Kum saatı calışmaya başladı bilançoya son 28 dk
Printable View
Kum saatı calışmaya başladı bilançoya son 28 dk
Bilanço bugün gelecek inşaallah, ama 1 saate ama 2 saate hazırlar bu gundiler, konsolide edecek o kadar çookkk şirketleri olunca bööle oluyor herhalde:) 1 tane dış ticaret firmaları var zati o kadar, neyse, bugün geliyor bilanço, çalışmayan kısım giderleri benimde dikkatimi çekmedi değil, aktife alınan bir sabit kıymet, makina techizat için kanunen ayrılabilen 1 yılllık amortisman giderinin aktife alındığı tarihten öncesine isabet edeni çalışmayan kısım gider ve zararları (680 hesap) altında izlemek mümkündür.Sadece amortisman değil, GÜG ve GYG lerdende bu kısımlara pay verilebilir, Sonuçta tamamı giderleştirilmektedir, sadece gelir tablosunda TMS gereği izlenebilmesi açısından bu hesaba konulur, biz buradan şunu anlıyoruz, bu çalışmayan kısım gider ve zararları oluşurken bir hasılat bir gelir meydana getirmemiş bu kısım, hasılata gelirlere bir katkı sağlamamış, bundan sonraki dönemlerde eğer bu kısımlar çalışmaya üretmeye başlarsa Amortisman gideri, GÜG ve GYG yine oluşacak ama bir yandan da hasılat yaratacak bu kısımlar ve bilançoya net etkisi + olacaktır.
son çeyrekte 123 milyon TL.hasılat vardı gelir tablosuna baktığımızda, bu kadar yatırımdan sonra 2018 ilk çeyrekte 125 milyon TL.hasılat oluşursa 10 milyon TL. civarı net kar açıklar diye düşünüyorum,
Son çeyrek hasılatını yanlış hesaplıyorsunuz. Vergi dairesi ile Spk arasında hasılat farkı oluyor. Elimizde 9 aylık vergi dairesi gelir tablosu olmadığı için Spk ile vergi dairesi arasındaki farkı almak hatalı olur. Ben 95 milyon civarı son çeyrek hasılatı bekliyorum.
Sayın yarımada Benim bahsettigim konu farklı, siz yanlış anladınız, şöyleki, ben VUK'a göre vergi dairesine verilen 9 aylık gelir tablosu ile 12 aylık gelir tablosunu kıyaslıyorum hasılat icin, VUK'a göre 9 aylıkta toplam hasılat 253 milyon TL., 12 aylıkta ise VUK'a göre 376 milyon TL.hasilat var, artış 123 milyon TL., şimdide 2018 ilk 3 aylık VUK'a göre hasılat 125 milyon olsa diyorum ortalama %8 net kar ile 2018 ilk çeyrek 10 milyon TL.vergi dairesine kar bildirebilir, SPK mevzuatına göre hasılat gider ve diğer kalemler zaten farklıdır.
BAKAB Konsolide 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 31336472 Yıllık Değ%:190
bakioglu yaptı yapacagını inanılmaz bir bilanço karıyla sermaye yapısıyla hasılatıyla ne bilim bekliyen herkezi utandırmadıgı için bak anbalaj yonetimine teşekkütler bence borsanın en iyi bilamçosu herkezin gonlunce olsun
Çok güzel bilanço. Hem çeyreksel hem yıllık bazda Kar artmış, gelir artmış. Borç artmış ama özkaynak oranı sabit. Cari oran biraz düşük . Özkaynak verimliliği harika. hayırlı olsun.
Bencede güzel bir bilanço çıkarmış, 31 milyon TL.yi geçen bir dönem net kari olması çok olumlu, simdi merak edilen bu durumun hisseye nasıl yansıyacağıdır.3-5 kademe prim istemiyoruz artık, çek tavanı alem hisse görsün
Ünlü menkul ufak ufak alıyordu 2-3 gündür, bugünde baktım 125 lot almış göstermelikte olsa, toplam malı 43.750 lot olmuş, yarın ne yapacak merak ediyorum, agresif alım yaparmi bilinmez, ama hisseye farklı aracı kurumlardan talep gelir diye düşünüyorum az da olsa,
F/K oranı 10,12 idi bugün. Bu bilanço ile oran 7,5'e düşüyor. Sadece buna göre %30 prim potansiyeli var. Diğer etmenlerle birlikte %10-30 prim yapar diye tahmin ediyorum. (7-8 gibi)
Hatanız şurda. 253 milyon olan VUK'a göre olan hasılat değil Spk mevzuatına göre açıklanan bilanço. Zaten gelen bilanço ile belli oldu. Son çeyrek hasılatı 97.6 milyon tl. Bir önceki yazımda belirttiğim 95 milyon tahminim ile paralel.
Açıklanan bu bilançodan sonra 2018 yılında euro artışı ile beraber çeyrek bazda minimum 110 milyon tl civarı hasılat ve %10 üzeri karlılıkla 11-12 milyon kar getirmesi lazım.
Ben gecici vergi ekinde verilen 9 aylık gelir tablosundaki hasılatı 253 milyon TL. diye biliyordum, uyardığınız için teşekkürler,
Fehmi abi, bugün telefonda sormuştun ya kar belli oldumu diye, abi güzel kar açıkladı, 31,33 milyon TL.net kar açıkladı,
bu bilanço artık iki basamağı hakediyor...
Mali tablo beklentilerin üzerinde geldi. Ciro, brüt karlılık, FAVÖK, net kar kalemlerinin hepsi beklentilerin üzerinde geldi. Aslında VUK bilançosunun detayında yer alan çalışmayan kısım giderinden dolayı böyle bir bilanço gelebileceğini tahmin etmiştik.
Bilanço ile ilgili tek eleştirilebilecek konu genel yönetim giderlerinin yüksekliği. Aslında bu sene bu kalemde bir iyileşme olmuştu ama son çeyrekte anlamsız bir yükseliş olmuş. İlk üç çeyrekte 5-5.5 milyon bandında olan bu gider son çeyrekte 7.5 milyona yükselmiş. Toplamda 23.7 milyon olan genel yönetim giderinin bu şirket için yüksek olduğunu düşünüyorum.
Bilançoyu çok detaylı irdelemeye gerek yok şimdi odaklanmamız gereken ve önemli olan konu 2018 yılı bilançoları...Şirketin olması gereken değerlemeyi ise daha önce defalarca yazdık.
%20 potansiyeli var bu kara göre. Yarın 8.00 gösterirlerse yakışır ya da 7.50 den yukarıdan malı basıp bir süre sessiz kalır. Hayırlısı olsun. Tablo gayet güzel umarım tahta yapıcı da aynı şekilde düşünür. Bilançoyu okuyanların da dikkatini çekecek ve yeni yatırımcılar da üşüşecektir. İyi geceler
sayın puma mal bulurlarsa üşüşürler iyi gecelerrr anca cift rakamdan sonra ihtiyacı olanlar satar ben kendi adıma daha yeni başliyoz 17 yıl bekledik daha cok yillar beklerim bana faydası olmadı toruna olurr işallahhh daha nice genel kurullaraaaa sayın blackm teşekkürlerrr
122 bin lot işlem oldu kum saatinde çatlak mı var.
Bakmamak gerek 270 bin lot olmuş geri dönmüş bi arsan kadar olamadı
Günlük işlem durumu paylaşa bilecek varmı tşk ederim.
Hissede saçma hareketler var. Önce bugün bilanço ile giren günlükçüler bir dökülsün sonra yine hacimsiz günlerle beraber 3-4 gün içinde normalleşme başlar. Şu anda oluşan fiyatın hiçbir önemi yok.
2018 yılı beklentileri bozulmadığı sürece anlık fiyatlara takılmamak gerekir. Bu yıl ciroda euro bazında minimum %10, tl bazında %25 civarında artış bekliyorum. Bu ciro ile sermayesinin üzerinde oluşacak olan karı görelim fiyata ondan sonra bakarız.
500 bin lot işlem aylardır bu işlemi görmedim.
Açıklanan güzel bilançoda büyük emegı olan eskı Gnl mufur SN M.Yıldız A da teşekkür ederım.Bn karlılıkta 2018 in aynı performansı göstereceğini düşünmüyorum.cb ve tayfasında Alavere dalavereler bekliyorum.ytd
Ünlü yine aldı 12 bin küsur net
Hissemiz %4 ün üzerinde prim yaptı, bence bu daha hiçbirşey, ısınma hareketleri diyelim.Benim hedefim çift basamakları görmesidir.
Günlükçü girdi bugün ve çoğuda döküldü gün sonu, birkaç aracı kurum karşıladı satışları, garanti ve ünlü menkul mesela, Tacirler şeker yapıştırdı, birkaç kez daha bu hareketi yapsa hisse, tacirlerde mal kalmaz:)
Bilanço şapka çıkartılacak seviyede ama hakettıgı tepkiyi vermedı deferınden cok ucuz....
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Neyse sözü uzatmayalım, 2018 yılında da bu performansı devam ettirmesini dilerim, aferin size bakioğulları
Günlük pasta atabilirmisiniz
Evet, kâr güzeldi; ama tavan yapılacak kadar değildi.
Hissede işlem çok oldu, ama bu işlemi değerlendirip de hisseye veda edenler de oldu.
Çünkü bu asalaktan çıkmak mümkün olmuyor.
O kadar işleme rağmen senedin ekside kapattığını unutmayınız ayrıca..
Cok super bir bilanco acikladi ve 2.9 maliyetli portfoyumden 4 bin lotu okuttum daha asagidan alacam kar realizasyonu yaptim yani.Allah bereket versin