ev fiyatlarını arttırdılar. arkadaş dedi cimere yaz. farkeder mi?
ya birileri diyecek serbest piyasa. kardeşim fiyat arttırmak bu kadar kolay mı?
(kendim cevap veriyim; patatesi, soğanı geçen zamanda inanılmaz fiyatlara satmadılar mı :( )
Printable View
ev fiyatlarını arttırdılar. arkadaş dedi cimere yaz. farkeder mi?
ya birileri diyecek serbest piyasa. kardeşim fiyat arttırmak bu kadar kolay mı?
(kendim cevap veriyim; patatesi, soğanı geçen zamanda inanılmaz fiyatlara satmadılar mı :( )
Değerli arkadaşlarım günaydın. Almanya’nın Duisburg kentinde € 60K ödeme ile alabileceğim bir ev buldum ve İstanbul’da bir ev almaktansa Almanya’da ev almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Sizce de doğru bir karar vermiş olur muyum? Almanya’da konut almak hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?
Yine kolaycılık, sorununu başkasına havale etmek ! Eşim yemeğe çok tuz koyuyor, yönetici kaloriferi yakmıyor vb. bu nedir ? Cimer dediğiniz kurum sihirli çözüm merkezi mi ? Fonksiyonu nedir ? Vatandaşın kamu kurumları ile olan sorunlarında aracı olmaktadır. Dilekçenizi ilgili kuruma gönderir ve sizin şikayet ettiğiniz kurum size bu kez yazılı cevap verir. Öyle bir reklamı yapıldı ki; sanki her derde deva imiş.....
Türk vatandaslari icin bir sinirlama yok. Almanya'da ikameti olmasa bile ev satin alabilir.
Karsilik anlasmalar cercevesinde alman vatandaslarininda, askeri bölgeler ve askeri denetim bölgeleri disinda, Türkiye'de emlak satin alma haklari bulunmakta.
Ancak Duisburg'ta alinacak olan evin yeri, konumu, durumu vs. bilinmeli. Sorumluluklar cercevesinde yagmurdan kacarken, doluya tutulmamak lazim.
Kiraya verilirse Almanya'da vergi beyan edilmeli ve %25'den asagi degil vergisi. Almanya'daki vergi mükellefinin yararlandigi istisnalardan yararlanimyor dar vergi mükellefi.
yeni vergimiz hayırlı olsun.
Değerli Konut Vergisi
Değeri 5 milyon TLnin üzerindeki konutlar için yeni bir vergi olan Değerli Konut Vergisi getirilecek. Değerli konut vergisi oranı yüzde 1 olarak belirlendi. Türkiye sınırları içinde bulunan meskten nitelikli taşınmazlar değerli konut vergisine tabi olacak. Binanın değeri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yapacağı ya da yaptıracağı değerleme ile belirlenecek.
Bence tüm evlerinin toplamı 5 milyon TL yi geçenlerden alınmalıydı bu vergi...
O zaman daha çok kişiden alınırdı...
5 milyondan değeri kaç konut vardır ki? Fakirlerin gazını alma girişimi !
Bence tüm evlerinin toplamı 5 milyon TL yi geçenlerden alınmalıydı bu vergi...
O zaman daha çok kişiden alınırdı...
Bak burayı okuyorlarsa gider alırlar görürsün :)
Şaka bir yana bu işin değerleme işi olduğu için biraz sıkıntılı olduğundan yüksek bedel benimsenmiş.
Diğer yandan evin değerinin belirlenmesi her zaman subjektif oluyor.
Bu arada ticari gayrimenkuller bu kapsama giriyor mu?
Yani benim 12 milyonluk dükkanım var ama kiradayım... vergi yok galiba...
Kredi kartı borcundan dolayı ipotekli evim satılabilirmi
Ufuk demir25 Ekim 2019 | 19:07
FacebookTwitterLinkedIn
merhaba size bir sorum olacak zahmet olmazsa cevaplarsanız sevinirim iş bankasından konut kredisi çektim ödüyorum ama garanti bankasına kredi ve kredi kartından dolayı borcum var ve icralık oldum ve ödeyemiyorum evime geldiler gittiler geldikleri ev babama ait ben orada oturuyorum ama kredi ile aldığım evde kiracı var ve bugün kiracılı olan evime kıymet takdiri yapıldı garanti bankası bu evi satabilirmi iş bankası buna izin verirmi garanti borcum 94 bin iş bankası konut kredi borcum kapanması 150 bin evimin yaklaşık değeri 230 bin çok kötüyüm cevaplarsanız sevinirim saygılar.
https://www.tebernuskirecci.com.tr/k...bilirmi/169786
Kağıthane Ivaflatsın durumu
Emin Subaşı25 Ekim 2019 | 11:57
FacebookTwitterLinkedIn
Abi merhaba, malumunuz Kağıthanede bulunan Ivaflats projesi vardı. Kentsel dönüşüm karşılığında arsaya 2 bloklu proje yapıldı 1 blok kaba inşaatı bitti diğer bloğa aradan 2 sene geçmesine çivi bile çakmadılar ve en sonunda firma sahibi burayı yapamayacağını söyledi zaten oradaki istinat duvarı çöktükten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olaya el attı ve burayı kendileri üstlendi. Şimdi ben buraya tam 20 ay senetle ödeme yaptım ve aylık ödemem 5,500 TL idi son 4 aydır bir ödeme yapmadım ve içeride param duruyor peşinatımla beraber. Bakanlık buraya bir proje söylemiş duyduğum kadarıyla kaba inşaatı biten bloğu yıkacakmış fakat burada 60-70 daire var ve bu 60-70 hak sahibi demek ve burayı yıktıktan sonra ilgili arsaya en fazla zemin artı 4 katlı yatay bina yapacaklarını duydum. İyi de bu projede toplam 130 daire vardı yani 130 hak sahibi var demek peki bu yatay projeye nasıl 130 daire sığdırılacak arsa alanı küçük hak sahibi çok. Şimdi biz avukata verdik ama davayı bekliyoruz ve bu dava tahminimce yıllar sürecek. Sizin görüşlerinizi ve yorumlarınızı alayım dedim teşekkürler
https://www.tebernuskirecci.com.tr/k...-durumu/169781
İki tane beton beyinin durumu, birincisi şartları müsait olmadan boyundan büyük beton işine girmiş ikincisi benim gibilerin yıllarca uyardığı ama bunun gibi beton beyinlere öğretemediği PROJEDEN, kağıt üstünde beton işine bulaşmış. Daha bunlar gibi binlerce var hepsi bir bardak soğuk su içip hesapsızlıklarının, sürü hareketinin bedelini ödeyecekler tabi bunlar sayesinde AĞAOĞLU gibi ahlaksız uğursuz betoncu tayfasıda düdükledikleri insanların parasıyla BEYEFENDİ statüsüyle bilmem nerelerinin üstünde fındık kıracak.
nakit parayla asla ev almam ANCAK konut kredisi kamu bankalarında 0,69 a düşecek deniyor, ŞAYET BU OLURSA işte o kredi ile ev alınır. nakit parayla değil.
https://www.emlak365.com/ekonomi/enf...ac-h22890.html
Aynen öyle , 2011 yılında 160,000 usd ye alınmış evin 2015 yılında 500.000 tl değeri vardı = (180 bin usd ) alıcısı da hazırdı
şu an ise evin değeri 650.000 TL civarı :
yani 113,000 usd...
Zaten dolar bazında % 30 düşmüş bu ev , değerini koruyamamış...
Bence gayrimenkule bu gözle bakıldığında fiyatlar makul seviyelere geldi gibi...
( tabi şişirilmiş fiyatlı site içerisindeki kutu gibi evlerden bahsetmiyorum )
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Birkaç yıl önce 165 TL'ye aldığım şey şimdi 300 liraya yaklaştıysa, marketlerdeki etiketler zaten dolar demektir. .
ürün o zaman da $ 50, şimdi de $ 50.
Etiketi dolar görsek şaşırmayız yani.
Neden kriz var o zaman konutta ?
Herşey normalse fiyatlar düştuyse elinizdeki konutlari rahat rahat dolarla satabilmeniz gerekmiyormu ?
Son 7 8 yila bakildiginda, gecen yil tepe yapan döviz ve enflasyon krizinin konut fiyatlariyla basladigini görmek bizim gibi fakirlerin işi heralde...
Domates 1 lira konut 1000lira iken
Konut 3000 olsun domates 1 lira. Olmadi tabi. Domateste geldi 3 liraya( siz dolar sebep oldu dersiniz ben konut fiyatlari.sonucta geldi 3 e)...
Eee niye satilmiyor o zaman bu evler hala... Piyasa ne yaparsa yapsin ALIM GÜCÜ artmadan o evler bekleyecek. Once maaşlar 100 liradan 300e cikacak. Tabi konut fiyatlari o arada bekleyecek. Beklemezde artarsa eğer, konut stokculari,salak fakirlerin neden ev almadigina sebep arayip duracaklar .
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 yıl önce de söyledim halen söylüyorum insanların geliri artmadan konut krizi aşılmaz bakmayın milletin ev almasına millet becayis yapıp duruyor değişen bir şey yok bu devirde ev almak ahmakliktir bence geleceğimi yıllarımı bir beton parçası için harcamak kadar saçma bir şey olamaz bu sadece Türkiye için değil dünya için de geçerli zaten kapitalizmim temeli özel mulkiyettir kapitalizim de lanet birseydir zaten ben kirada oturuyorum geçen yıllarda gelirim in 1/3 kiraya giderken şimdi 1/4 kiraya gidiyor yani ev almanın bir gereği yoktur malum enflasyon da artmıyor hiç baş agirtmaya gerek yok
Piyasaya etkisine bakiyorum 0.99 faizin. İstanbulumuzun gözbebeği Halkalı avrupa konutları 3+1 daire 1 milyon, 4+1ler 1.5 milyon. Hadi işin matematigini ve ekonomik boyutunu gectim, dalga mı geciyosunuz milletle? Ulan siteden arabanla cıksan beşiktaşa gelmek g.t ister. Yolda saatlerini gecirirsin.
1.5 milyonu bankaya koysan yılda 150 bin tl getiri elde edersin. 1.5 milyonu borsaya yatirip temettü portfoyu yapsan emekli olursun.
Zaten bu millet matematik bilse anketlerde akp halen %40 cikmazdi. Ne diyelim alana şimdiden hayırlı olsun [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Alana hayırlı olsun ama ,
Kredi kartı borcundan dolayı ipotekli evim satılabilirmi
merhaba size bir sorum olacak zahmet olmazsa cevaplarsanız sevinirim iş bankasından konut kredisi çektim ödüyorum ama garanti bankasına kredi ve kredi kartından dolayı borcum var ve icralık oldum ve ödeyemiyorum evime geldiler gittiler geldikleri ev babama ait ben orada oturuyorum ama kredi ile aldığım evde kiracı var ve bugün kiracılı olan evime kıymet takdiri yapıldı garanti bankası bu evi satabilirmi iş bankası buna izin verirmi garanti borcum 94 bin iş bankası konut kredi borcum kapanması 150 bin evimin yaklaşık değeri 230 bin çok kötüyüm cevaplarsanız sevinirim saygılar.
https://www.tebernuskirecci.com.tr/k...bilirmi/169786
Ama boyundan büyük işlere girişip sonra ağlamak sızlamak yok.
Seferberlik zamanlarını falanda hesaba katsaydınız daha anlamlı olurdu hesap.
Ben diyorum ki ev almaya karar verdiniz ve evleri araştırmaya başladınız. Hoşunuza gidenleri favladınız. O sırada hesap kitap yaptınız paranızı denkleştirdiniz.Kredi oranlarını araştırdınız vs. Sonra bir kaçıyla pazarlık yapmak için yola çıktınız. Tam o sırada faizler düştü. Faizler düştü ne güzel maliyetim azalır diye sevindiniz. Dönüp tekrar favlara baktığınızda acı gerçekle karşılaştınız.
Ben getiri hesabı yapmıyorum. Elbette borsa daha çok kazandırır ancak hisse seçimi ve zamanlaması çok iyi yapılmalı. Diğer türlü çok özel bir durum olmadıkça gayrimenkuller 3 aşağı 5 yukarı aynı oranda artar. Uzun vadede zaten bütün yatırım araçları birbirine yaklaşık getiri getirir.
Tam bir grafik oyunu yapmışınız. Ev fiyalarını neden 2011 den baz alıyorsunuz. Daha öncesinde insanlar ev alıp satmıyormuydu? Hesabınızı neden 2001 de dolar alanla, ev alan arasında yapmıyorsunuz.
Ev almak icin iki üç yildaha beklemeyi düşünüyorum umutabi yazmıştı beter olmadan yeter olmaz üretmeden tüketmenin zararlarını vakti geldiginde anlariz ki anlıyoruz her geçen zaman ytd...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2022 yılından önce betona para yatırmak ciddi sıkıntılara neden olabilir. Hele bir yerde ücretli çalışıyorsanız ve çok aranan insan değilseniz uzun süre işsiz kalabileceğiniz tehlikesini göz ardı edip krediyle betona girmeyin. Öte yandan çok ucuz dahi olsa
( zaten böyle bir proje yok) projeden hiç bir betona girmeyin . Tüm bu uyarılara rağmen bu işe soyunurda yarı yolda kalırsanızda sakın ağlayıp sızlamayın kimse size acıyıp yardım falan etmez.
Arkadaşlar siz bildiginiz yapın , kendiniz düşünün ve karar verin.
Burda aylardan beri cok yazanlar oldu . yarı fiyatına , 3 de bir fiyatına .. hatta 10-20 bin dolarlara kada dusecek diye cok yazan oldu . Fakat geldigimiz durum onları yanıltttı. ev fiyatları arttı.. onların konustugu zamandaki fiyatlardan daha yukarda su anda .. onların konustugu, ev fiyatları dusecek dedigi zamanlardaki ( bi kac ay once ) fiyatlara gelmesi icin bile su andaki fiyatlardan %10-15 dusmesi gerekiyor.
İnnovia-Yeşil İnşaat Tuzla Bilgilendirme Eksikliği
6 sene önce Köktaş İnşaat firması olarak başlayan 20.05.2012 tarihinde satın aldığım Tuzla -İçmeler de bulunan devremülk projesi şu an Yeşil Gyo firmasının uhdesinde olup hala bitmemiştir. Proje 2013 senesinde Yeşil inşaata devir olmuştur. Tuzla içmelerde bulunan ve Yeşil Gyo firması tarafından yapımı hala devam eden projenin akıbeti konusunda bilgi alamıyoruz. Bugün yarın bitecek derken 7 yıl geçti. Daha ne kadar insanlar yanıltma bu ülkede. Karşımızda hiçbir yetkili bulamıyoruz.
https://www.sikayetvar.com/innovia-y...irme-eksikligi
Yetkili filan bulamazsınız yetkili diye başınıza getirdiğiniz kişiler ancak kendilerine , çevrelerine ve sizi soyan YEŞİL gibi beton babalarına hizmet eder anlayın artık bunu, titreyin kendinize gelin ve hesap sorun ağlamayın.
Hala ev fiyatları artıyor diyorlar oluyorum gülmekten bir şeyin artması için talep gelmesi lazim alım isteği artmalı peki öylemi talep fazlası var insanların alım gücü yok insanlar zor geçiniyor talep fazlası var da ondan mı hujunet iki de bir müteahhitleri kutarma adına faizleri düşürmeye çalışıyor kayserideyim Suat altın konkordato ilan etti yapılacak seyker belli atsa payı yüzde 30 a cekikecek kafes gibi evler yaoilmayacak kar marjları azaltılacak emlakçı dan ev alınmayacak
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nef İnşaat* Sancaktepe Hiç Bitmeyen İnşaat Keyfi
Nef Sancaktepe projesi 2018 Aralık teslim demesine rağmen teslim hala gerçekleşmemiştir. Hatta 9 ay cezasız geciktirme haklarını sonuna kadar kullanıp, gecikme ceza kirasını ödemeyi de lütuf etmemiştir. Nef mi güldürmeyin, hiç bitmeyen inşaat yapmış. Teşekkürler Nef
https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...n-insaat-keyfi
Nef İnşaat Reserve Yalıkavak Geciken Teslimat
Nef reserve Yalıkavak için geciken teslimlerle alakalı muhatap bulamıyorum. Firmayı aradığımda müşteri temsilcileri sözlü bilgiler geçiyor ancak bence bir geçerliliği ve yaptırımı yok. Başında çıkan proje durduruldu iddialarına da kurumdan sağlıklı bir bilgi alamıyorum.
https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...ciken-teslimat
Normal bir ülke olsak bizim paramızla bizi yönetenlere hesap sorsak bu NEf gibi ahlaksız firmaların çoktan iflasları istenmiş sahipleride dolandırıcılıktan yıllarca hapislerde sürünüyor olurdu. Ama sağ olsun beton beyinler ne yapıyor ! Bunca sikayet varken hala NEF gibi firmaların projelerine para yatırıp sonrada AĞLIYOR YETKSİZ yetkililerden medet umuyor.
hala betona para gömen kaldı mı yahu,varsa vallahi tebrik ediyorum.bu enayilik herkese nasip olmaz.
Yahu yukarıda paylaştım , herifin Garanti bankasına ödenmemiş 94 bin TL borcu var ama utanmadan sıkılmadan krediyle betona para gömmüş elimden alırlar mı diye dötü üç bucuk atıyor. Hayır betonu oturmak ,kendi yaşamak için almış olsa belki empati yapacağız ama uyanık yatırım amaçlı almış kiraya vermiş. Acınacak tarafları yok ya neyse beter olmadan yeter olmaz...
Bakmayın siz konut kredi faizlerinin 0,99 kadar düştüğüne. Ülke olarak okur yazarlık oranı , finansal okurluk oranı oldukça düşük maalesef ! Kritik dönemlerden geçiyoruz . Konut kredisi çekmek için en az 3 yıl daha bekleyin derim . Hangi kredi olursa olsun , halkın alım gücü düşük olduktan sonra kredi faiz oranları düşse ne olur. Diğer sebebi ise millet olan parasını da harcamıyor. Çünkü önünü göremiyor . Korkuyor para harcamaktan , borca girmekten .
Kusura bakmayın ama böyle kritik bir zamanda özellikle konut kredisi çekmek ahmaklıktır. Tasarruf edin , israftan uzak durun , gereksiz harcamalardan kaçının , gösteriş budalası olmayın . Şu an bu yazıyı 750 TL ' lik android telefon ile yazıyorum . 3 yıldan beri bu telefonu kullanıyorum . İSRAF en büyük düşmanınız olsun şu hayatta ! Kimseden fayda yok ! Sonuçta herkes geçim derdinde ...
Yatırım olarak da sadece ALTIN alın diyorum . Gelecek 3 - 5 sene boyunca ucuz pahalı demeden altın alın . Sağlıcakla kalın.
Her gün kapanan şirket , işsiz kalan yüzler haberi varken, TUİK in tüm çabalarına ! rağmen GERÇEK hayat pahallığı milletin anasını inletirken beton beyinler hala beton derdinde ya kendileri bilir acıyan onlardan olsun. Siz betona para yatırın ki A ke pe ve yandaş betoncuları rahat yaşamlarını sizin sırtınızdan sürdürmeye devam etsin Ağaoğlu 4. ortancasını yatağa atsın.
Tebernüş'ün verdiği cevabı es geçmişsiniz.
Tebernüş "Merhaba. İkinci dereceden alacaklı olduğu için sattırsa bile eline bir şey geçmez. Banka sizi rahatsız etmek için bu yola gidiyor. " diye cevap vermiş.
Halbuki Garanti Bankası'nın tek yapacağı alacağından dolayı haciz kararı almak ve bunu İş bankası ipoteğinin arkasına koymak. Betoncunun İş Bankası'na borcunu sıfırladığını varsayalım. İpotek kalkacak Garanti Bankası'na haczi birinci sıraya çıkacağından, evi satışa çıkarıp alacağını tahsil eder.
Adamın şu andaki toplam borcu 244 bin tl evin değeri ise 230 bin tl. İflas halinde ama beton kafanın bunu anlayacak dört işlem yapma kapasitesi yok.