşlarında belirttiği gibi hisse inanılmaz sığ. Yani 1000 lot alacaksın satacaksın hepsi bir dert stress.
2018 09 aylık bilançosunun son gönderim tarihi 30.10.2018
180 milyon civarında bir kar rakamı beklemekteyim.
yurt dışı satışlarının önceki döneme göre % 11.3725 oranında artmış olması yurt içi satış gerilemesini dengeleyeceğini düşünmekteyim.
Arkadaşlar , Eylül 2018 , dış ve iç satışlar toplamında % 22,5 oranında artış var , bu ay iç ve dış toplam satışımız 1721 adet olmuştur ,, düzelme başladı ,,,
geçtiğimiz Ağustos 2018 ayı dış ve iç satışlar toplamı 1405 adettir ,
Not : lütfen Kapta orda burda kimi spekülasyon unsuru alt yapısı olmayan haberlerde dikkatli olun , kötü niyetlilerin amacı: olumsuz haberlerle teknik çizdirip , malı yukarıdan satıp , alttan almak , tekrar satmak , hisseyi aşağı almak içinde asılsız veya kötü amaçlı haberleri sunuyorlar dikkatli olun , buradaki haberde de kötü niyet şu : iç ve dış satışı yıllık bazlı alıyor , ilk lanse ettikleri o !!
aylığı es geçiyor ,
sonuç : Türk Traktör de üretim ve satışlar Eylül 2018 ayı itibariyle düzelme başlamıştır. ( olumlu )
Nerde olumlu ... olumsuz olduğu için endeksin 2 katı düştü bugün. Yüzde 3,5 aşağıda
Koskoca bir ayda 600 tane satış yapmıs içerde. 81 milyonluk ülkeyiz güya.
eveet içimizdeki İrlandalılardan biri sizmisiniz ?? yoksa !!! , satışların geneline bakılır , toplamıdır verdiğim rakamlar orada , geçen ay kümülatif rakamlardan % 22,5 artmış ve karlı bir ay olmuşsa daha neden dı dsının dı sı aranıyor , geçen ayki toplam satış miktarı 1.405 iken bu ay 1721 olmuştur , sonuçta ben malımın satışını artırmışım ona bakılır !!!
sizin şirketiniz var diyelim , geçen ay 1 lira kazanırken bu ay 1,22 lira kazanmışsınız , bu kar değilmidir , ???
aşağıda olmasının sebebi teknik çiziyor , 43 den 48 e geldi esniyor ,, esnemesi içinde bahane ve habere ihtiyaç vardı sabah 9,54 de 4 içi boş aracı kurumu kullanıp kapa haber çıkardılar , suni , bunu kullandılar , durum bu, al satçılara üç beş kuruş gelsin diye kapı kullanıyorlar , fakat kapa verdikleri haberde baştan sona şaibeli ,, asılsız bilgiler ,,,
lütfen doğru bilgiyi şirketin kendi sayfasından öğrenininiz , aylık üretim ve satış rakamlarına bakın ,,
Arkadaşlar Türk Traktörün kendi sayfası burada ,,,, linkide var , doğru bilgiye , üretim ve satış rakamlarına buradan bakınız ,, >>> http://www.turktraktor.com.tr/yatiri...el.aspx?id=376
http://i.hizliresim.com/qvV8OW.jpg
http://i.hizliresim.com/Q2mYOV.jpg
üstteki rakamlar sadece Traktör satış ve üretimi kapsar ,, geçen ayki rakamdan 370 adet fazla Traktör satışı var , ve % 21,4 Net artış Biçerdöver vb , satışlar burada görünmez !!
*** ettiler hisseleri....verin verin daha çok verin.......hep beraber batalım.....altı üstü bir kaç bin liram var ...ya sizin paranız pul oldu.bir top .tuvalet kağıdı bile daha değerli....bakalım ne kadar daha sürecek bu baskı....
Ben de kactim hisseden, kalanlara sabır...
Neden bir önceki ay ile kıyaslıyorsunuz? Eylül ayı zaten Ağustos'a göre yüksek gelmesi gereken bir ay. Şirketin iç satışları son 3 ayda beşte bir seviyesine düşmüş bunu bile olumlu olarak yorumluyorsunuz. Ağustas ayı satışı 100 olsa Eylül ayında 150 adet satış yapsa %50 artış var diye mi sevineceğiz?
Hissede yatırımın olması objektiflikten uzaklaşmaya neden olur bunu normal karşılamak lazım ama bu kadar da fanatik yorum yapmaya gerek yok.
durum şu , eylülde , ekimde zaten şu kadar olucakki , belli diye bir şey yok , Eylülde Dolar 7 lirada kalsaydı iç satış daha az gelicekti ,
ülke krizden geçti , geçtiğimiz 2017 yılı Ağustos ayı iç dış toplam satış : 3342 adet bu seneki 2018 yılı Ağustos ayı ise 1736 adettir ,,
2017 yılı Eylül Ayı iç , dış toplam satış 4006 adet
2018 yılı Eylül Ayı iç , dış toplam satış 2106 adet olmuştur ,
dolayısıyla geçtiğimiz Ağustos 2018 ayı satışlarda dip noktadır , Eylül 2018 ayı % 21,4 net artış var satışlarda ,
işyerinden maaş alırken 3 aylıkmı alıyorsunuz , tabiki aylık , çok geriye giderseniz geçen sene eylülde 4006 adet satış bu sene 2106 olmuş e napcaz şimdi ,,,
illaki geçen seneki rakamı bulmak için o anki kriz olmayan ortamı sağlamak lazım demi , olağan dışı haller etkiler ,,
ayrıca içeri dışarı satışların toplamı önemlidir , kasama giren para miktarıdır iç dış farketmez ,
sonuçta 3.çeyrek bilançoma kar olarak etkisi olucak,, ( Temmuz , Ağustos , Eylül 2018 ) :ok:
gitmeye niyeti yokmu ortaklar bu şirketin çok oyalandık yaw
bi satamadım gitti veriyim daha bulaşmam bu hisseye
15 günde yaptığı çıkışı 3 günde veriyo. bezdirdi iyice
4228 e kdar kendi kendini depti,sen var y sen ....burası senin gibi bi .................görmedi(boşluğa ne koyarsanız koyun) .....bunlar yatırımcı düşmanları...bu kadar ah ile bir gün layık oldukları yeri boyluyacak yok olup gidecekler...
hisse yükseleceği vakit muhakkak birileri tepelerine binip , yükselmesine izin vermiyor, 47 üstüne çıkınca geri vitese takıyorlar,, içerden suni satış verip hisse fiyatını hemen aşağı alma çabasına giriliyor,,
hissenin yükselmesini istemeyenlerin amacı ne ??
elinde yüklü malı olanların satmasını beklemek olabilirmi , iyide önü açık olan hisseyi neden elden çıkarsın ,, ihtimaller ihtimaller ,,, say say bitmeez ,,,
10.10.2018 TTRAK
http://i.hizliresim.com/Z34zMV.jpg
Bugün 42.28 hareketinde ,, ya birisi iyice bunaldı yüklü malını sattı çıktı gitti ,, aşağı kadar verdi ,,,
ya da Rahibe Brunson 12 ekim mahkeme kararı öncesi içeriden tüyoyu alıp şimdiden malı boşalttı , uçtu gitti ,,,
ya da Şirket içinden bilanço vb sinyali önceden sızdırıp alıp , malını sattı ,,,
yaw arkadaşlar hangi ihtimal olursa olsun bunaldık artık çıkıcaksa çıksın artık. satıp bi kurtulamadım. ben bidaha bulaşmam bu kağıda
sayın izmirli 42 hareketinde aşağı salınım ve tekrar yukarı hareketinde hacim çok az oldu......[IMG]https://i.hizliresim.com/7DzZ3Y.png[/IMG]
neticede sadece 2064 lot,zaman zaman aşağı uzun çubuklar yapıyor.karakteri böyle ,doğru düzgün olmayan bir şeyden bahsetmek zor..
Selam. 6 senelik birlikteliğimize son verdik
Malesef şirket kötü yönetiliyor. Rakipler arttı önlem alınamıyor. Satışlar düşüyor düşüyor düşüyor. Şirket senetlerine sahip çıkmıyor. Güzel günlerdi kar stabil temettü stabildi ancak 80 den buralara kadar düşmesi normal değil. Devletimiz zaten sagolsun herşeyin ithaline alışmış. Çiftçi kan ağlıyor. Gelipte bizden traktör mraktör almaz. Kalanlara bol şans. Zararda olanlar tez zamanda zararlarını çıkartır umarım. Ben zarar ettim. Özellikle 3 son sene anaparayı bile koruyamadı. Cepten yedirdi temettüyü sağolsun. İyi akşamlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2000 lot çıkışla tüm kademeler yerle bir oluyor ...
kırmızı çerçeve içine aldığınız , satış emirleri 2064 lot satışa konulmuş , çıkış olmuş , sn.Exmarine :ok:
Arkadaşlar ne desek boş ,, sabır sabır ,, çok şey söylenicek de , demiyeyim ,, daha önce çok bahsettim , bahsettik , :yes: hayırlısı olur inşallah
Faizler düşmediği sürece borsadan birşey beklemesin.%50 yıllık faizle hiç bir çiftçi kredi çekip aletlerini yenilemez.Zamam ne getirir bilinmez ama 90 lı yıllara geri döndük.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sezen in bi şarksıı var, ne yapsan olmuyor gözüm diye başlar, devamında;
Kendini seçemiyorsun
Bırakıp kaçamıyorsun
Yazmadığın bir hikayede
Uzun yada kısa vadede
Az biraz keşfediyorsun
Öteki olabilmeyi
Yerine koyabilmeyi
Geride durabilmeyi öğreniyorsun.
sabrediyorum,iyi malı ucuza kapatma derdinde.
..ke ..ke çıkacak.Şimdilik kendi başına eğleniyor,eğlensin bakalım.
şu an ayaklarımız boka batmış vaziyette çabalayıp duruyoruz....ama onlar gırtlaklarına kadar battıklarının frkında değillermi...bu hisse 30usd görmüş şu an 7usd ......zararın boyutu ortada .....bekliyorum bekliyeceğim.......
dikkat ettinizmi ?, Traktörde >> Oyak , Ak , Vakıf bazen iş Yat. , alt yapısı olmayan yalan dolan haberlerle fiyatı etkilemeye çalışılıyor , bu kurumlarda yüklü lotu olanların !!!,,,
ve hisse fiyatını yönlendiren vatandaşın tezgahları !!!
örnk : TürkTraktörde Eylül 2018 de yurt içi satışlar % 15 oranında arttı 525 adetten 606 adete yükseldi ,
yurt dışı satışlarda 1211 adetten 1500 adet’e çıktı ,
ortam olumlu iken
bu belirttiğim kurumlar , tam tersi hareket edip , sizlerde bakınız 4.10.2018 sabah 9:52 kap haberi tarihli 3 dalkavuk kurum haberleri zincir gibi dizdiler ama verdikleri haber baştan sona yalan dolan , içeriği bi okuyunuz , olumlu ortamı olumsuza çevirme gayretindeler , özellikle yurt içi satışlarda gerileme var diyor , yahu artış var artışşş ,, lütfen sizde okuyun ,,
sadece bu tarihteki haberde değil , şimdiye kadarki yıllardır Ttrakta arka plandaki bu kurumlardan alıntı kap haberlerinin neredeyse tamamı alt yapısı olmadan . yalan dolan ,, sunuluyor ,,sürekli x kişilere hizmet ediliyor...
tezgahı acaip kurmuşlar ,, patron olan bitenleri görse !, >> gerçi mirasyedilerde , baba parası olup , emek vermeden hazıra kondukları için , ellerindekinin kıymetini bilmiyorlar ,, şirketlerde ona buna meze oluyor,,,
arkadaşlar lütfen dikkatli olun , her habere inanmayın ,,,
yarın Rahibe Brunson bakalım napcak ,,
TürkTraktör de olması gereken fiyatı belirleyen vatandaş !! hissede yüklü lotu olanların alayı şerbetli ,, çaban boşa .
2019 - 2020 yıllar hurda teşviki ,, Tarım Bakanı Pakdemirli bakalım nolcak , belki daha erken hareket görülebilirmi ,,
süprizleri karşılamak için her koşulda hissede olmak şart .... :ok:
Geçen yılla mukayese edilecek olursa iç pazarda %45 civarında satışlar azalmış. Hatta Temmuz ayı ve sonrası iç pazarda satışlar %75 civarında gerilemiş. Buna mukabil ihracat %11artmış.
Toplamda satışların düşmesi bilançoya kötü yansıyacaktır. Fakat artan kurlar sonucu ihracattan gelecek olan gelir bunu bir nebze hafifletecektir.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
naptınız ortaklar. ucuza topladınızmı malları.
bu hisseye virüs bulaşmış,endeks çıkar bu düşer,endeks düşer bu daha çok düşer.....güncelleme yapması lazım.....
yaw olumlu bişey yok hissede olumlu yorum yapmayı gerektircek bişeyde yok. speğin çıkarmaya niyeti de yok ben satmamaya karar verdim bi süre. fiyatını ekranımdan çıkardım. hersene temettüsünü alıp harcamaya karar verdim. elinde milyon lotu olan spek düşüşten memnunsa benim umrumda olmaz.
Döviz kurlarının düşüşü yüksek döviz borçlusu TTRAK'a 4. çeyrekte olumlu yansıyacaktır. Yıl sonu kapanış kurları ne kadar aşağıda olursa o ölçüde kur farkı zararı azalacaktır. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
arkadaşlar alan ve satan paylaşım yapabilecek olan varmı.....bugünün dallaymalarını
yani...sanki bütün hepsi biraraya geldi bu adi tuvalet kağıdını yırtmaya çalışıyor....nasıl bir ruh hali anlamadım...istenen nedir....ver kardeşim nereye kadar vereceksen....ver de send e kurtul biz de kurtulalım.....yada geber defolup git...bırak şu hissenin yakasını
ortaklar sıkmayın canınızı şirket tüm olumsuzluklara rağmen kar ediyo. satışlar düşmesine rağmen zarar açıklamadı. biraz temettümüz olur heralde. zarar eden temettü dağıtmayan şirketlerin ortakları ne yapsınlar. spek efendi nereye basarsa bassın, kaldırmazsa kaldırmasın.