Lemon dostum onceden bankaya satip tekrar aliyorlardi. Iyi olmus iyi.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Lemon dostum onceden bankaya satip tekrar aliyorlardi. Iyi olmus iyi.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez kur %1,74 azalış. 13,4127 den 13,178 e.
Bu görüşünüze çok katılamıyorum. Nedeni ise şu; fon %20 yabancı dövize dayalı enstrümanlara %80 ise yerli hisse senedine yatırım yapıyor. IPJ gibi veya bahsettiğiniz OLD gibi geleceği olduğu düşünülen belirli bir temaya yatırım yapmıyor. Uçup giden fonlar, doğru yönetildiği taktirde, genelde tematik fonlar. Fonun şu aşamada bence en büyük avantajı yeni kurulmuş olmasından dolayı fon toplam değerinin henüz çok büyümemiş olması ve daha rahat ve hızlı hareket edebiliyor olmalarından kaynaklı diye düşünüyorum. Yoksa diğer değişkenler fonlardan bir farkı yok şahsi görüşüm ve uçup gideceğini sanmıyorum ancak diğer değişken fonlara bir dönem ciddi fark atabilir ve hantallaşana kadar yatırım yapılabilir. Bence dünkü %7'lik ani bir artış yanıltıcı olabilir ve endekse göre getirisi izlenebilir. Örneğin GZN serbest fonu kurulduğu Mart ayında Serbest Fon'dan bekleneceği gibi bir ayda +%40'lık ciddi bir artış yapmıştı ancak daha sonra ciddi bir performans gösteremedi.
PS: Bu arada OLD fonuna ben de %5 civarında bir yatırım yaptım ve kafayı yukarı çevirdiği anda arttırmayı düşünüyorum. Tek dezavantajı Su ve Enerji endeksleri şimdilik tersinir hareket ediyor. Birisi ciddi artarken diğeri bu artışın büyük bir kısmını sönümlüyor.
MB kur açıklayıncaya kadar baskı yapıp kur açıklandıktan sonra baskıyı azaltıyorlar, bir miktar yukarı çıkmasına izin veriyorlar. Mesela şu anda 13.43 olmuş, yani dünkü seviyesi.
Kamu bankalarının kendi aralarında al-sat yaptığı konuşuluyor. Belirsizlik ortamı yaratarak veya alım-satım makasını %3-4'ler seviyesinde tutarak ciddi bir yıldırma operasyonu var. Ciddi bir dış etki olmadığı sürece veya FED toplantısına kadar kendi istedikleri gibi top çevirecekler görünüyor.
kamu bankaları devreye giriyor.Halkb,vakbn yine döviz açık pozisyonuna girip bilançolarını hepten bozacaklar.Bu bankaların durumunu grafikler gösteriyor zaten
Yarın eksi döviz yüzünden bir çok fon eksi yazar
gösterge niteliğindeki tcmb döviz alış 13.1873 şimdi 13.53 oldu.Yabancı fonlar kamu bankalarının 09.30-11.00-14.00 de döviz satışından olumsuz etkilenecek. Olan yabancı fon yatırımcısına oluyor
Garanti ppf bugün eksi yazmış ilk kez gördüm eksi olduğunu. Bende borsa dışındaki parayı ppf de tutardım birkc gün önce enparaya koydum. Ama garanti ppf Günlük getirisi -0.0435 bugün acaba çıkışlardan dolayimi?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ha 13.17 ha 13.18 benim demek istediğim başka bir şeydi . lakin günlükte önemli değil zaten yukarıdaki arkadaşın dediği gibi
altın fonlarıyla ilgili ayrışmayı aylıkta , 3 aylıkta , yıllıkta takip ediyor musunuz ? buradan nasıl bir çıkarımda bulundunuz ?
nasdag -2 civarı gidiyor
-1,7'de kur var.
Toplamda -4 yapar bazıları.
Amerika çok ilginç bir ülke, Borsasının %70'ini halkın katılımından oluşuyor, Bizimkisi %10, aradaki fark çok büyük. Nasd** - (eksi) iken DJI artı (+) , Amerikan halkının %70'inin olması , hem ekonomiyi canlı tutuyor, hemde Borsanın yıkılmasını önlüyor, 2021 yılında 70 kez rekor kırdı, 2 ileri 1 geri son 15 yıldır, hep yükseliyor. Halkın çoğunluğunun katılımında olması sebebiyle çöküşde beklenmiyor. Vesselam Amerika Borsası çok ilginç. Bizim borsa gibi değil.
Yabancı Fonların önümüzdeki yıllar boyunca çok güzel getirileri olacağını düşünüyorum.
Bugün saat 11:30 da alım emri girdiğim 3 değişken fonu Cuma sabah satış vereceğim. Pazartesi sabah tefastaki fiyatla öğleden sonra hesaba yatan parayla da USDtether alacağım. Bu hareket tarzı şahsımı bağlar. Yatırım tavsiyesi değildir.
Pektabi Türkiye'den yatırım yapınca Dolar etkisi sebebiyle, işler biraz karışık olabiliyor. Dolar üzerinde yapılan yaptırımlar , yatırımın büyük ölçüde risklerinide beraberinde getiriyor. Paran mı var, Derdin var. Doluya koyuyoruz, olmuyor. Boşa koyuyoruz olmuyor. Bu işler zor işler. Paranın nasıl değerlendirilmesi konusu karmaşık bir durum. Aralık ayında Dolara yapılan hareketler herkesin aklını başından aldı. Hangi enstrümana yatırım yapacağımızı vallahi şaşırdık.
djist değilde usdtr dönem dönem değişik hareketler yapabilir.
dolar hafif düşerken bu artabilir yada tersi olabilir.
Sebeplerinin yazmıştım daha önce, eski mesajlarımda bulunabilir.
djist'te aldım sattım
onda da piyasa al değil limit al demek lazım.
yoksa tuhaf fiyatlardan mal gelebiliyor.
nede olsa karşımzda fonun sahibi olan koca bir makina var.
Aralık ayında hacca gidiş için ayırdığı birikimi erimesin diye düşünürken 1000 TL'den gram altın kitledikleri ayşe nine 1 gecede 650 TL'ye düşen birikimi karşısısnda şaşkın,
kara kara düşünüyor.
Faiz hassasiyetide var faize koymaz.Altındı tek güvendiği.
Garibimin birikimleri göz göre göre el değiştirdi 1 gecede.
Geçenlerde okuduğum bir yazı da bunun tam tersini söylüyordu. Bu son 15 yıllık yükseliş, FED'in müthiş para pompalamasının bir sonucu. Git gide kemikleşen enflasyon vb gibi etkenlerden dolayı da (tabi para arzının sürdürülmesini sağlayacak ekstra bir kriz çıkmazsa) artık uzun bir süre sakin bir ayı piyasası bekleniyor; en azından son 10 yıldaki müthiş getiriler olmayacak.
Her şeyde olduğu gibi, burada da trenin en son vagonuna binebildim anca :)
Ama dediğinize katılıyorum. Nereye yatırım yapacağımızı şaşırdık; nereye elimize atsak derme çatma bir şeyller buluyoruz.
Avrupa ise daha beter durumda. Herkes tüm bankaların ve çogu şirketin zombie gibi olduğunu söylüyor. Ama en azından parasal genişleme konusunda Fed'e göre çok daha rahatlar.
"Üçüncü Dünya Savaşı'nı tetiklemesinden korkulan ABD, Rusya ve Çin arasındaki silahlanma yarışının hızlanması, tansiyonu yükseltiyor. Pekin'in son aylarda yaptığı ve Pentagon'u şoka sokan askeri denemeleri üzerine Beyaz Saray harekete geçti."
Ukrayna konusunda:
https://abcgazetesi.com/yazarlar/pro...medium=twitter
Bi de her şeyimiz mükemmelmiş gibi böyle şeyler de var tabi,
Doğruysa ayşe ninem okumasın bu haberi, yüreğine iner kadıncağızın.
https://eksisozluk.com/demirorenin-1...9870?a=popular
Amerika Borsaları F/K 20'lerde, Avrupa ve Asya Borsaları F/K 10-12 'lerde, Türkiye Borsası F/K 5-6'larda. Yıllardır, Avrupa Borsaları ucuz ve Amerika Borsaları pahalı, Heryıl Avrupa borsalarının Amerika borsalarını yakalayacağını, Amerikanında düşeceğini söyleyip duruyorlar. Türkiye Borsası ise ucuzunda ucuzu durumunda kalmaya devam ediyor. Her yıl benzer konuşmalar. Borsaların tabiatında yükselmek vardır. Düşüşler kısa vadeli olur. Küçük yatırımcı demek , hiç bir şeyden haberi olmayan demektir.
Büyük Yatırımcı demek ise herşeyden haberi olan demektir. Büyüklerin büyük olmasınıda sağlayan olayları önceden bilmeleridir. Küçük Yatırımcıda olayları önceden haber alsa, bilse , zaten kısa zamanda Büyük Yatırımcıların seviyesine çıkar. 2021 yılının grafiğini 2021 Ocak ayında bilseydim, Paramı bin katına çıkarırdım. Büyük yatırımcılar grafiği tam olarak bilmeselerde onlara çizilen çerçevede nemalanıyorlar. Bizede aynı bilgiler gelse bizde nemalanırız. İnsanın tabiatı aynıdır. Zenginide fakiride aynıdır. Aç gözlüdür. Bitmek bilmeyen hırsları vardır.
Son 1 yılda çok yabancı fon çıkartıldı.Avrupa Fonları, Rusya Fonları , Amerika Fonları , Endüstri Fonları, Teknoloji Fonları, Vs. Bunlardan bir sepet yapılarak alınabilir
GSP fon sahipleri; temettü ödemelerinizin yatıp yatmadığını kontrol edin isterseniz. Bugün yatmış olmalı.
Aynen dediğin gibi borsa,viop, faizler yükselmiş hiçbir önemi yok döviz + değilse fonlarin çoğu eksi yazar bu kadar basit fonu yönetenlerde o kadar kaliteli değil.
xu100 %1,92, TCD %0,32, TKF %0,50, OPH %0,67, NNF %0,77, MAC %1,11. neden böyle oldu acaba?
Kısa cevap; Ulaşım,Havacılık hisseleri olmadığı için,
Uzun cevap; BİST100 İşlem hacmi en yüksek 100 kağıdın ortalaması, Hisse portföylerinde ortalama 20-30 kağıt var ve bunlar tüm BİST içerisindeki 500'den fazla şirket içerisinden seçilebiliyor, dolayısıyla paralel gitmesi gerekmiyor. :)