Garanti hissesi şu an 6,45
10 yıl önce 7 Mayıs 2010’da da 6,50’ymiş
10 yılda 2 kere 12 civarına çıkabilmiş sonra geri dönmüş
Yani 10 yıldır yerinde sayıyor
Al yat düşünen varsa ne der buna.
Garanti hissesi şu an 6,45
10 yıl önce 7 Mayıs 2010’da da 6,50’ymiş
10 yılda 2 kere 12 civarına çıkabilmiş sonra geri dönmüş
Yani 10 yıldır yerinde sayıyor
Al yat düşünen varsa ne der buna.
Finans kağıdın geçmişini bilmiyorum incelemedim ama; bu on yıl zarfında temetü vermiş ve bedelli ya da bedelsiz sermaye arttrımları mutlaka yapnıştır. Yoksa bu mantıkla bu hisse ciddi anlamda değer kaybetmiş demektir. On yıl için sadece yeniden değerleme oranı üzerinden hesaplama yapılsa bile çok farklı sonuç çıkar. Aklıma geldi sorayım. on yıl önce garantinin pay adedi kaçtı şimdi kaç? Bu önemli. Bol kazançlar kardeşim.
https://www.bloomberght.com/bddk-ban...siladi-2261691
Kaynaklar, bankaların taleplerini Bankacılık Düzeneleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) ilettiğini, BDDK'nın da bu talepleri makul karşıladığını kaydettiler.
BDDK'nın, çok uzun olmayan bir sürede sistemi rahatlatmak adına, kendi düşündüğü değişiklikleri de ekleyerek, bankaların bu talepleri ile ilgili düzenleme yapması bekleniyor.
Valla pek anlamam o işlerden
Ama rakamları çıkarınca bunu farkettim
Bilen varsa ne olduğunu yazabilir belki
Yoksa 10 yıl önceki fiyata gelmiş olmak ilginç birşey
10 yıl önce dolar kuru 1,52’ymiş
Buna göre durumu izah edebilecek varmı bilemem
Sizede bol kazançlar dilerim
yapi kredi algosu yine tahtalari bozmaya devam ediyor
GARAN'a dair;
7/8/2010 piyasa değeri 32 milyar TL 21 Milyar Dolar
7/8/2020 piyasa değeri 27 milyar TL 3.7 Milyar Dolar
Durum çok vahim.
Saygılar.
100.000 altı kapanış durumun sakat olduğunu gösterir, faiz artışı bile kurtarmayabilir. ytd
Yine ne oluyor be kardeşim. 🤮 Tüm hisseler devre kesti...
son durum...
https://hizliresim.com/1GmHDd
997 ye geldik
Sıfır atılmış
yan kağıtlara hala çakıyorlar, %6 ya yakın eksi...
hisse fonlarından bugün de umut yok...
illaki burdan tepki gelir
Allah topunun belasini versin
Eksi 3 felan degil
Kagitlar kan golu
Mahvettiler
7.35 usd/tl
Ekgyo nun varlik fonuyla desteklenmesi lazim basi cekiyor
Sistemik ciddi bir problem olmalı, belli bir neden olmadan bu kadar sert fiyatlar normal değil. Ülke ile ilgili ciddi bir sıkıntı var sanırım henüz bilmediğimiz. Yurtdışı iyiyken bizim böyle olmamız çok üzücü. Fiyatlarda yeni denge oluştuğunda zararımız büyük olacak ve kurtarmamız da uzun yıllar alabilir diye düşünüyorum. Eskiden böyle durumlarda birileri sert müdahaleler yapar ve nefes alınırdı, şimdi sanki bir boşluk var gibi. Hissettiğim şey yetkili kurumların gerektiğinde yetkilerini kullanamadığı.
aselsan bile devre kesti
yapi kredi robotunu spkye sikayet etmek gerekir
her tahtata pislik yapiyor
Yabancı işi biliyor.bizle oyuncak gibi oynuyor.doları tavana borsanı tabana gömüyor.doları tepeden satıp borsaya dipten girecek.mk bu borsanın yabancı borsa ağırlığını artıracağım.boğulursak büyük denizde boğulalım
hakan kara hocayla fikirlerimiz ayni..
yazdiklari..
Şimdi piyasada faiz artırım talebinin başladığını görüyoruz. Bugüne kadar bu stratejiyi uygulayan yaklaşım neden hemen faiz artırsın ki? Zaten artırılamadığı için bu noktaya geldik. Uygulanan stratejinin başlangıç noktasında faizi düşürmek vardı.
Ayrıca sadece politika faizindeki artış yetmeyebilir, mevduat ve kredi faizlerine de yansıtılmasına izin vermek gerekir. Yani TL mevduatın tercih edileceği ve bankaların riski doğru fiyatlayabileceği bir ortamdan bahsediyorum. Bu da mevcut stratejiden U dönüşü anlamına gelir.
Dolayısıyla çözüm büyük ihtimalle ilk planda faiz artışında aranmayacaktır (örtülü artırımdan bahsetmiyorum). Likidite ve kredi sıkılaştırması, biraz döviz satışı, gerekirse kurun biraz daha gitmesine izin verilmesi ve ihtiyaç olursa ilave kısıtlamalar gelebilecektir.
Peki faiz artışı uzun vadede kalıcı çözüm olur mu? Bu noktadan sonra aynı aktörlerle zor. Yeterince güçlü artırılırsa ilk planda kısa vadeli fonlar ülkeye girip geçici fırsat penceresinden faydalanmak isterler, ama genel yaklaşım değişmedikçe bir bahane bulup yine gideceklerdir
Asıl ihtiyacımız olan uzun vadeli düşünen, fabrikasını kurabilecek kadar bu ülkeye güvenen yatırımcılar. Onları da sadece faizle çekemeyeceğimizi biliyoruz.
Öngörülebilir, güven veren ve anlaşılır bir çerçeve çizmedikçe, kurumların işini yapmasına izin vermedikçe tek başına faiz artışı kalıcı etki yapmayacaktır.
Son söz: “Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla dönmez.” W. Shakespeare.
Bu sessizlik aklima su sozu getirdi
Dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur...
yaw şu yabancı satsa da kurtulsak diyorum bazen, adamlar kısa vadeli girip çakıyorlar olan ky oluyor.
git ülkemizde fabrika kur, üretim yap tesis aç, hiç olmadı ev al.
yabancı takas oranı %50 civarı idi adamlar %5 çıksa endeks 15 düşüyor.
zaten borsa derin değil istedikleri gibi at koşturuyorlar, yazıktır...
Doları söndürecek su kalmadı bizde. Artık dolarda hafif geri çekilmeler dışında kayda değer bir düşüş beklemiyorum. BIST'ten şu an çıkarsak elimize verirler, mecbur dönüşü bekleyeceğiz.
yine tekrarliyorum yabanci istedigini alana kadar böyle devam edecek..ve eninde sonunda istedigini alacaktir
bu eskidende boyle oldu ve boyle olmaya devam edecek bizim gibi kırılgan ülkelerde
bizler yine alışığız az buz tecrübemiz var üstat riski dağıtıyoruz hedge yapmaya çalışıyoruz. Olan yeni giren vatandaşa oldu. yazık. bu kadar düşüşe izin verimemeliydi. konut kredisi taşıt kredisi yerine sermaye piyasalarının güçlendirilmesi desteklemesi lazım gelirdi diye düşünüyorum. Para kolay kazanılmıyor. İnşallah sağlığından olanlar yoktur. YTD