50 / 100 milyon bi zarar gelmesi olabilir 2020 / 4 ile 2021 / 3 arasında dolar 7,40 dan 8,20 oldu
Printable View
3 aylık son bilanço tarihleri kap'ta solo için 30 nisan,konsolide için 10 mayıs yazıyordu...şimdi değişmiş,haziran olmuş,uzatmışlar demekki...
Gönderen gönderiyor ama
Kap 1.çeyrek bilanço bildirim listesinde mndrs pek çok şirket gibi son tarih 9 haziran, bu liste değiştiğini sanmıyorum... kap a ocakta gönderilen listedir... geçen yılda 9 haziran iken 2 haziranda açıklamış.
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.borsagundem.com/haber/sp...atildi/1567638
Pandemi dolayısıyla bilançolarda son açıklama tarihi 1 ay uzatıldı. Tabi mndrs bilanço açıklamayı çoğu zaman son dakikaya kadar bıraktığı için bunu da kullanmak istemiş olabilir.
Beceriksiz spek 3-5 küçük yatırımcıya mal kaptırmıycam diye aşağı bastı , tesadüf ya !!!!! bu defada endeksin azizliğine yakalandı hisse taban yaptı.Hayırlı uğurlu olsun.Küçük yatırımcıyı korumaz isen hep bana hep bana dersen böyle kafanı kayaya çarparsın.Biraz belgesel izle de öğren balinaların etrafında küçük balıklar eşlik eder.Balinalar bu balıkları öldürmezler çünkü dişlerini temizlerler vücudunu yosunlardan temizlerler aynı misal etrafındaki küçük yatırımcıları tarumar edersen böyle çarpılırsın.Küçük yatırımcı bir hissenin tuzu karabiberidir.Her şey parayla olmaz örf adet gelenek görenek kendinden biraz bir şeyler katacan.
Bilanço gelmiş 3 aylık, faaliyet karı açıklamışız 45 milyon ama 140 milyon finansal ödeme yapılınca zarar açıklamışız 63 milyon.
Sanayi firmalarının bir çoğu satışlarını 2 ye katlarken Mndrs %20-30 arttırabilmiş geçen yıla göre. Pandemi navlun konteyner vb sebepler etkili olmuş olabilir bu noktada. Normal karşılamak gerek. YTD
Yine de ben bilançoyu olumlu buldum diyebilirim. USD kuru bir yerde konsolide olabilse, Mndrs bu işten en çok fayda görecek firmalardan. Ama ekonomi yönetiminde olsun, hükümetin yatırım önceliklendirmelerinde olsun bir ışık göremiyorum. Zaten de artık bu yönde bir umudumda kalmadı.
Hakkımızda hayırlısı,
Mndrs ISO 500 2020 listesinde 216. sırada , ihracata göre 159milyon dolar ile 57.sırada. Ancak döviz borçları yüzünden zarar açıklanan bilançolar neredeyse sıradan artık...anlamak güç biraz... bugün bornovadaki menderes tekstilin %100 sahibi olduğu arsada yapılan inşaat ile ilgili önemli bir bilgiye rastladım, Aralık 2020 de temeli atılmıştı projenin lansmanı başlamış, güzel bir proje yatay mimari, pandemi koşullarına uygun kat planları,( balkon sefası) üniversitelerin yakınında ve kent merkezinde, üniversite caddesinde iyi bir yatırım, parayı mendereste batırmasaydım almayı hedeflerdim... adnan kılıçoğlu inşaat ile yapılan sözleşme şartları bilinmesede, (henüz yönetim açıklamadı çünkü) menderes tekstilin borçlarına iyi bir katkı sağlayacaktır trademark pi bornova projesi... https://trademarkpi.com/
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akça holding hisse almış dün, şaşırdım, bakalım devamı gelecek mi?
Hisse satacağım derken alışa geçtiler. YTD
Enteresan günlerden geçiyoruz, hesap kitap tutmuyor...🙂
240 bin lot alım sembolik bence hisseye bu şekilde desteği olmaz olmadı da, bunun yerine KAP a icraatları ile ilgili kap haberi yollamaları daha faydalı olur. Birisi inşaatta lansmanı yapılan trademark pi bornova projesinde sözleşme şartları, diğeri enerjide 2020 sonu bitmesi planlanan Gaziemir res santrali...benim bildiğim...
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaşlar bahsettiğiniz projeler çok güzel lakin neden boyuna düşüyor bu hisse hiç tepki bile vermiyor ileriye dönük ne olur sizce , teşekkürler.
Borsa böyle bir şey işte... ben 2000 yılından beri takip ederim ama hala bir şey öğrendim diyemem... geçen yılbaşı civarında vakıf finans hissem vardı 2,1 dan almıştım 3 lere çıktı satmadım, 2.3 a geriledi korkarak sattım... 1 yıl içinde vakıf finans 15 kat artarak, 31 lira 98 kuruşu gördü, hisseyi sabredip elimde tutmayı başarabilseydım 1 yıl içinde 1,5 milyon TL lik vakıf finans hesabına sahip olabilirdim, kıssadan yaşanmış bir borsa öyküsü size benden...SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahsettiğim projeler şirket tarafından kap (kamuoyu aydınlatma platformu) resmi olarak yayınlanmadığı için kamuoyunun bilgisi olmadığından tepki de olmuyor...inşaat projesini geçen yıl kap ta adnan kılıçoğlu inşaat ile arsa karşılığı konut ve işyeri projesi olarak duyurmuştu, (ancak sözleşme detayları belirsiz yani menderesin payına kaç daire, kaç mağaza düşecek) enerji de res projesini bir denizli yerel tv kanalında yönetimce açıklanmış ve ayrıca enerji atlası vs. mesleki internet sitelerinde bu gibi veriler paylaşılıyor... araştıran bilgilere erişebiliyor... SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de 3.xx maliyet ile bekliyorum kağıt 4 ' e gitti satmadım aha şimdi hala bekliyorum ha çıktı ha çıkacak diye 😂Yav bir atraksiyon gelmesi lazım artık sabredek bari belli olmaz belki bu da vakıf f. gibi olur belki ,zaten genelde kağıdı satınca gidiyor tutunca gitmiyor 😊
Benim maliyet te 3 üzeri iki kez 4 üzeri gördüm satmadım ilk dört dönüşünde stoploss yaparak alttan lot çoğaltmıştım etkilememişti... ikinci dört dönüşünde paraşüt açılmadı çakıldım stopploss olamadım... orta vade düşünerek girmiştim ama uzun vadeye kaldım, vakfn gibi gideceğine ihtimal vermiyorum bunun, ama vakfn de de ihtimal vermiyordum... speğin biri geldi uçurdu gitti vakfn 32 lira edecek bir hisse değil ki...
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeşil kapadık bugün 10 gün sonra, 2.08 dönüş olur inşallah diyelim... bu hafta oyak in 7,5 milyon lot satışı kağıdı çok hırpaladı, takasda 11 milyon küsür vardı geçen hafta umarım devam etmez, zararına spekülatif satışa benziyor biraz ama yapacağımız bir şey yok, şirket düşünsün satacağını ilan ettiği 65 milyon lotu bu şartlarda zor satacak gibi görünüyor...
Ben de uzun vade olarak düşünüyorum gerçi yarisini tamamladım bakalım diğer yarısında ne yapacak ,bu 65 milyon lotu nasıl satacaklar merak ediyorum ,biraz yukarı sürseler de satsalar düşük fiyattan satmaz herhalde ,ben bu aracı kurumlari da anlamıyorum adamlar zararına satıyor
Bana göre şirketin ve bizim düze çıkmamız için 65 milyon hisse (imtiyazlı hisselerle birlikte)parası olan bir gruba satılmalıdır,tıpkı banvit gibi...o zaman şirket borçlarını öder,pozitif bilançolar açıklar,yeni yatırımlar yapar...yoksa bu gidiş iyi değil,özsermaye eriyor,elde edilen esas faaliyet karından çok fazla faiz ve kur zararı...bedelliye talebin olduğu geçen yıl hisse 4 tl iken yüksek bedelli de kurtuluş olabilirdi,onu da kaçırdılar...dediğim gibi ben buranın tek sahibiyim inadından vezgeçmeli patron,yoksa hep beraber güm!
4 TL de %300 tarzı bir bedelli kağıdı perişan ederdi, gerçi bedelli olmadan da olanlar oldu, o da ayrı!!
Yine de %200-300 tarzı bir bedelli için 1* li rakamlar daha uygun olur fikrindeyim. Şimdilerde 2 li rakamlara döndüğümüz için de bedelli ihtimalini çok olası görmüyorum yakın zamanda.
Usd kurunda ki bu belirsiz haller maalesef bizi kötü etkilemeye devam ediyor. YTD
Diyelimki hisse 1.30 TL iken %100 bedelli oldu ve katılmadın, zararın hisse başı 0.15 TL olur, ancak hisse 4 TL iken %300 bedelli oldu ve katılmadın zararın hisse başı 0.75 TL olur.Bu yüzden hisse fiyatı yüksekken bedelli olursa (kaybın fazla olacağından)bedelliye katılım fazla olur diye düşünüyorum.
Bedelliye katılmadığın zaman başta sahip olduğun hisselerin hisse başı değeri ise 1.3 TL iken 0.15 TL, 4TL iken ise 2.25 TL düşer.50 bin hissen varsa %100 artış sonrası değeri 65 binden 57 bin 500 e,%300 artış sonrası ise 200 binden 87500 e düşer...yani hisse fiyatı yüksekken bedelliden kaçınmak yüksek zarara neden olurken, hisse fiyatı düşükken bedelliye katılmamak çok küçük bir zarara neden olur.
Gördün mü bak R.Akça bir sen bir ben kaldık hissede...ne yazan ne uğrayan kaldı...
Biz de varız ortak da Mndrs tat vermiyor artık yazacak bir şey bulamıyorum.
Ortaklar ne olacak bu mendonun hali hep böyle mi kalacak düştü o düşüş götü doğrultamadı bir türlü.
Banvit'in patronu gibi bulacak bir paralı girişimci R.Akça, 65 milyon hisseyi imtiyazlı payların da bir bölümüyle birlikte uygun bir fiyata o yatırımcıya satacak,döviz borçlarını ödeyecek,yeni enerji,sera vb yatırımlar yapacak,menredesi kar yapan bir şirket haline getirecek...başka yolu yok!Bizim Rıza rus karılarından zaman bulup bunlara kafa yorarsa belki iyi şeyler olur...yoksa bu gidişle yine 1.5 TL civarına düşeceğiz galiba...şe...sizi feto meto bişeyden tutuklasalar da kurtulsak.
hissede pek yatırımcı kalmadı ama bu günkü açıklamayla ilgili bilgisi olan yorum yapabilir mi acaba? hamiline yazılı senetten nama yazılı senete geçişin amacı,bize getirdiği avantaj ya da dezavantajlar nelerdir?
zarar ne kadar gelebilir arkadaşlar 6 aylık bilançoda ben 40 / 80 arasında bi zarar yazacağını tahmin ediyorum
*menderes tekstil'in vergi dairesine sunduğu tabloda 2021 yılı ilk 6 aylık dönem net zararı 16.597.367 tl
kötü bilanço mu arkadaşlar geçen yol 6 aylık vergi daire karşılaştırması 87 milyon zarar bu sene 16 milyon zarar
mndrs bilanço nasıl arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/bkzclqf.png
güzel bilanço kurların durumu şirketin karlılığı için önemli
9 aylık bilançoya daha var ama bu kez son 3 aylık süreçte döviz pek oynamadı sayılır,euro 4 kuruş düşmüş,dolar 15 kuruş artmış...mndrs döviz borçları bildiğim kadarıyla euro ağırlıklı,bu yüzden bu dönemde üretim ve ihracatın net etkisini göreceğiz,ben net kar rakamının artıya geçeceğini düşünüyorum.