Hissemize sahip çıkalım Flaş bir bilanço bizi bekliyor.. Bilançoyu 50 li fiatlarla karşılarız diye düşünüyorum..Sadece aracılık komisyonunu hesaplamayalım.. İştiraklerdeki değer artışlarıda muazzam..
Printable View
Hissemize sahip çıkalım Flaş bir bilanço bizi bekliyor.. Bilançoyu 50 li fiatlarla karşılarız diye düşünüyorum..Sadece aracılık komisyonunu hesaplamayalım.. İştiraklerdeki değer artışlarıda muazzam..
Hacimler de çok inatçı idi, 40m ortalamadan yukarı bitirmesi muazzam. Aracı kurumlar içinde toplam hacimler üzerinden artış muhasebesi yapanlar var ancak BIST hacim tarafındaki komisyon viop dan çok önde,ismen BIST tarafında ciddi sıçrama yaptı,Info viop da. İştirak degerlenmeleri bilançoları düştükçe önden görülecek, sürekli değindiğimiz naktin yüksek faizli kullanılması asıl kar patlaması nedeni olacak. Müşteriler ciddi aşağı dökülme olmadığı için iflas durumları ile karsilasmadi bence, özetle uzun dönemli kazanç rallisinde ismen tarafı bence hala iskontolu.
3. çeyrek karını 2,6-3,0 arası bekliyorum.
Benim beklentim minimum 4,5m,kasası çeyreğin ilk gününden itibaren komisyon ile ekstra desteklendi ve müşterilerin kredili işlemleri çeyrek boyunca hemen hiç hız kesmedi. Endeks in üç ay boyunca yüzde 15 düzeltme yapmaması oyuncuların elini hep güçlü tuttu
2022/12 toplam hacim 2,9m kasada 5m para ile 4.3m kar. Bu çeyrekte 2,5m kasada 4,5m para ile yüzde 80 lerde kredili işlem ve artan volatilite nin getirisi ile beklentimi yukarıda tutuyorum. İnşallah alt iştiraklerden de güzel katkı alır önümüze beklentime paralel getiri sunar.
Ben mesela sadece İş yatırım Ortaklığını hesapladım. Çünkü bist de işlem görüyor..30.06.2023 bilanço döneminde değeri ile (Sadece İSMEN nin sahip olduğu %28.93 kısım için) 30.09.2023 arası değer artışı 335 milyon tl..İş yatırım ortaklığı Cuma günü 11.66 TL den kapandı..Oysa 30.06.2023 de 4.36 TL den kapanmıştı..İş girişim Sermayesi Yat ort. danda 300 milyon tl bilinen değer artışı var..Diğer lerini bilemiyorum..
Genelde ismen net karı komisyon karı x4 civarı geliyor bu çeyrekte barış yilmaz hocam 904 milyon bist viop karı hesaplanmış genelde tutturur buna iş portfoyden alınacak portföy yönetim kesintisi eklenecek 1.2 milyar civarı komisyon karı gelecektir ancak x4 gelirmi bu çeyrekte bilmiyorum ,yaklaşık 1.5 - 2 milyar civarı alım satım ve kredili işlem geliri bekliyorum diğer gelirler vs eklenecek yaklaşık 700 milyon gider düşülecek ben de müzikal beye katılıyorum 2.5 -3 milyar arası net kar rakamı bekliyorum ,yeniden değerlemede bir sınır bulunmuyor her çeyrek yapabilirler ve bu arada tahtaci ile anlaşıldiysa 5 milyarda gelebilir net kar aksi takdirde 2.5 -3 civarı beklentim
SM-A047F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar rakamı aşağı yukarı bellide beklentiyi çok yüksek tutmamakta fayda var.. Yüksek beklenti oluşturulup sonra kar düşük gelirse sanki şirket zarar etmiş gibi insanlarda bir algı yaratıyor buda hisseyi negatif etkiliyor.. Buna Ereğli de çok şahit olduk.. En mantıklısı 2.5 -3 milyar arası bir net kar beklentisi...Bende tahminimi revize ettim..:)
Her halükarda beklentiyi düşük tutsakta 4 çeyrek işlem hacimleri bu şekilde devam eder kredili işlemler aynı hızla devam ederse ve 4 çeyrekte yeniden değerleme yapılırsa yıllık minimum 12 -14 milyar arası bir kar rakamına ulaşılacak ,yüzde 20 dagitsalar 1.5 -2 TL arası minimum temettü dağıtılacak gibi görünüyor buda bolunmemis fiyatla bizi 6-8 TL gibi bir temettuye ulaştırıyor, geçen yıl 1.9 TL dagitmisti temettudeki artış her türlü enflasyonu katlamis olacak muazzam benceSM-A047F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sıra ile...
Sırası gelen gidiyor....
Bu hafta zirveyi kırarsa daha sert hareketlere de gebe olabilir. Bakalım...
Sabah sabah bu hareketlere alışık değiliz:)
Arif abim nerede? Umarım beğeniyordur bugünkü hareketi.
Endeks yeni zirvesinde bizde yeni zirve isteriz asagisi paklamaz🤪
bofanın çorbasına salça ve kekik ilave edelim, misss
İyi mal çıkıyor uzun süredir, yabancı çıkışı devam ediyor gibi karşılayan fonlar devam.
Endeks 8500 ne bastın be bank of bırak ta yaya kalmayalım
Bu uyuzluk yakışmıyor bu havada.Baskasi olma kendin ol İSMEN!CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer iş ve bofa aynı mal değilse, akıllı yatırımcı (ak, deniz, qnb) buradan 42.5 üzerine kadar çizer, 2.5 milyon lotu paketler.
Tahtada son 1 ayda Citi nin sattığının 2 katını Deutsche almış...
Birçok kağıt %8/9prim li.Buda (-)kapamaya çalışıyor.İS YATİRİM SEYREDİYOR..
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umarım dediğin gibidir ama bence dökülen çok var . Giden endeste yukarı alıp tekrar aşağı veriyor. Sürekli de bunu yapıyor..Bu bile çoğu adamı döker...
Yukarıdan verdiğini alttan da pasiften birileri alıyor.. Aceleleri de yok....
İlginç olan aksi yönde tahtayı çizen birileri de yok. Çok rahat adamlar...Sanki kimsenin girmeyeceğine emin gibiler...
Ben böyle okuyorum... Tecrübem doğrultusunda....
Gersin bakalım yayı.....Göreceğiz...
Önce 41 e bastılar,sonra orda set çektiler,sonra seti de kaldırdılar artık millet panik oldu gördüğüm bugünkü teşkilat buydu. Buraların hissesi izlenimi oturttu piyasaya,ben 4fk dan Arçelik alırdım piyasa 15fk dan gözü kapalı çiziyor, ismen için sabit piyasada 8fk çok olabilir ama içsel fk si 4 un altındadır,bu kadar rahat top çevirmeleri şaşırtıyor sadece. Kaybedilen zaman oluyor sadece..
https://i.hizliresim.com/4vocpzb.png
https://i.hizliresim.com/ofap72s.png
https://twitter.com/brs_ylmz?ref_src...Ctwgr%5Eauthor
3 çeyreği bu rakamlarla kapattı y t d
Baştaki imam bildigini okuyor[emoji779]
Klasik BofA hareketi perşembe ve cuma 1050000 lot 40.48 tl ortalama ile mal almış..Bugünde aldığı bu malları bu malları 41.29 tl den satmış..Hisse başı 81 kuruş para kazanmış.. 1.050.000 x 0.81 = 850.000 TL kar etmiş..İşbilenin kılıç kuş*****n.. bOFa nın karşı bacağı yok ..tertemiz almış ve satmış.. Yarın sattığını alırmı belli olmaz belki 300-500 bin lot alır ertesi gün satar..Biz bilançoya odaklandık..gerisi traderlara kalmış..
Kağıt orta malı olmuş .Balını alan gidiyor.Madem iyi kağıt çek tavana alan ordan alsın.Para para yi çekiyor.Bizde seyrediyoruz.
41 e basınca olanı hissettim ama günlükcu olmayınca buralardaki baskıya da katlanacagiz el mahkum. Uzun süredir arkasında yaya bırakmadı kimseyi satan hep yerine koyma fırsatı buluyor,tam trader hissesi oldu maalesef.
Psikolojiye oynuyor direkt aynen. Dökülen vardır da çok mudur bilemedim. Aslında tekniğe uygun hareket ediyor, seviyor fibo işlerini. 40,22-41,78 arasına sıkıştırdı, bugün bir dokunup döndü. Haftayı eski zirve üzerinde mi altında mı kapatacak ben onu merak ediyorum.
Ederi olan yere gelsin yeter.Abudik gubudikler 50 üstüne attı.Birazda mal sahibinin sahiplenmesi gerekir..Ama herkes birbirini bitirmeye çalışıyor.
Kredili yada kaldıraçlı piyasada işlem yapmadıktan sonra , hissenin her ay %10 artması ile 2 ay fiyatının sabit kalıp 3.ay %33 artması arasında bence fark yok....
Sonuçta elde edeceğim getiri aynı olunca hangi an yükseliş olacağı önemsiz...
Temeli zaten iyi, tekniği de şu an iyi...
Sert bir yukarı hareket gelecek bana göre...
Bilanço gelir , mümkün değil ama beklentinin çok altında kalır, üstüne de hissenin tekniği bozulursa o zaman dertlenirim.....