Hocam aynısını vestel içinde rica etsem
Printable View
Küresel ölçekte faiz indirimleri yakın zamanda başlayacak, piyasa kıpırdamaya başladıktan sonra bu şirketi 140 lı fiyatlarda 100 milyar pd lerde zor buluruz.
Bana pandemi dönemindeki THY yi hatırlatıyor.
Bana da egeen i hatırlatıyor.
Düşünsene buradan bir basıyor gaza, 150, 160, 180, 200, 250, ibre sona dayanıyor, egsozdan ateş çıkıyor 300, 350, 400, lastiklerin yer ile bağlantısı kesilmeye başlıyor, 600, 700, 800 ve rakibimiz thy'yi arkada bırakıyoruz, 1000, 2000, 3000 ufukta egeen görünüyor ama pes etmiyoruz, 5000, 1000, 15000 egeen dikiz aynasında kalıyor, gözümüzü çipçiler kralı nvidia'ya dikiyoruz
sonra nefes nefese uyanıyorum üstüm açık kalmış
Ne demişler, hayalle yaşayanı bir kere, hayalsiz yaşayanı iki kere diye.
Arçelikten bir halt olmaz. Bundan ne THY, ne egeen çıkmaz. Çok çok gideceği yer yine 190'lar falandır. O da kim bilir ne zaman. Allah belasını versin.
İnsanları o kadar bıktırmış ki.. Aslında sağlam şirketler için bu bir al indikatörüdür, bakalım şu maymun çiçeği zart zurtu başımıza bela olmazsa orta uzun vadede ekmek çıkabilir.
Endeks çökerken 150 lerde tutunması hoşuma gitti. Sank dibini buldu gibi 140-150 arası dip olma ihtimali yüksek.
Yurt içinde faizler en azından 2024 yılında yüksek gitmeye devam edecek, ben 2024 yılında faiz indirimi beklemiyorum.
Arçelik in ana gelir kaynağı avrupa tarafına ihracat olduğu için bizi pek etkilemeyecek nedeni ise bence şudur avrupa da türkiye nin tersine parasal sıkılaşmada sona geliniyor, yavaş yavaş bu fiyatlamaları göreceğimize inanıyorum.
1-2 seneye marjları da oturttuk mu tamamdır.
Şuanda risk-getiri oranı en makul olarak gördüğüm şirket arçeliktir.
Tabi bunlar benim düşüncelerim gözü kapalı inanmayın kendi süzgeçinizden geçirin yanlış da düşünüyor olabilirim.
Beyaz eşyada satışlar düştü! Üretim ve ihracatta daralma yaşandı.
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) ağustos ayı verilerine göre yıllık bazda yurt içi satışlar yüzde 15,3, üretim yüzde 13,4 ve ihracat yüzde 4,3 azalış gösterdi. Analistler, sektörde daralmanın devam edeceğini belirtiyor.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/bey...-haberi-769753
Saygılar/Başarılar....
Herkese selamlar...
Arçelik de işler iyi gitmiyor....
3Ç de de kötü bir bilanço geleceği artık kesinleşti gibi mi?
Saygılar/Başarılar....
Bilanço berbat. Yönetim kafası değişmeden bu şirket toplamaz. Saçma sapan büyüme stratejileri ile, Asya, Afrika derken tüm çöp marka ve fabrikaları aldılar. Son 10 yılda , Singer, VolBek, Hitachi, Defy, Dawlance hatıtladıklarım. Hepsi külliyen batık hem markalar hem fabrikalar. Şimdi de Whirlpoolun Avrupadaki batık marka ve fabrikalarını aldılar. Kaç fabrika yükü geldi, kaç marka konsolide olunca ne zarar çıkacak bakalım. Asya tarafında Hitachi artık kimse konuşmuyor, 2 sene önce tüm ümitler ordaydı. İnşallah Mısırda başarılı olurlar ama o da çok zor. Tamamen politik durumlara bağlı, Sisi ile olacak gelişmeler, kaderini belirler.
Hisseye devre kestirdiler. Bir gün yukarı öbür gün tam aşağı amaç güç gösterisi herhalde. Yükseltirken alanlar satarken de viopda şort açıyor herhalde.
*ARCLK-Arçelik 2024 yılı 9 aylık konsolide net dönem zararı -5.006.003.000 TL (Önceki 4.519.374.000 TL)
Arçelik böyle geldiyse Vestel iflas eder
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hele son çeyrekler gelsin, elektrik çarpıcak sonra ben Pere sayma makinesi alıcam:)
Seneye enflasyon muhasebe ne banka ile siğorta ları da kattıkmı öfff, öffff
Sise nin adi cikmis bu da kac yildir geri alim yapmasa bes kurus kar ettirmeyecekti,sirket geri alimiyla bi nebze zamani kurtardi simdi surunduruyor
2022 2023 hatırlama ve 2024 özetimiz
2024 yıl sonu özetimizi de ekleyelim:
bist100 :9830, , dolar: 35,35 , euro:36,62 , , ons:2626
31.12.2024 arclk hisse değeri: 142 tl ( 3,96 $) Piyasa değeri :96 milyar tl ( 2,71 milyar dolar)
yıl içi gördüğü en çok- en az değer : 196tl-123 tl -- dolar bazlı : 6 - 3,5 $
tümettü :yok
2024 ün önemli noktları : mısır fabrikası devreye girdi , avrupa ortaklığı tamamlandı, bangladeş fabrikası üretime başladı, yerli bir firmayla çip tasarım prototip çalışması, avrupa operasyonlarında verimlilik açısından daralma yenileme tarzı haberler. bilançoda zarar
2025?
sayılarda hata olabilir ömrümüz varsa sene sonu tekrar yazarız.
Allah korusun, Rusya Efes gibi Arçelik iştiraklerine çökerse bu kâğıt toz duman olur. Hoş zaten yatırımcısı toz duman olmuş halde ama öyle bir durumda kağıt nerelere düşer tahayyül bile edemiyorum.
yüzde 14.62 halka açıklık oranına sahip.bağlı ortaklık ve iştirakleriyle göz kamaştıran ARÇELİK BU FİYATLARDAN işlem görmesi çok üzücü.ŞİRKET YATIRIMCISINA ZARAR ETTİRİYORin sermayesi çok düşük kaldı.sermaye artırımı ve geri alım yapılarak yatırımcı korunabilir.patronlar artık küçük yatırımcıyı sevmiyor.koç şirketleri yatırımcı güvenini sarsmaya devam ediyorRAHMETLİ VEHBİ KOÇUN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLAR
125 tane iştirakiyle avrupa kıtasının birinci sıradaki sektör lideri .yıllık 12 milyar dolar cirosu olan borsanın ve türkiyenin gözbebeği koskoca arçelik bir tahtacı tarafından paçavraya çevrilmiştir.böyle vahim durumda şirket yönetimi hiç bir önlem almıyor çok yazık.!
artık şuna eminim ki bu şirket gerçekte batmış lakin yöneticiler utancından iflası açıklıyamıyorlar.sürekli düşen bir şirket bu lanet koç hissesi.küçük yatırımcıyı iflas ettiren lanetli bir koç şirketi.kansız.zalim yöneciler düşüşü durdurmak için en ufak bir tedbiri dahi almıyorlar.borsada koç hisseleri artık tuzak hisseler olmuş.ALLAH ARÇELİK YÖNETİCİLERİNE DERMANSIZ DERTLER VEREREK ZALİMLİKLERİNİ CEZALANDIRIR İNŞALLAH.BEŞ VAKİT NAMAZIMDA BU DİLEĞİMİ TEKRAR EDİYORUM.BU ZARAR NASIL TELAFİ OLUR?BİTİRDİ BİZİ.....
sayın RAHMİ KOÇ, SAYIN ÖMER KOÇ,SAYIN ALİ KOÇ RAHMETLİ BÜYÜK VATANPERVER büyük insan SAYIN VEHPİ KOÇUN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORSUNUZ.onun en büyük mirası ARÇELİKTE DÖNDÜRDÜĞÜNÜZ FIRILDAKLARI SADECE HALKA AÇIKLIK ORANI OLAN %14 LÜK KESİM DEĞİL HERKES BİLİYOR. HERŞEYDEN ÖNCE ALLAH BİLİYOR. ART NİYETLİSİNİZ.İŞTİRAKLERİYLE GÖZ KAMAŞTIRAN ARÇELİĞİN BU REZİL FİYATLARDA OLAMAYACAĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.EN AZ 250 TL OLMASI GEREKEN ARÇELİĞİN TARAFINIZCA BİLANÇO OYUNLARIYLA YARI FİYATINDA TUTARAK %14-15 İN ELİNDEKİ MALLARI ALMAK İÇİN OYUN OYNADIĞINIZI HERKES BİLİYOR..PARANIZ VAR BU HİSSELERİ YARI FİYATINA ALABİLCEK KONUMDASINIZ.YAKLAŞIK 100 MİLYON LOTLUK HİSSE İÇİN BU ÇİRKİN OYUNLARA NE GEREK VAR.DAMARLARINIZDA DOLAŞAN ASİL İNSAN VEHBİ KOÇUN KANINDAN DA MI UTANMIYORSUNUZ.lütfen borsadaki bu ARÇELİK UTANCINA SON verin ayıp! çok ayıp patronlar çok ayıp......!!!!!!
Bilanço nasıl gelir üstadlar kar mı zarar mı
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
arçelik son çeyrekte 5 milyar zararı silmiş 1,69 milyar kara geçmiş.demekki son çeyrekte ,yaklaşık 7 milyar net kar sağlamış.eğer son çeyrek performansı devam ederse 2025 yıl sonu yaklaşık 28-30 milyar kar sağlayabilir.bu durumda hisse hedef fiyatları 250-300 tl olması muhtemel gözüküyor.yani hisse yarı fiyatında bile değil.bu benim şahsi görüşüm yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam özsermaye fena düşmüş kar etse ne olacak bence böyle siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar
finanman giderleri çok yüksek.faizlerin yüksek olmasından kaynaklı sanırım.kredi çekmiş öz sermaye yaklaşık 8 milyar tl düşmüş.yüksek faiz ortamında karlılık iyi.
yatırım tavsiyesi değildir.
haftalıkta 123.30 desteğine 123.50 ile dokunmuş.. bundan sonra kim kime dokunur bilemem ama 123.30 altında teknik faul dahil her türlü düdük çalınabilir.. galibiyet için 136.80 sayı yeterli olur.. 126.70 üzerinde kalmalı..
nihayet belini doğrulttu.. şimdi 130.80 üzerinde kalma becerisini gösterecek ki 134.50 135.00 aralığına dokunsun..