Sağolasın dostum:ok:
Asıl öngörü dün dolar düşeni kırar kırmaz portföyü boşaltmak olmuş . :notr:
Printable View
Kıymetli direktör Müdür ve koordinatörum.
Böyle bişey olur bence :-(
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/bar...dular-41346317
Ben ne bilem ya
Çok çevrem olsa zate 3 senedir is mis cis arıyo mu olurdum bendeniz yav :-)
Ama sizdeki analitiklik maşallah bu jmk99 diye bi adam var bence onla filan yarışır. :-) artik fikren bana danistiginiza göre.
Yani ipucunuda veriyom da ...
Onu da görmesini beceremezseniz .
Açıkça yaziym :-)
Belki o biliyordur kim bilir? Ben bilmiyom valla. ...
Moruk müdürüm iyi olmuş. Zira hint çöp millet ve nüfus çok ( gereğinden çok ama çok fazla) . Kimi selfie, kimi çeşitli vasıtalarla başka dünyalara göç etse... doğal seleksiyon amirim. Yanlış anlaşılmasın. İnan dünyada gördüğüm açık ara en pis millet ( afrikalı araplardan bile pis) . Senin benim ganj a girip de sağ çıkmamız , şimdiki diyanetin Atatürk’ü anma ihtimaline eş değer amirim.
Amirim öyle diyonda
Geleceğin lideri hintliler abi ya. Ciddi diyom bak ha
Pis mis
E
Naapalim yani :-)
Mantık basit ya
Yada ben çok salakim.
ABD ve can düşmani Çin illaki birbirini yerkene
Pis Hintli . Çalışıp geçecek. Hoş bence piste değiller ya hadi öyle olsun. Bugünden ingilterenin sanayisi Hintli zenginlerin elinde. E ingiltere demek pazar potansiyeli açısından on tane ingiltere demek. Tamam işte.
Dikkatinizden kaçmasın, baraj gölüne düşenler,
Yeni evli damat
Yeni evli gelin
Damadın bacısı
Gelinin anası
Gelinin bubası
Gelinin bi akrabası daha.
6 kişi.
Kurtulanlar;
Damat,
Damadın bacısı (görümce)
"Suda kalabilen damat yalnızca kız kardeşini kurtarabildı"
El kızı elek mi olur,
Duvarda melek mi olur?
Adana'ya gidek mi,
Şalvarından yiyek mi,
Kebabından giyek miii?
Neyse, susayım ben.
Söz sükutsa gümüş altındır.
Abi senin bakış açının da hastasıyım. :bravo:
Neresinden tuttu herif mevzuunun yahu.
Bu arada TKFEN' i kestirdim ben gözüme, "uygun pozisyon bulursam 15-20 kademe alabilir miyim?" diye sabahtan beri gözümü kırpmadım.
Ama bizi de doğal seleksiyona uğratırlar bu tahtada gibi geliyor bana...
Gene ekranı kapatıp bir şeyler okumak, izlemek en iyisi galiba.
Şöyle bir hint filimi mi bulsam?
su desdisi su yolunda gider
ganj a dusen yilana sarilir
muhum olan hayatta kalabilmekmi
yoksa kurtardigin kar mi demek bilemiyom
olenlere rahmet
zate ganj a atiyolar kulleri
yakilma parasindanda pacayi kurtaran damadi
bist sahnesine bekliyoz
4 kisi 5bin rupi
20bin rupi sermayeyle girse bistte 3 ayda uterler onu
Yahu benim Türkiye' de tanıştığım bir Hintli hatun var idi.
Atmayayım şimdi ne okuduğunu, hatırlamıyorum ama...
Muhabbet sırasında "koca bulmak için" okuduğunu ve okuyan bütün Hintli kadınların da bunun için okuduğu iddia etmişti.
Eğer üst tabakadan koca bulmak istiyorsan, doktora, mastır... Yürümen lazımmış rivayet o ki.
Bi yerde okudum.
Lüküs şeyler satan bi Türk firmada çalışan birisi.
Bunun rakiplerinden biri de İsrailli firma.
İsrailliyle konuşıyo bizimkisi, Yitzak bizim Mehmet'e toplam cironun yğzde 35'ini Hindistan'dan yaptıklarını söylüyor. Memo şaşırıyor, Hindular fakir ama diyor.
Ariel de ona cevaben "evet ama 1.3 milyarlık nüfusunun 70 milyonu dolar milyoneri" diyor. Memo şaşkın, Memo bitik, Memo shock!
Yahudi gafası böyle çalışır işte. Sen ben dalga geçeriz Ganj, boklu su, inek, filmler, baharat vs
Yahudi ordaki 70 mn luk zenginlere mal satar.
This is Spartaaaaaaa.
Burası Ispartaaaaaa!
Geçmiş zaman... Siemens' te miydi neydi...?
Bi ofisten Hindistan yönüne aşırı veri trafiği belirliyorlar.
Bakıyorlar aynı yönde bolca da tel konuşması da var.
-Lan n'oluyor?
diye araştırınca.
Home office çalışan bölge yazılım direktörlerinin, atıyorum 15.000 USD maaşla yaptığı işi Hintlilere 3000USD' ye ihale etmiş.
Ense kebap yatıyor :evil:
Ne güzel yav, sizin hep büyük firmalarla yabancılarla anılarınız var. Benim büyük firmalarla ilgili tek anım var, o da Siemens'den küçük ev aletleri almıştık, müşteri hizmetlerine bi şey danışmıştım. Türk bi ablaydı zaten, Hintli değil.
Bi de yıllar önce Mercedes'in internet sitesinden C ve E serisinin kataloglarını istemiştim evime kargo yapmışlardı. :he:
Bu arada Apple, mepıl, Nasa, masa vs en büyük şirketlerin çoğunda Hintli yazılımcılar çalışıyomuş. Geçende Ay'a sonda yolladılar. İdrar sondası değil haa uydu sondası. Uydu çanak anteni sanırım.
:he::he::he:
:drunk: Acılı şalgam içiyorum Madam Despina'nın mekanında.
Akşamın olduğu yerde bekle diyorsun gelmiyorsun,
Çünkü seni çok sevdiğimi biliyorsun,
Mevsimler gelip geçiyor sen gülüyorsun, gelmiyorsun,
Çünkü seni çok sevdiğimi biliyorsun.
Ahh ulan Teko bee.
[QUOTE=obblomovv;3790520]Gelelim it the fuck' a...:
Hisse sahipleri alınmasın.
Bi önceki gönderide de söyledim.
Evladım olsa sevmem bu ve türevlerini.
-Niye?
El cevap(Pembe işaretli barlar):
https://i.ibb.co/7vkWyjr/ittfhg.png
Hasbelkader dipten yakalayana 10 günde verdiğini 1 günde alır bu muhteremler.
Sürecin sonraki aşamasında gelenlere ise aylarca mal taşıtır iyi ihtimal....
Soru sahibi arkadaşımı tenzih ederek söylüyorum:
"Teknik analizi boklayan da genelde bu tür araçlara yatırım yapanlardır!"
Tekniz analiz; arz/talep dengesinin doğal koşullarda oluştuğu ortamlar için anlam ifade eder.
Bunun analizi olmaz!
Bu "hisse" arz/talebin dengeli olduğu bir enstrümanı değil, Bedri BAYKAM' ın sanat eserini çağrıştırıyor bana daha çok: http://arsiv.sabah.com.tr/2006/05/07...60507-200.html
Bir "şey" nicelik olarak, piyasaya hakim olabilecek kadar biri veya birilerinin elindeyse...
Orada serbest pazar işlemez...
Neyse 3 periyotta 40 göstergeye baktık madem, fikrimizi de ekleyelim, ama buna "teknik analiz" demektense, "kurgulanan senaryonun tahmini" demek daha doğru olur:
https://i.ibb.co/0jy2Ghb/ittfhh2.png
1-Güzel yerde kapatmış. Hem umut vaad ediyor, hem kafasındakileri ifşa ediyor.
Haftalık IM Tenkansenin tam üzerinde: 4.80TL her ikisi de(fiyat ve gösterge).
2-Yeterince toplayamadıysa veya yeterince mal dağıttı ise... Altına indirir "çöpe çeviririm" diyor.
Burada patronun yeterince para kazanıp/kazanamadığı belirleyici olacak. Tekniklik bir şey yok.
3-Olasılıklar ne?:
https://i.ibb.co/gDYZ8X0/ittfhh.png
3a- Yeterince para toplayamadı/mal topladı ise kanal üst bandı ve yukarıdaki Fibo seviyelerine...
3b- Yeterince para topladı/mal verebildi ise kanal alt bandı ve aşağıda Fibo seviyelerine...
GİDER!
Biz de "teknik, temel vb." laklak yaparız.
Not:
Umarı dipten almışsınızdır. Bol kazançlar.[/QUOTE
Başkan emeğine sağlık 10 günde verdiğini iki dakikada geri aldı bunun spekler i birbirune girdi sanırım bı formda okumustum Akdere mecnur Teo denen şahıs uzak durmak gerekmiş de
"Başkan emeğine sağlık 10 günde verdiğini iki dakikada geri aldı bunun spekler i birbirune girdi sanırım bı formda okumustum Akdere mecnur Teo denen şahıs uzak durmak gerekmiş de"
:notr: Bu tür senetlerde terane bitmez dostum.
İsimler ve gerekçeler değişir ama.. Sonuç değişmez.
- "Spekler anlaşamamışıtır."
-"Tahtaya açıkçı girmiştir."
-"Patron mızıkçılık etmiştir."
-"Havada nem vardır."
Bunlar da bir sonraki sefere; "geçen sefer böyle olduydu!" diye mal pazarlama gerekçesi olarak kullanılır.
Kayıp çok değilse, "ucuz tecrübe" diyip geçmek lazım.
Ha bugün bi daha kaldırırlar mı olası? Ama bir insan bu zulmü kendine niye yapsın?
Aha topiğe sayın @ittifakzede de gelmiş.
O yazsın. Biz susalım.
Tkfen kısacılar için güzel tepki verdi.
Ancak uzuncular için umut vaad edebilmesi adına da önünde zorlu bir süreç var.
Aşağıdaki senaryo günü 18.24 üzerinde kapatabilmesi halinde geçerlidir:
1-Eski yükselen kanal desteğinin üzerine atması... Şart oğlu şart! Günlük değeri: 19.30
2- Fiyat skalasının altındaki 2 göstergede solda bulunan her değer bir dirençtir.
3-Her periyotta 100-200-500 bar ortalamalar artık birer dirençtir.
Yani geri alım programı, ihale alındığı haberi vb... güçlü bir haber desteğine ihtiyacı var.
https://i.ibb.co/Fbx8hZx/tkfen.png
Bu da Kords:
https://i.ibb.co/RjvDX7z/kords.png
"12.32 üzerinde saatlik bir kapanış yapabilirse...
12.53 veya 12.63 te bıraktığı GAP' a gidebilir mi?" şeklinde benin hayallerim.
Tabi bu olursa 12.98 i de hedeflemesi mümkün. En üstte 14.20 kanal üst bandı var ise de ona varana dek daha çok durak var.
Tabi bu senaryoda garanti olmamakla birlikte ,ön koşul 12.32 üzeri saatlik kapanış.
60 dk.lığa kadar PU var.
#USDTRY
En yakın Fibo direnci 5.8576.
5.8927 önemli diğer yakın dirençlerden.
Günü malda bitirmek, sıkı yürek isteyen bir işe döndü artık.
Sanırım oblo dostum, gün, tüm mala dolar ve altın alıp yatma günü/günleri...
Sanırım en başarılı OV+trade imi kordsta yapıyorum. Malın bir kısmını 12.60 da bir kısmını da 12.74 te vermiştim. Maliyetin 10 kr üzerinde de stop yaparım.. ( senden fikir almak çok iyi olur) ama kords sanki iyi gibi OV. Teknik önemli tabi kısadaki ...
Şişe ebeme tecavüz etti ;)
Kords için tebrikler dostum.
Şişe içinse artık çok geç sanırım.
Bak. keko için şöyle bir montaj yapmıştım.
Sana da uyar sanırım :p
https://i.ibb.co/WD0pyrn/sh.jpg
Orta vade Kords çok güzel gözüküyor elbet.
Hatta ben bugün bile 12.63 e dek uzanabilecek bir tepki bekliyordum...
Ancak meseleye önemli bir çarpan dahil artık, piyasa algısı!
Mevzuu böyle sürerse benim gözüm:
11.97-11.93-11.67 ve baskı sürerse 11.42 anlık değeri olan kanal desteğinde olacak.
O sakalları geri alacağım! :evil:
Hayırlısı amirim...
Sayın obblomovv kardeşim bir ara vaktiniz olursa pnsut e bakabilirseniz memnun olurum.Saygılar
#Pnsut , Vade:KO, Periyot: Gün
Düşeni kanalı kırmış.
Günlükte ideal ortalama dizilimi oluşmuş 100>200>500...
Fiyat yıllık Pivot üzerine de atmış.
Fibo 9.21 üzerinde 4 günlük denemeye karşın kapanış yapamamış ve bahanesi mi bilmem. Mevcut konjonktürden nasibi almış.
Şu an 500G ortalamaya tutunmaya çalışıyor (8.44TL)
Aşağı doğru bir atak daha gelirse... 8.36 Yıllık pivot ve günlükte en önemli destek olan 8.19 a gerileyebilir.
50 Haftalık ortalama ise 8.32 de altında kapanış yapmadığı sürece, endeksten fırsat bulabilirse yukarı yönlü atak deneyebilir.
Yukarıda ise daha önce üzerine atıp tutunamadığı Fibo (9.21), 200H bar ortalama (9.83), Haftalık IM (9.97) dirençleri ile,
Aylıkta;
IM Kijunsen(9.67), 100 bar ortalama (10.02) mevcut.
Eski düşen kanal desteği 7.85 de, şimdilik sanmıyorum... Aşırı baskı halinde önce 8.09 sonra buralara dek inebilir destek almaya.
Düşen kanalı kırdıktan sonra güçlü bir yükseliş ivmesi yakalamış, endeksteki bozulmaya dek.
Geri dönebilirse hızlı toparlayacaktır.
https://i.ibb.co/p4CrszZ/pnsut.png
Not: Sağ kol askıda olduğu ve bir süre daha kalacağı için, bu ayrıntılı son inceleme idi şimdilik.
Sağ kolu bir süre mümkün olduğu kadar az kullanacağım. Bol kazançlar(bu havada nasıl olacaksa...)
geçmiş olsun sn oblomoww
Gecmis olsun. Yaptigin videolarin ahı mı tuttu acaba? :ss::whistling::wu:
Selamlar.
Örnek olsun diye söylüyorum:
Yeşil kareler içinde olduğu gibi endeksin 1 dk.lık periyotta 100>200>500 bar oluşuna bakabiliriz.
Tabi bu tek başına yetmez 5 dk.lık periyotta da 500 bar üzerine atmasını bekleyebiliriz.
https://i.ibb.co/hX9yGM2/xu100.png
Eyvallah sanmam. keko'nun duası kabul olsaydı Soda 8 TL olurdu.
Günde 18 saat bilgisayar başında ve durmaksızın "klik, klik" derken bir ağrı hasıl oldu.
"Lan! Bu ne?" diye kurcalayınca da aldık kolu...Askıya...
İşin kötüsü evde yavru kedi var onun pati sargıda, benim kol askıda...
Revir gibi oldu ev emenike.
"İnsan bazen hayret ediyor."
5.8927TL neden önemli iki kelam edeyim:
1-Kendisi yaklaşık 2 aylık bir direnç. Hani "bir direnç ne kadar uzun süre mevcut ve kırılmamışsa o kadar güçlüdür" ya!
2-Peki bu direncin kaynağı ne? 26.08.19 da, kapalı piyasada 6.3370TL ye uzanan pin(1. kırmızı dörtgen).
Yani o gün yukarı yönlü şokun yarattığı direnç bugün en büyük umudumuz.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Not: Kendisi 2. kırmızı dörtgen içindeki yatay çizgi olur.
Not1: Yukarıda 5.9143, 5.9423, 5.9920 gibi direnç görevi görebilecek değerler var. Ama 5.8927 yanında teferruat sayılırlar kanımca.
https://i.ibb.co/dmZgyw3/usdtry2.png