son zamanlarda 2 sefer para çektim atm den. ikisinde de dumanı üstündeydi..gıcır gıcırdı yani.
Printable View
Allah rahmet eylesin, tanımasam da üzüldüm. Ölüm hemen yanımızda.
6.7856 civarı
Saatlik grafikte son durum.
https://i.hizliresim.com/h0ZIvv.png
6.7913 küsür
Covid-19 salgını karşısında, ihtiyat ilkesi şu zamanda açılma/normalleşme uygulamasına, tam da şu sebeplerden karşı çıkacaktır:
1- Covid-19, kitlesel insan ölümleri gibi geri döndürülemez sonuçları olan, bütün gezegen nüfusunun varlığına bir tehdittir.
2- Yeniden açılmaya/normalleşmeye dönük kararlar, genel nüfusun mevcut bağışıklık seviyeleri hakkında bir şey bilmememize rağmen verilmektedir. Antikor testleriyle yapılan çalışmalar gösteriyor ki, sürü bağışıklığı veya yüzde 70’lik yaygın bağışıklık seviyesine, virüsün en yoğun etkilediği ülke ve bölgelerde bile ulaşılmamış.
3- Tüm nüfus içerisinde yeni vakaları test – takip – tecrit etmek için yeterli kapasitemiz yok. Kaldı ki, en az yüzde 50 veya daha fazla oranda asemptomatik vaka var; bunlar da virüsü başkalarına aktaran sessiz taşıyıcılar konumunda.
4- Covid-19 ölümlerini önleyecek bir ilaç veya aşı şu anda mevcut değil.
5- Sadece akciğerler değil, kalp, böbrek ve muhtemelen henüz bilinmeyen başka doku hedefleri de bulunan sistemik bir hastalık olarak bu yeni virüs hakkında bilgimiz son derece az.
6- Covid-19’un yıllar/on yıllar ölçeğinde uzun vadeli sonuçlarının ne olduğuna ya da hamileler üzerindeki etkilerine dair bilgimiz yok.
7- Şu anda virüsün işlevsel biyolojisinin ve genetiğinin, kendi bulaşıcılığını ve/veya insan konağında hücre veya doku tahribatını azaltacak şekilde dönüştüğüne dair ortada sağlam bir kanıt yok.
Haftalık Grafikte görünüm.
https://i.hizliresim.com/EFFZoX.png
Et yerken değil, çocuk yaparken düşünülmesi gerek bence. (özellikle suriler bu ülkenin geleceğini cehenneme çevirecek)
Her zaman derim, 1940'lar 50'ler 60'lar hadi neyse de, 2000 sonrası 6-7 çocuk yapan adamın topluma böyle bir kazık atmaya hakkı yoktur. Cezalandırılmalıdır.
Çok nüfus, çok besin ihtiyacı demek. Çok nüfus, fakirlik demek. Besinin ucuza mal edilmesi gerekliliği demek. Doğal kaynakların daha fazla kişiye bölünmesi demek.
Eğer nüfus az olsaydı, daha az sayıda hayvan, geniş meralarda, en azından kaçınılmaz kaderiyle karşılaşana kadar biraz daha mutlu bir hayat yaşamış olacaktı.
5-10 milyon nüfuslü iskandinav ülkelerine hayranlıkla bakıyorum.
İnsan yok, dağ taş yer gök inek kaynıyor. Hayvanların hepsi de mutlu.
Bizde dağ taş yer gök konut, otel, avm, insan, insan, insan.
Avrupa borsaları da kırmızı.
Bizimki gibi.
https://sol.org.tr/haber/12-bin-yill...i-cok-zor-6613
işte tam ampullü islamcı kafası, doğal gölün suyunu çek define ara sonra yeniden su doldurup eski halini bekle. Bu heriflerin zeka yapısını bunlar da ele vermiyorsa ne veriyor ki?
(Bloomberg Opinion) -- The era of the U.S. dollar's "exorbitant privilege"as the world's primary reserve currency is coming to an end.
Then French Finance Minister Valery Giscard d'Estaing coined that phrase in the 1960s largely out of frustration, bemoaning a U.S. that drew freely on the rest of the world to support its over-extended standard of living.
For almost 60 years, the world complained but did nothing about it. Those days are over.
https://finance.yahoo.com/news/crash...210024440.html
Bu dolarcılar da gazı kaçmış niğde gazozu gibi olmuşlar yav.
Hepsi kaçmış, topik bom boş. :he:
Hadi gelin grafik koyacaam. :oleyo:
6.8024 çeyrek
Menşur trol affı sonrası haraket ve bereket gelir 2 sene rahatız dediydik boş çıktı, Bebişim hemen su koyverdi, Alaman itinin ise gayreti azalmış yapacak bir şey yok.:notr:
Siz de Romanya'ya taze kan arayışına gidince, buralarda inler baraj kuracak, cinler frikik atacak.:oleyo:
fılmlerde bır hastalık cıkacak dunya nufusu azalacak yada dogurganlık azalacak bır kadın doguracak... aydemir akbasın fılmı vardı dunyada tek erkek kalıyordu patlıcana zam gelıyordu
Coğrafya kaderdir diyoruz, emme dinde kader galiba?
Hadi biz islâmî Ortadoğu coğrafyasındayız, Katolik Amerikan ülkelerine ne demeli, onlar da pek parlak durumda değiller.
Türkiyede yaşayan (yandaş) insanların anlayamadığı şey; şu şu ülkede buzdolabı 300 € dendiğinde hemen kur ile çarpıp fiyatı TL'ye çeviriyor ve bizde daha ucuz diyerek hönkürüyor.
ABD'de 10-12 $ verdiğinizde en etin en kaliteli yerlerinde bir kg alabiliyorsunuz diyorum. Hemen çarpıp bölüyor, 90 lira ediyor, bizde de 90 lira. Ne farkı var ki diyor.
Farkı şu arkadaş.. ABD'de bir saat ( en düşük ücretle) çalışma karşılığında 1 kg et alabiliyorsun. Türkiye'de bir kg biftek için kaç saat çalışması gerekiyor asgari ücretlinin. ?
Ben ülkelerin refah seviyelerini ( alım güçlerini) incelerken hep et ve/veya süt üzerinden giderim.
Bence kader pek de dinsel değil.Misal cansız iradesiz mikro parçacıklara kadar inip onların davranış mekanizmalarını çözsek bir milisaniye sonra o ortamda neler olacağını bir yapay zeka bize söylerdi.Yani diyelim dama oynuyorsunuz sizin oyun tarzınızı yükledik yapay zekaya karşınızdakini de yükledik ,bunların hangisi kazanır dedik yapay zeka bize söylerdi.Bunu bilmesi dini bir olgu değil ,herşeyin hareket dinamiklerini nedenleri ile çözebilseydik geleceği de bilirdik.E bu da aslında senin bildiğin bir gelecek şimdiden çizilmiş demektir,kimileri de buna kader diyor.Şimdi tüm dinamikler belli dolar çıkacak demek geleceği bilmek veya doların kaderini bilmek demek değil.Ya da bu kafalarla türkiye gelişemez demek gelecekten haber vermek değil.Yani tüm dinamikler gereken kesinlikle bilinirse gelecek de bilinebilir.
Ha kaderi bir yaratıcı zeka mı yazmıştır,o başka konu.
Eğer elmanın düşmesine kader deseydi insanoğlu, ya da tasın su üzerinde yüzmesine... bu gün ne yer çekiminden haberimiz olurdu, ne de suyun kaldırma kuvvetinden.
Kader dinsel bir kavramdır.
Geleceği tanrıdan başkasının bilemeyeceği kuramı da dinsel bir kavramdır.
Çünkü insanoğlu bazı noktalarda geleceği görebilmeyi, hatta geleceğe müdahale etmeyi bile başarmıştır.
Örnek. Meteoroloji.
Hava durumlarını önceden bilebiliyoruz artık.
Ve hatta (şartları oluşmuşsa) yağmur bile yağdırabiliyoruz artık.
Örnek, çözdümlediğimiz fizik kuralları.
Belli bir hızda ve belli bir açıda fırlattığımız roketlerin (ya da top mermilerinin) gelecekte (bir zaman sonra) nereye düşeceğini bilebiliyoruz.
Buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz.
Ama şu da bir gerçek ki, insanoğlunun henüz başarabildikleri başarabileceklerinin trilyonda biri bile değil.
Ben insanoğlunun tanrının matematiğini de çözeceğine inanıyorum.Big bang, big crash öncesi sonrası hep bulunacak,belki de eski nesiller tarafından bulundu da bize hepsi aktarılamadı ,az bişi dini metinlerle bir şeyler aktarılmaya çalışılmış olabilir.Veya sümer tabletleri veya piramitler ,eski mısır dini ,maya kültürü şu bu geçmişteki insanlar kesinlikle aptal değildi,yaptıklarından belli işte.
Ben buna inanıyorum insanın neler başarabileceği de şu anda bellidir buna kader dersiniz veya demezsiniz,dini anlam yüklersiniz veya yüklemezsiniz o başka.Nasıl ki tüm parametreler gereken kesinlikte bilindiğinde sonuçlar belliyse,mikro parçacıklara kadar her şeyin dinamiğini çözdüğümüz gün biz de tüm geleceği herşeyiyle öğrendik demektir.Tabi bunun için tüm verileri gireceğimiz o verileri doğru işleyecek ve yorumlayacak ne kadar muazzam ve mükemmel bir yapay zeka gerekir o ayrı konu.Önemli olan soru bu mümkün mü yapılabilir mi,bir gün gerçekleşebilir mi:))))))))
Hangi inanışa göre tek bir varlık.
Hindistandaki varlık sayısını biliyor musunuz siz.
Her işe bakan bir varlık var.
Hinduları saymaya gerek yok, yüzlerce binlerce varlıkları var, sihlerin bile 20 civarında tanrısı var, her işe birisi bakıyor.
Sih bir arkadaşla muhabbet ederken bana "siz iyisiniz, her işiniz için aynı tanrıya dua ediyorsunuz, bizimki biraz karmaşık, çok fazlalar." demişti.