Biliyorum, 30 a kadar yolu var gmstr nin, belki biraz daha aşağı. Ama kademeli azar azar alıyorum.
Almam gerekenin 1/5 ini alabildim daha.
Ayrıca, 3,23 maliyetli kardemir D ye ek alımlar yapmaya başladım.
Printable View
kchol eylül vadede 1 tl civarı zarar vardı, vade sonu yaklaştığı için beklemeden kapattım.. ekim vadede ise 50 kuruş civarı zarar ile güne başlamıştım eylül den kapattıklarımı ekimden açarak devam ediyorum kchol pozlarına.. karşı bacak arclk ve froto 'uyu dün kapatmıştım, daha once yapacağımı söylediğim gibi, dolayısıyla ortak kasada maliyeti aslında düşmüş oldu.. tesadüf ki, arclk bugün hisse başı 60 kuruş yukarıda kapattığım rakama göre..istesem üstten yerine koyarım short pozları ama bir süre bekleyeceğim..
kchol satışlarına daha ne kadar devam edecekleri merak konusuydu.. son dönemde bankalardan bile çok satıldı.. bankaların problemlerini az çok biliyoruz ama kchol normalde daha sağlıklı bir şirket bence..neticede bugün gelen kchol alımları umut verici..ama yeterli değil.. her halükarda borsada üzmeyecek miktarda kchol tutmaya devam ediyorum.. ciddi bir endeks tepkisi olursa karşılığını alacağımı düşünüyorum..
kchol de normalde iyi maliyet yaptığımı düşünüyordum ama son 3-4 günde ciddi satışlar dalga gibi geldi.. endeksin bu seviyelerine göre bulunduğu yeri haketmiyor.. ama burası neticede borsa.. benim zararım bir başkasının fırsatı demek..
aklın yolu bir değil mi izlemenizi tavsiye ederim.
şunun gibi adamlar varken liyakatı olmayan bürokrat bile olamayacak adam bakan oluyor.
https://twitter.com/devapartisi/stat...47538757517313
u30/gunluk
https://i.hizliresim.com/oDyHwe.png
30 endeks hisselerindeki bankalar kchol gibi şirketlerin bu kadar satılmasında şirket bazlı problemden ziyade daha başka bir konu, daha büyük problemler fiyatlanıyor gibi. Demek istediğimi anlamışsınızdır.
Endeksin tepkisinden ziyade daha temel problemlerin aşılacağı ile ilgili bir sinyal gelirse geride kalan hisselerin arayı kapatacağını düşünüyorum. Bu problemler var oldukça şu an görece iyi performans gösterenler aynı şekilde devam eder. Makas da açıldıkça açılır.
u30/60dk
https://i.hizliresim.com/pE605j.png
evet.. demek istediğinizi gayet net anlıyorum.. o olasılığa karşı zaten dolar opsiyon pozları iki aydır sürekli bulunduruyorum.. dolarda temponun artması hazırlıklı olmak gerektiğini bana söylüyor.. eşzamanlı olarak hem endekse ve hisselere ciddi satış hem de dolara ciddi alım gelirse kchol gibi hisselerin bir noktadan sonra alım görme ihtimali var, dolar bazlı ciddi düşüş argumanı bu, ama elbette fiyatlanan şeye göre anlamsız da olabilir.. kademeli gitmeye devam ediyorum o nedenle, masada oyunda kalmak da çok önemli, hatta trade işlemlerinde karlı olmaktan daha önemli..
Tamamen aynı noktadayız. Benim kafamı karıştıran ise doların yükselişindeki ivmenin çok düşük olması. Tabi ki baskı var devamlı döviz satılıyor farkındayım ama yine de yükseliş ivmesi çok düşük. Daha net söylemek gerekirse 2018 yükseliş dalgasının sonlarındaki dev haftalık barı beklemiyorum. Her zaman olduğu gibi yine bir panik barı ile son bulacaktır ancak dalga boyunun daha ufak olacağını sanıyorum.
Realiteyi yukarıdaki Dolar/TL teknik analizimle bağdaştıramıyorum bu nedenle kafam karışık. Belki 1-2 ay içerisinde yeni gelişmeler olur. Bakalım zaman ne gösterecek.
https://i.imgyukle.com/2020/09/23/5EQusf.png
endeks 30 yukselen ilk 5 vs düşen ilk 5..
bu sefer aylık data.. son 1 ayda ki değişimler.. şişe grubu ve krdmd sürekli forse ediyor endeksi.. zaten her gün görüyoruz..
Koça bu kadar vermelerinin bir nedeni varmı?
bankalarda minik bir hareket beklentim var bu aralar ! yani cok degil ama bir tepki baabinda !
ornegin ykb'de 2.11-2.12 belki 2.15 gibi bir hareket (hepsi bu kadar[emoji846])
1096-1097 ye gelip destek yoklayacak gibi görünüyor.
1228 1400 lot... spoiler?
Ustad sen bu isi biliyon galiba
Gelmezler mi gene?
Patronluk taslamaya filan
Zaman zaman (zamandan bağımsız) tarlada domates 30 kuruş, limon dalında 1 lira vs haberler çıkıyor.
BIST de bazı hisselerde durum oun gibi. Alanın elinde kalma olasılığı var. Salçalık, turşuluk, reçellik çok dikkatli seçilmeli.
Geçen TUSIAD hisseleri alınmıyor demiştim. SISE'de İŞ Bankası payı ucu ucuna %50 oluyor belki oradan satıış gelmez diye alınıyor olabilir, rapora göre toplam satışlarının içinde TL işlemler %30-40, birleşme ile SODA grup içi azalacağı için TL işlemler daha da azalabilir, doğal gaz fiyatınında en azından dolar bazında düşecek beklentisi olumu. Orayı forse ediyorlar gibi. Alıcı gelirse verirler mi bilemiyorum çok işlem hacmi var. 6,95 i görüp 6,84 oldu şimdi.
Son dakika: Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi güvenlik nedeniyle tahliye edildi.
Geçen tv de bir yorumcu dolar yukselse bile artık bankalar yavaş yavaş yükselebilir demişti. Acaba o günler geliyor mu. Vakifdaki direksiyonun başında merl teyze var. Akşama satmaz ise biseyler olabilir..ytd
BDDK haftalık raporlarında özel ve yabancı bankalarda döviz pozisyonu fazlası, kamularda eksiği görünüyor.
kamu bankalarına yatırım çok riskli şu anda neyin ne olacağı belli olmaz...
bu kadar eksi pozisyonu bilançoda nasıl gösterecekler bu zararlar ne olacak belli değil...
bir kere bu işleri halk ve vakıf üzerinden yapmalarıda iş bilmez olduklarını gösterir...
bunu göre yabancı gelip te nasıl alsın Türk bankacılığına yatırım yapsın...
yapıyorsan o işleri halka açık olmayan ziraat üzerinden yapacaksın...
gerçi bunu anlıycak zihniyet olsaydı Tüm dünya borsalarına para akarken senden gitmezdi...
Bankalar gün içi veya bir kaç günüğüne teknik analize endeks durumuna göre girilebilir. Uzun vade risk büyük, yok işler düzelir ise %20 yukarıdan girilebilir fırsat kaçmaz diye düşünüyorum.
123X,xx iyi bölge, dünkü uygun yerler duble extralı re-load longlarımızdan biraz kawur kâr-allar yabtık ettik yine..
DowF de iyi toparladı, Bist de güzel.. Her iki borsada da longS devam..
dolartl 7,7 sınırında...birazdan forec haberi geçer..twitter da tt olur!!!
Malum kisi yarin 2. Kez iflas atesini yakacak görünüyor
x30/USD
Pandemi desteğine gidiyor gibi. Bu hafta veya ay başında emekli fonları alımı ile tepki gelebilir
https://i.hizliresim.com/0P9YYo.png
NTV
@ntv
·
1d
NATO DUYURDU
Türkiye-Yunanistan görüşmelerinde 'iyi bir ilerleme' kaydedildi
Dibs faizleri zaten %14e geldi, bunu erkenden kendin arttirsan bu kadar panik olmayacaktı. Artik hem faiz yuksek, hem de kur yuksek.
Iyi tarafindan bakarsak da, toplam TL birikimi reel olarak tereyagi gibi erdiği icin hükümetin elindeki kontrol gücu iyice azaldi.