kapatılanlar long oldu
Printable View
Hocam ben bununla ilgili Spk'ye yazılan .
Spk varantlardaki fiyat hareketlerini incelemeye almalı diye.
Piyasa yapıcı tamamen dolandırıcılık peşinde, özellikle DB.
Dolar endeksi DXY hareketli, dikkat edelim ...
http://imageturko.com/?di=LNMM
endeks Nisan vade varantı bir alım UZIEA - bir satım UZIZU
https://i.hizliresim.com/azgj0B.png
bişt100...........119,000
brent...............67,00
dax................12,500,,,,,,buralara gelinçe hepşıne şhortluyaçam ytd
Arkadaşlar iyi akşamlar, garanti bankası neden gitmiyor. O gitmeyince varantta gitmiyor. Bilgi paylaşımı için tşkler şimdiden
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostlar VARANT ta elinizin altında anlık Grafik olacak ve çok kısa peryotta bir önceki adımı tahmin edebilen çizgilere sahip olmazsanız inanın bir dostumuzun yazısını okudum; Bir de özeleştiri yapıyorlar forumları heleki VOB 24'Ü izleyerek poz alsam sermayeyi tüketirdim demeyide ihmal etmiyor.
Dolar yurt dışında ciddi baskı yaratıyor.Parite 1,20 lere kadar düşebilir.
G.afrika USDZAR 12 üstüne çıkarsa bizde çarşı karışır.
[QUOTE=vrnt;1787432]bişt100...........119,000................117,500
brent...............67,00................64,10
dax................12,500,,,,,,12,230
buralara gelinçe hepşıne şhortluyaçam ytd[/QUOTE
pozlar kapatıldı nakıt
altın.......1,312..
euro/dolar........121,85
brent...64,10............ long açıldı .ytd al tut şat onerişi değildir şadeçe kendi işlemlerim ............iii gunler
deneme denemeeçmöööm
Petkimin bir varantı var. 8.50 hedefli. 30 nisan vadeli. PEICGV. Doçe'de de tam muadili var ama adını anımsayamadım.
Sorum şu. 8.50 hedefli bu varant 28 şubatta sunuldu. 19 kuruş fiyatla. Petkim o gün 8.06 idi sanırsam. Sonra 1 martta petkim 8.17 oldu geri geldi 11 kapadı. Ertesi gün 8.21 oldu geri geldi, 8.09 kapadı. Yani 2 günde ana hisse 3 kuruş ya gitti ya gitmedi.
Fakat gelin görün ki çarşamba 8.06 lık petkimle 19 kuruştan sunulan PEICG cuma günü petkim 8.12 iken 24-27 bile yaktı. Kapanışı ise petkim 8.09. PEICG 24 ten yaptı.
Aslında aynı şey doçedekinde de oluyor. Ama onu net takip edemiyorum. Varantın dayanak varlıktan bağımsız hareket ettiği böyle zamanlar oluyor mu acaba? Şimdi işvarant sayfasına baktım, 8.09 luk petkim değerine göre 18 olması gerekiyor yazıyor. Ama varant 24.
Aklıma geçenki Tüpraş'taki olay geldi. Petkim mayıs a temettü ve bedelsiz verecek. Tüpraşta bir arkadaş haksız yere 47 den 12 ye düşüşten bahsetmişti. Sebep sonuç ilişkisini anlamamıştım ama bence hakkı yenilmişti. Petkimde de bu olabilir mi? Olamaz diyorsanız varanta olan rağbetten dolayı böyle tuhaf kademeleri görür müyüz?
(Bu arada petkimin bu varantıyla ilgili şöyle düşündüm. İnsanlar heves ederse diye önden uyarayım dedim. 24 yakan varanta girer girmez bir anda 18 yakması riski mevcut. Bi hevesle almaya gelenin eline tutuşturuverceklermiş gibi bi hava var, o yüzden takip ediyorum)
peki neden böyle oldu? yani varantlar temettü oranlarına göre mi değerlendirildi?
bazen fiyat satış ve alışlarında makas çok açık oluyor. örneğin 0.29 alış ama satış 0.34 bu şunu gösteriyor bankanın elinde varant kalmadı. tüm ihraç ettiğini sattı. mallar artık piyasada birilerinin elinde.
Günaydınlar, efsane geri döndü vrnt kardeşim teşekkürler. Yorumlarını her gün bekliyorum buraya hergün bakıyorum neler yazmışsın diye
bişt100...117,500
dax...12,030...........................şhort
Hocam çarşamba günü bu varant 8.06 fiyatla 19 kuruştan satışa sunuldu. Bugünü 42 ile açtı, petkim 8.08 iken. 2 kuruşa %100 üzeri getirinin esprisi ne ola ki deyip doçeyi aradım. Zira onlarda da bunun muadili pedbf var. Niye böyle oldu dedim. Biz fiyatı iskontolu tuttuk zira temettüyü bu 2 aylık dönemde, nisana kadar bekliyorduk. Fiyatı da ona göre ayarladıydık, temettü kadar düşecek şekilde. Fakat petkim temettüyü mayıs ayında vereceğini söyleyince indirimli fiyatı yukarı çekmiş olduk dedi yetkili. Geçenki tüpraş olayında da tam tersi durum sözkonusu olmuş, o yüzden inmiş tüpraş varantları.
Hesaplamam doğru mu yardımcı olur musunuz?
Adı:TKDRIV
Vade sonu 30 Nisan
Kullanım fiyatı: 18,50
Dönüşüm oranı:2
Ben bu varantta (PUT) sabah 0,73'ten pozisyon aldım.
Diyelim ki günlük yükselişle düşüşle ilgilenmiyorum ve vade sonuna kadar tutacağım.
Vade sonunda THY 16,60 kapatırsa bu varanttaki karım ne olur?
Ben Varant başına 0,44 diye hesapladım. (komisyonları hesaba katmadım)
Dilerseniz hesaplama yöntemi mi de yazarım. Ama yanlışsa sizden doğrusunu öğrenmek isterim.
Kardeş iş yatırım varant hesaplama var oraya gir öğrenirsin
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O sayfayı kullanamadim cepten. Şimdi hesapladim da acaba 44 değil de 22 kuruş mu oluyor kar? Bir bilenden yardım rica etsem.
Hesabım şöyle,
18.50 kullanım fiyatlı olan THY vade sonunda 16.60 kapatırsa karim 1.90 TL dir. Ancak dönüşüm oranı 2 olduğu iicn bana 0.95 kuruş olarak yansır.
0.95-0.73=0.22 kuruş bana kar olarak kalır.
AĞA'nın KEYFİNE KALMIŞ bir rakamla karşılaştığında şaşırma lütfen
geçen ay endeks ux030 ALIM VARANT ı Kullanım fiyatı:140.000 tı ben de senin gibi hesap yapıp çok beklenti içine girdim 0,10 kapattı fiat ta 145,000 üzerinde kapattığına göre çok daha yukarılarda olması GEREKMEZ MİYDİ ?
Dönüşüm oranına dikkat etmiş miydiniz? Dönüşüm oranı kaç idi?
Şimdi kendi örneğim üzerinden gideyim.
Varantı (PUT) 0,73 fiyattan aldım bugün. Gün içinde dalgalanmalar olabilir çok karlı duruma da geçmiş olabilirim. Biz vade sonuyla ilgilenelim. Çünkü gün içinde realize edersek o gün yüzde kaç kar yaptıysak o biizm cebimize girer. Bu nedenle vade sonu ile ilgili hesap yapacağım.
0,73'ten aldım. Bunun dönüşüm oranı 2. Kullanım fiyatı ise 18.50 idi.
Diyelim ki vade sonunda THY 16,60 kapattı.
Ben 18,50-16,60=1,90 TL karda görünüyorum.
Ancak dönüşüm oranı 2 olduğu için bu karın yarısı benim olur. Yani 95 kuruş.
Ben bu 95 kuruş kar için 73 kuruş harcadım. Yani maliyetim 73 kuruş.
95-73=22 kuruş net karım olur. O da %30 net kara karşılık gelir.
Ama dönüşüm oranım 1 olsaydı 1,90-73=1,17 net kar etmiş olurdum.
Yüzde olarak da %160 kar etmiş olacaktım.
Umarım anlatabilmişimdir.
Dönüşüm oranı 10 olsaydı'nın cevabını siz verin isterseniz? :)
Teşekür ederim Bilgileri kopyaladım şu an iş yerinden çıkma vaktim geldi DERSİME çalışıp sorunun cevabını yarın vermeye çalışırım inşaallah.
endeks te yok mu dönüşüm oranı ..
https://i.hizliresim.com/oOqr3b.png
Olmaz olur mu dönüşüm oranı 10 bin görünüyor.
Yani siz 10 bin adet varant ile endeksi 150 binden satma hakkına kavuşacaksınız. (PUT için)
Ya da 10 bin adet varant ile endeksi 140 binden alma hakkına sahip olacaksınız. (CALL için)
Dilerseniz hesaplayalım.
Resmini gönderdiğiniz 150 bin satım varantında bugün kapanışta pozisyon alalım. varantın bugünkü fiyatı 0,99 kuruş.
Kolay hesap olsun diye 10 bin adet alalım ve 9.900 TL ödeyelim bunun için.
Bu durumda başabaş fiyatımız 150.000-9.900=140.100 (Yani şöyle yapıyoruz, dönüşüm oranı 10 bin olduğu için 10 bin adet varant maliyetini dayanak varlığın kullanım fiyatından çıkarıyoruz. Bizim örneğimizde dayanak varlığımız endeks.)
140.100'de yatırdığımızı alırız. ne kar ne de zararımız olur.
ama mesela vade sonunda 140.000 kapatırsa endeks;
150.000-140.000=10.000
10 Bin TL alırız. Bu hakkı elde etmek için 9.900 TL ödemiştik. Nette karımız 100 TL olur. Yani %1,01 :)
135 bin kapatırsa mesela;
150.000-135.000=15.000. Bu hakkı elde etmek için 9.900 ödemiştik. Nette karımız 5.100 TL. Yani %51,52
Umarım karışık değildir. Ben bu şekilde biliyorum. Hatam varsa düzeltilebilir.
gün içinde işyerinden foruma mesaj yazamıyorum sanırım güvenlik duvarı ile alakalı..cepten girmekte aklıma gelmedi o anda..
sn rosense sormuştum ; sağolsun o da yardımcı oldu..
vrnt hocam işleminizin sonucunu merak ediyorum..duruyor mu ..
Dax ın derdi nedir bilen var mı?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vrnt kardeşim bu dax shotları stoplayalım mı
DOSTUM NE DESEM BİLMİYORUM Kİ
varant onun, bunun, şunun, söylemleriyle yatırım yapılacak bir SAHA değil dikkat edin lütfen
AYRICA BENİM BAKTIĞIM 30 DAKİKALIK Grafikte işaretledim nerede STOP yapılırmış diye ... OF oofffffff ..
https://i.hizliresim.com/oOlBMk.png
Aynen katiliyorum en guzeli bu varantlara hic bulasmamak getirisi super oldugu gibi goturusu de muazzam. Hisse gibi degilki zarar cikana kadar bekleyesiniz. Ocaklar söndürur. Gecen hafta pazartesi sali thy dususten iyi kar aldim sonra satip 30dan aldigim kridi i persembe iyi karla sattim derken aldigim karin ustune %60 daha koydu. Kar cebe yakisir onemli degil gerci onun yerine aldigim 29/dan peicg de hatiri sayilir miktarda birakti ama varant dunyasinda kendinle basbasasin. Pozun ve elin gizli kalmasindan yanayim ben. Zaten piyasa yapici goruyo elini biktirana kadar psikolojinle oynuyo sende ciktiysa geri kademeye sarinca diyosunki bari burdan veriyim kar cebe yakisir aliyo sonra yukari cikartmaya devam ediyo yada dusuruyo sende diyosunki burdan tepki gelir en azindan bir iki yukardan filan veririm bu sefer ucuruma kadar goturuyo Hem kimseyi etkilememek gerek hem de cazibesini gostermemek gerek. Kar yada zarari kimseyle paylasamiyosun piyasa yapici haric o ve sen basbasasin artik kim kimden alirsa. Birilerinden etkilenip poza girmek bence buyuk risk. Hele yuksek miktarda. Zararda kisa kesmek cok onemli pozun ustune malak gibi yatarsan ustune 1 bardak soguk su icmeye de hazirlanmak gerekli. İnandiginiz poza kademeli girin ve mumkunse kisa vadede yukseleni de duseni de elinizde cok fazla tutmayin. Tavsiye uzerine de kimse bu .oka bulasmasin. Arasira hisse alip satayim diyorum 1kar edersem 2 masada birakiyorum bazen 2 alip 1 verdigimde oluyo hakkimi yemiyim simdi kendimin :D alismisim bu lanete zaten hisse de kesmiyo yuzde bir cikacakta kademelerde dolacakta olme essegim olme sıkıcı geliyor :D son sozum kesinlikle varanta bulasmayin. Bilmiyorsaniz hic, az biliyorsaniz hic, cok biliyorsaniz gene hic :D
....
Ek olarak;
- kademelj alim yaptiginizda aradaki adimlar fazla olsun 30 kurus , 28 kurus gibi degil.
- bir noktadan sonra alim yapmak mantikli olmuyor. Olmuyorsa olmuyor deyip kesin kolunuzu. Ben 78 kurustan 20 kurusa kadar 30 farkli seferde aldigim varanti 28 kurusa sattım diye seviniyordum. Sonra tekrardan 70 kurusa cıktı sonra da yanılmıyorsam 15 kıruş civarı kapandı.
- cuma akşamı alamadığınız varantı pztye daha ucuza alırsınız
- tofaş arçelik gibi tahtaların varantlarına girmeyin. Bence akıl sır erdirmek mümkün değil.:-(
- hiçbir değişkenini kontrol edemediğiniz varantlarda belki de en iyi yatırım günlük yatırımlar. Ya da başka bir pozisyonda elde ettiğiniz karı varantta yemek. Giderse gitsin modu is on:-)
- Sakın iddia etmeyin piyasa dönecek şu olacak bu olacak, genellikle olmuyor:-(
- kısaca girmeyin ya varanta az olaun sizin olsun :-)
Syg
Sent from my iPhone using hisse.net