% 90 u aynı fikirdeyiz , sadece ilk kısım hariç , bırak gelsin 😂😂😂
Printable View
Nosfecagri dostum işin içine ettin 😂 , bak senin yüzünden enver kaçıyor şimdi , enverrr gel kaçma sen , korkma nosfecagri abin birşey yapmaz , ge pisi pisi 😂😂😂
Hocam bilançodan anlamasak 5.35 maliyetli malı 2 yıl taşımazdık. Gelir tablosunu aç, ilk 2 kaleme bak sadece, bildiğin karsız mal satmış şirket son 3 ay. 2. çeyrekten gelen etkiyi karıştırıyorsun işin içine sen. 2. çeyrekle 20 üzeri gitmeliydi gitmedi ve ciddi mal boşaltıldı 3 aylık süre zarfında. Sebebi de zayıf gelecek bilanço ile her zamanki klimasan hareketini yapmak içinmiş benim düşünceme göre.
Net kardaki zayıflama gider kalemlerinden kaynaklansa sorun etmezdim, brüt kar marjından (maliyet) kaynaklı olması sıkıntılı bir durumdur benim gözümde. 3. çeyrek ile temeldeki büyü bozuldu, 4. çeyrekte de devam ederse 1. çeyrek beklentisi ile hareket olur ancak. Enver manipüle ederse orasını bilmem, bu da kumar kapsamında değerlendirilmeli yatırım değil.
Benim tahminime göre maliyet artışı ve kur baskılanması kaynaklı bu durum. 4. çeyrek için de farklı bir durum yok ülkede. 2. çeyrek döneminde dolar bir süre 6 üzeri seyretmişti, enerji maliyetleri daha düşüktü onun etkisi oldu ihracat kar marjına bence.
Çeyreklik satış büyümesi inanılmaz. Mükemmel. Dolar hatırlarsanız 3. çeyreği 5.66 kapattı, geçen sene kapanışı 6.05. Dolarda gerçekleşecek 6 lira üstü kalıcı ve sabit bir değerleme ile kar rakamında da çok ciddi artışlar görülecek, geçen yılın üzerine inşallah geçilecektir. Ben fırsat olarak görüyorum siz de karınızı realize etmek amacıyla olumsuz düşüncelerinizdne dolayı satıyorsunuz bu olmazsa piyasa olmaz hocam. Alsatlarla 9 liranın altına inmiş benim maliyet, aylar geçtikçe binecek olan taşıma maliyeti de var, alternative yatırım araçlarından fırsat maliyeti de var, hepsin düşündük taşındık bir kısım portföy ile buradayız herkes hesabını kitabını yapacak gerisine karışmak bize düşmez.
Yanlışsın hocam , büyü niye bozulsun , adamlar niye karsız mal satsın , analizin tamamen yanlış , gerçi seni bağlıyor , 2,çeyrekle gel sen 3.çeyreği karşıla olmaz , genel üretim giderlerinin toplam maliyet içindeki payı % 4 halbuki bunun içinde işçilik vs birçok gider kalemi daha var , onun için elektrik maliyeti çok düşük , elektrik yoğun kullanılan bir üretim modeli de yok bunun , kur geçişmesinden dolayı bir kar geçişmesi olacak 3 ile 4. Çeyrek arasında , stok kalemlerini yüksek kur ile alındı 2.çeyrek sonu itibariyle , son çeyrektede kur düşünce ihracat geliri de düşük kaldı yaklaşık 10-15 milyon arası bir geçişme olacak (3 ile 4 çeyrek arasında ) , 4.çeyrekte kur artışta dolayısıyla 4.çeyrekte olumlu katkısı olacak bu durumun , olay bu büyü mü yü karıştırma yanılıyorsun , stok ortalama maliyet bir araştır bence saygılar
Tahtada resmen filler kapışıyor çimenler eziliyor..
PhillipCapital, Merrill'in robotuna oynuyor :)
Klmsn doğru adımlar atıyor
Yeni pazarlara girmeye çalışıyor
Bununda bir bedeli var
Sonra meyvesini yemeğe başlar
Biraz daha sabir
9 aylık bilançoya göre ederi 22 TL
Fakat teknik olarak göstergelerin soğuması lazım
Hergun köfte yenmez
Arada dayakta yemek var
Bu topikte nedense sürekli takas konuşuluyor
Yabancı almış,Enver almış ,o satmış bu satmış
Arkadaşın biri krontu sordu
Baktım fk 50 üzerinde teknik al veriyorama ben olsam almam dedim hisse yükseldi :)
Şimdi soruyorum endekste rasyolarina göre klmsn yatırım yapılmaz da hangi hisse alınır?
https://i.hizliresim.com/r0GZVV.png
11.16.2019 Gün sonu pastası
Bakan Albayrak, 'İhracat ve katma değerli üretime dayalı sektörleri desteklemeye, kaynakların da özellikle bu alanlarda kullanılmasına özen göstereceğiz.' dedi.
https://www.timeturk.com/bakan-albay...mpression=true
Selam serdarkazancı ,kaç gündür ne diyoruz 4 küsur fk sı olan hisse manipüle mi olur kumar hissesi mi olur diye , her an salabilir miş konuşulan cümlelere bak , 90-100 milyon karı olan şirketler 2.6 milyar tl değerle dolaşıyor ortalıkta biz 600 milyon tl 😂😂😂 ,
KLMSN:
Son Fiyat: 17,09
Son Hacim: 6.483.639
Son fiyat itibariyle 200 günlük ortalamanın üstünde devam ediyor.
Kısa vadeli görünüm negatif.
Orta vadeli görünüm pozitif.
İlk 3 Alıcı: Garanti:10.624 Vakif:10.001 Anadolu:8.450 . İlk 3 Satıcı: IS Yat:-40.823 Oyak:-4.399 Marbas:-3.200
Sidik zoruyla artıya geçti [emoji2]
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Klimasan yöneticileri eğleniyor🧿🧿🧿
https://www.instagram.com/p/B5-HItTp...=1o392z5jcpzvr
Endeks yeni zirvelere gözünü dikmiş :)
Sende beklediğimiz için bizi pişman etme klima göster kendini güzel kapat şu aralığı
18 aralıktan sonrasına dikkat endekste, yabancı satışı gelme ihtimali yüksek.
https://i.hizliresim.com/M1jv3N.png
12.12.2019
Günaydın.Haftayı 18'in üzerinde kapatmak dileğiyle iyi günler harkeze.
Telefona mesaj geldi klmsn 17.50 yi geçti diye. İşim vardı birazdan bakarım inşallah 18 i geçmiş olur dedim, şimdi baktım 17.26.. Te'allam..
Kabak tadı verdi artık tahta bir iniyor bir çıkıyor , 🥱🥱🥱
Bugüne eksi yakışır.
Abuk sabuk hareketler.
Bugünde bu hareketi geliştirmiş kendine
Uykumuz geldi enver başka film yokmu , kaçıncı tekrar bu 🥱🥱🥱
Çekirge bir sıçrar iki sıçrar 3. de devre keser.. En son aydi diye biri vardı 12.60 tan satmıştı geri gelecek diye..
Endeks satış yiyor hadi topla bari biraz..
Bence klimasan enver e kalın geldi 😂😂😂
!7'nin altına indirmekle indirmemek arasında karar veremedi spek dostumuz.Çin işkencesi misali çok sıktı bugün.
1.Nisan.21019/30.Haziran.2019 döneminde 3 aylık ciro ortalaması 110.mily.tl.sı iken mevsimsel özelliklerden ötürü
Ekim-Aralık döneminde cironun çok düşeceği, karın da buna göre olabileceğini tahmin ediyorum.
Şahsi kanaatim cironun 2018 son dönemdekinin biraz üzerinde olmasıdır. Neticeyi bilanço açıklandıgında görebilecegiz.
Benimkisi sadece tahmin.
2020 yılı Nisan/Hazi,ran döneminde ciro yıne fırlar o ayrı. Neticede yılda bir dönem../ytd..