Tepki de vermez oldu. Ytd.
Printable View
Tepki de vermez oldu. Ytd.
Zarar eden şirketler bile bu kadar düşmüyor. Neredeyse %50 düştü.ytd
City satmaya kararlı. Ancak satışlar durunca tepki gelir.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavuk kilosu 10 tl burda 20 tl..
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günün pastası nasil
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar silkeleme filan değil bu. Hisseden çıkmak isteyen kurumlar hissede hapis kaldı aylardır. Güzel bilanço onlar için fırsat oldu. Satabildikleri kadar satıyorlar.
Silkeleme mi değil mi bilmem. Ayrıca neyi silkeleyecekler dışarda kaç lot var. Kim çıkmak istiyor. Fiili dolaşım %8.29 daha kimi silkeleyecekler. Akşama kadar burda kimse yoktu. Hala da var sayılmaz. Toplam 13 kişi. Adamlar sahiplenmiş hepsini patron kağıdı gibi birşey olmuş. Ne derlerse o olur. Bu kağıt 40-50 olsun derlerse olur. Yok tekrardan 10-15 olsun derse o da olur. Bence 17.50 gibi ikili dip yapıp tekrar gerçek ederi olan 30 civarı son bilançoyu bekler. Ytd. Tamamen kendi menfatim doğrultusunda yazılmıştır.
Uzak durun bu hisseden yoksa yeni bir çocuğunuz olur bakacakk..
Doğru söylüyorsun. Borsadan tamanen uzak duralım. Böyle bir borsaya girmemek lazım. Adam tarihi kar açıklıyor. Yaklaşık 1.5 senede kendi sermayesinin neredeyse 5 katı kar açıklamış kağıt %40 düşmüş. Şimdi birisi çıkar 3 tl den geldi der. O zaman ayrıydı. Adamlar sürekli zarar gösteriyordu. Satışta ne kadar ettiği anlaşıldı. Neyse tüm şirketlerde nasıl isterlerse öyle bir bilanço, kar vb. yayınlayıp istedikleri gibi fiyat üreten bir sistem ve bu karekterde insanlarımız olduktan sonra borsadan uzak durmak en iyisi. Ytd.
Bistte KY ı koruyan bir düzenleme gelmezse borsada bir çok yatırımcı batar.eskiden emir İptali vardi.emirleri anlık iptal ediyorlar.tabana basiyorlar.arkadaslar aldım hisse düştü. Sattım yükseldi.bunlar hikaye.adamlar lotlarinizi girdiğini z zammı biliyorlar.size sattık tan sonra aşağı basiyorlar siz kar ile satmayın diye
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yapılan hareketleri silkeleme olarak değil. Yükseliyor sa KY kalmamıştır.ky girdim ı geri basarlar
Katiliyorum.ky kalmadi. Alan arkadaşlar vardi hepsi satti.artik isterse 10 tl isterse 30 tl yapar.yurt dışı pazarlar acık oldugu sürece iyi bilancolar gelmeye devam eder.
3 TL den geldiğini söyleyen arkadaşlar hissenin 2008 yılında da fiyatının 3 TL olduğunu biliyorlardır umarım.. Herkes borsadan çıkmaya başladığında borsaya gireceksin.. Herkes borsaya girdiğinde düşmesini bekleyeceksin.. Benim işyerimde borsayla işi olmayan adamlar yatırım hesabı açtırıp yok efendim aselsan seneye 120 olacakmış söylentisiyle hisse aldılar.. Ben de 41 tl den satmıştım sonra pişman olmuştum sattığıma ama iyi bir karar vermişim.. Aynı şekilde bugün burdaki ağlaşmaları gördüm ve bşraz daha almaya karar verdim banvt ve aldım.. Burada ağlaşmalar devam ettiği sürece kısım kısım alım yapacağım.. Burda eğer ki fiyat çıkar ve köşe başındaki simitçi bile banvt almaya başladığında ben satmış olacağım.. Sevgiyle kalın
E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Birinin girdiği belliydi zaten. Alırken yüksekten aldırıyor. Sen almaya çalıştıkca yukarı çekiyor. Satarken de aynı sen satmaya çalıştıkca alta basıyor. Aldırınca yine yavaş yavaş aşağı gelip yeni avlarını bekliyor. Ytd.
Bugün tek tük KY avlama yapıyor. 100 tl kara bile aşağı basıyor. Ytd.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a392161b98.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...95585ae532.jpg
3 'ten 4 hareketini bildim bakalım 5 'ten 6 hareketini bilebilecek miyim?
şirket son yaptığı 111 milyonluk kara göre fk sı 10 olacak şekilde bir hesap yapıldığında hissenin ederi 44 tl çıkıyor...fk sı 8 olacak şekilde bir hesap yapıldığında ise 35 tl çıkıyor...yok bundan sonraki çeyreklerde 111 milyon tl değil de 100 milyon kar yapacak dersek o vakit de fk sı 8 e göre olması gereken fiyat 32 tl dir...
sanayi şirketleri genelikle fk 8-10 aralıklarında değerlenirler...
şirket birinci çeyrekte 33 milyon ikinci çeyrekte 75 milyon ve üçüncü çeyrekler de de 111 milyon kar yapmıştır...cirosu ilk çeyrekte 570 milyon ,ikincide 670 milyon ,üçüncü çeyrekte 640 milyon yapmıştır....
üçüncü çeyreklerde ikinci çeyreklere göre cirosu 30 miyon düşük olmasına rağmen karı 36 milyon daha fazla olmuştur...bunun birinci nedeni yurtdışı satışların artmış olmasıdır...
birinci çeyrekte ihracatı 60 milyon,ikincide 75 milyon ve üçüncü çeyrekte ise 95 milyon olmuştur...görüldüğü üzere sürekli artan bir trend var...
kısacası hisse çok aşırı düşmüştür...dün endeksin eksili olmasına rağmen banvitin artıda olması iyi toplandığı izlenimi verdi...topikte paylaşılan bilgilere göre ihracatın çok iyi bilgileri var...bu ihtimal dördüncü çeyreklerin de güzel geleceğini düşündürtüyor...bence hisse tekrardan çıkış yapmaya müsaittir....
banvitin 45 milyon tl civarında bir de döviz açığı var...dördüncü çeyreklerde 5-6 milyon tl civarı bir karda düşmeye neden olur...artabilecek ihracat bu dezavantajı kolaylıkla amorti eder...bundan sonraki çeyreklerde şirketin 100-110 milyon tl aralığındaki karlar bu hissenin 30 alt marj ,45 tl de üst marj olmak üzere bu aralıklarında değerlenmesine sebep olabilir....bunun miktarını tahta yapıcı belirleyecektir...
şimdi denilecek ki geçen yıl dahi banvit 2 tl iken şu anda 20,70 da iken pahalı değil mi ?? fiyatı arz ve talep belirler...şirketler kar edince talebi artar ,zarar edince de talebi olmaz..yani fiyatı belirleyen temel ederidir...
şimdi geçmiş bilançolarına baktığımızda 2015 yılı sonunda 100 milyon zarar yapmış....2016 yılında ise 60 milyon kar yapmıştır...oysa daha 2017/9 aylıklarda yaptığı kar 217,8 milyon tl dir...bu şekilde kar yapmaya devam ederse bu yıl sonunda 330 milyon kar yapacakken 2018 yılı sonunda ise 400-500 milyon tl aralıklarında kar edebilecektir...ödenmiş sermayesinin (100 milyon tl ) tam 4-5 katı kar edebilecek duruma gelecektir..
krontun 1 tl lerden 20 tl lere çıkmasının nedeni yine temel verileridir...geçmişte buna benzer logo da da bir fiyatlanma söz konusu olmuştu...
Dostum f/k düştükçe 1 tl kâr için ödememiz gereken parasal miktarın azalması gerekir dolayısıyla f/k düşmesi iyidir şimdiki F/K oranı 8.79 dolayısıyla 8.79 aşağı geldikçe iyi olacak
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banvitin eline geçen bir fırsattır. İnşallah bu fırsatı önümüzdeki yıllarda da kullanmaya devam eder.. Özellikle yabancı yatırımcı gözüyle bir şirketten istenen nedir? Özellikle yabancı dedim çünkü yerli sermaye genelde vurkaçlık yapıyor.. Kardayken 10 yıl elimde tutucam deyip, zarara geçtiğinde hemen hissesini satan bir yatırımcı profili var.. Ayrıca yabancının ortalama elinde hisse tutma süresi 320 gün iken yerlinin 28 gün.. Bu bilgiler ışığında yabancı yatırımcı bir hisseden ne ister?
1- büyüme
2- istikrarlı ve artan kar
3- temettü/bedelsiz
Banvit firmasının 2018 yılında geçeceği sınav 3 nolu seçenektir. Eğer ki 2018 yılında bu da gerçekleşirse tüm şartlar yerine gelmiş olur. Benim şahsi fikrim bedelsiz vermesidir.
Diğer taraftan hisse düşmeye başladığında 10 TL yemi gelecek? Yükselmeye başladığında 40 TL yemi gidecek yorumları yapılıyor.. Yani aradaki fiyat farkına baktığımızda gerçekten yatırım yapmaya korkar hale gelirsiniz.. Önemli olan elinizde tuttuğunuz hisseye güvenmek ve sonuna kadar sahip çıkmak..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...49eb32ed4c.jpg
Yükselen üçgen içinde kalması yeterli tam 4 hissede bunu denedim yükselen üçgen içinde güzel yerlere gittiler üstelik 1 yıl içinde iyi prim yapmış hisseler düştüklerinde alım yaptım biraz korkarak en az %30-%50 arası prim bıraktılar ben bekledim mi? Tabiki hayır %10-%20 alıp sadece el sallamakla yetindim
ismini vermeyeceğim bir hisse yi 19.75 'ten aldım brüt takasta idi acaba yanlış mı yaptım dedim kendimce az aldım çok al 10 yıl kitlerler yükselen üçgen içinde kaldı ben kısa stoploss yaptım sonra sattığımın 4 tl üstünden aldım %19 kâr ile çıktım tahta tavan kapadı üzüldüm mü? Tabiki evet :) yükselen üçgen sağlam bir formasyondur umarım kazanırız
İnşallah iyi tatiller
Allah cümlemizin gönlüne göre versin iyi tatiller
İlaveten f/k düştükçe hisse ucuzlar yani f/k :8 diyelim bu şu demek 1 tl kâr etmemiz için bizim ortaya koymamız gereken parasal miktar 8 tl yani oran düştükçe az sermayeyle 1 tl almamız kolaylaşır oran yükseldikçe 1 tl için daha çok sermaye ortaya dökmemiz gerekecek
Ben onu şöyle hesaplıyorum.. Şirketin sermayesi 100 milyon.. Şirketin şu anki fk sı 8,79.. Şirket son çeyrekte de 100 milyon kar yazarsa yıllık kar 317 milyon yapar.. 317/100: 3,17 tl hisse başı kar yazar.. 8,79x3,17: 27,86 yapar.. Yani fk sının hiç artmadığını yada düşmediğini düşünürsek yılsonu kar açıklandığında fk sının 8,79 olması için 27,86 fiyatı olması lazım.. Yani şu anki fiyatına göre %34 lük bir getiri potansiyeli hesaplıyorum ben.. 3 ayda %34 veren bir enstrüman varsa yada başka bir hisse varsa oraya yatırım yapın.. Yatırım tavsiyesi değildir..
https://i.hizliresim.com/g9pEa3.png
Bu yönteme göre;
Fiyatı: 28,90 TL
https://i.hizliresim.com/2EqAyL.png
Bu yönteme göre;
Fiyatı: 23,00 TL
Şimdi piyasa yapıcılar hangi yöntemi tercih ediyorlar?
Banvt uygula görelim kardeşim potansiyel nedir yapabilirsen excel de formül yap uğraş forum faydalansın ben de bilgisayar yok
Zaten verdiğim rakamlar banvite uygulanmış hali.. Yani piyasada birden çok değerleme yöntemi var birinde 28,90 diğerinde 23 çıkıyor.. Dolayısıyla esas olan şirketin büyüme hedefleri ve karlılığını artırarak devam etmesi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...191f21ed86.jpg
5" grafik düşeni kırmış onay almış küçük bir de flaması var bakalım pazartesi-salı ne yapacak beni umutlandıran düşen endexte yeşil kalması ve hacmi alanların sağlam duruşu -%2 stoploss ile
Not:stoploss kişiye göredir.Gücü nispetince
Tşk ederiz
doğrudur arkadaşlar son gelen 9 aylık 217 milyon tl kara göre yaptığımız hesaplar farklı çıkabiliyor...ama borsada her zaman gelecek satın alınır...eğer bundan sonraki çeyrekler de de 100 milyon ve üzeri karlar yapmaya devam ederse en düşük 30, en yüksek de 45 tl aralıklarında değerlemeye tabi tutalacaktır...
hisse cuma günü kötü endekse rağmen %5 prim yaptı buda ilk etapta hissenin toplama sürecine girdiğini ve dolayısı ile çıkış yapmaya müsait bir ortama girdiğini işaret ediyor...hissenin buralardan çıkış yapma olasılığı var....sermayesinin 4-5 katı kar yapabilecek bir banvit çok güzel yerlere çıkacaktır...