Yarın bizim borsada düzeltme gelir mi? ABD borsaları durakladı bugün. Sabah Uzakdoğu açılışı işin rengini belli eder.
Printable View
Yarın bizim borsada düzeltme gelir mi? ABD borsaları durakladı bugün. Sabah Uzakdoğu açılışı işin rengini belli eder.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd 0.31 gmr 1.16
Tcd sacmalamaya basladi...
Onceden de yazdim tcd yeni eib olmus umarim acc olmaz
Anlamadigim adi degisken fon ama ayni hisselerde mi israr ediyorlar. Thy 2.5 yapti gecen hafta goodyear 15 yapti bir yere gitmedi yine bu..
Osd eksi neden?
1 hafta oncede oyle yazdi ama aksam degisdi
Yu. artik
Aıs yfv. Osd ahu bunlar bile eksi
Getirmis
Pff ler 2 ye dusmus
Durum iyice kotuye gidiyor
%9 dan mevduata donecez bu gidisle
Sonumuz hayrola
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osd belki yanlis ola bilir gecendede ogle saatleri degisiklik oldu
AHU da eksi. Bazı özel sektör borçlanma fonları eksi gelmiş. Ters merdiven mi yaptılar acep?
Ppf alternatifi OSL de sıfır çekmiş.
Bu gidişle mevduata geçmeyiz de hisse almaya başlarız yakında, sonumuz hayrolsun.
4 tsne fon var ais yfv osd ahu 4ude eksi getirirmi bu iste bi is var hadi ais yfv gecen haftada eksi yaptida osd ve ahuya ne oluyor
Sabah sabahASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yilin son gunuya bilemedigim bi film donuyor. Osd ve ahuda
Tcd normalde bistin 1 artiginda 2 gelmedi lazimdi onada bisey oldu artik eskisi gibi
Getirisi azaldi.goturusu cogaldi
aylık ve üç aylıklara baktığımızda tcd ile gmr getirileri hemen hemen aynı. bu durumda da stopaj avantajı devreye girer ve bu şekilde hesapladığımızda ise üç aylıkta gmr, tcd'yi geçer. sizin iletinizden sonra baktığımda gmr'nin stopaj avantajı sayesinde tcd'ye bir puandan fazla fark attığını görüyorum. tabi haksızlık yapmamak adına tcd'ye ayrı bir parantez açmak lazım. adamlar son bir yılda tam bir destan yazdılar. ama diğer yandan da 4 ay önce on milyonlarda seyreden portföy, şu an 210 milyonu geçmiş. bu yüzden de tcd'de geçen yıldaki kadar yüksek bir getiri, şu şartlarda zor gibi. 4 ayda bu kadar şiddetli para girişi olmasına rağmen yine de iyi bir yönetim sergilediklerini kabul etmek lazım. hisse fon olarak sadece tcd'ye oynama sıtratejimi değiştirmemin vakti geldi diye düşünüyorum. tcd'den ne olursa olsun vazgeçemesem de çeşitlendirme adına en az iki fon daha ayarlyıp hisse fon portföyümü çeşitlendirmem lazım.
üstadım tcd son bir yılda tam bir destan yazdı ama 4 ay önce 10 milyonlarda olan portföy, şu an 210 milyonu aştı. şu vaziyete göre geçen yılki getirileri yakalaması zor gibi. üç aylıkta stopajı çıkarsan gmr, tcd'ye 1 puanı aşkın fark atmış. demek istediğim, hisse fon portföyünü benim gibi sadece tcd'ye odaklamamakla doğru yapmışsın. ben de hisse fon portföyümü çeşitlendirsem iyi olacak.
Tpf belli degil.tacirler digerleri belli iken bu neden belli degil
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kira sertifikalarının, özellikle AIS’in bu denli eksi getirmesinin mantıklı bir açıklaması var mıdır? Çok merak ediyorum...
üstadım eleştiri yapmak güzel ama hangi götürüden bahsediyorsun anlamadım. mevduat ve ppf'lerin yıllık getirisi yüzde 10'u geçmiyor. tcd aylık getirisi yüzde 13 oldu. hangi götürüden bahsediyorsun sen? önceki gün endeks yerinde sayarken tcd 0,50 pirim yaptı mesela. ben bu götürü işini anlamakta zorluk çekiyorum
Daha once yazdim .doviz artmasi ,kira ve osb fonlarina yaramiyorSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yfv, ais ciddi eksi yazmış evet, tpf 9.30 oldu hala fiyat belli değil. Okt getiri sıfır, birçok kira sertifikası ve öst hafif eksi yazmış. Yılın son günü olmasıyla ilgisi mi var acaba?
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Döviz artmadı ki günlerdir yerinde sayıyor 5.94 SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vardır tabi: elinde bulundurduğu sertifikalara fazla satış gelince bu şekilde eksi yazar. bu işin mantıklı açıklamasış. mantıksız olan durum ise, kira sertifikası piyasasının sığ olması sebebiyle getirilerin böyle agrasif şekilde değişmesi. bi ara bu fonlardan ben de almıştım ve iki günde eksi 0,60 eksiye düştüğünü görmüştüm. tamam bazan güzel getiriler oluyor ama arada da böyle sürpriz şekilde götürüler de oluyor. kısa vadeli kira sertifika fonlarında bile tuhaflıklar var. mükafat portföyün fonu eksi 0,02 olmuş. kısa vadeli fon, ppf kadar götürü yapmış.
Artma riskini fiyatliyor olabilir.bu fonlarda uzun vadeli bekleyelim dedik, oda.mumkun olmayacak herhalde ,park.edecek aylik 20 mevduat karsiligi fon kalmadi gibiSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tcd dede cidi değişim olduğunu düşüyorum artık bildiğimiz tcd olmayabilir.
umarım yeni bir acc vakası yaşamayız.
Yfv ve Ais Ekim ayında da iki gün üst üste eksi yapmıştı ama sonra çabuk toparladı, umarım gene öyle olur.Bu arada Tpf halen bell değil merdiven mi geliyor acaba:)
tpf geldi +0.23 artı :)) küçük merdiven ne varsa tacirlerin fonlarında var arkadaş.
Tirsmistim ,ters olacak diye .yeni yil da fon stratejimi gozden gecirmemiz gerekiyor.SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse ye bagli olmayip getirisi belli oranda kalan fonlarda -20 gibi azalma kabul edilemez,hisse de kalinip risk alinir daha iyi.ytdSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Istikamet neresi peki ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.