Bozkurt dikkat et sıyırmasınlar sortunu :)
Printable View
Bozkurt dikkat et sıyırmasınlar sortunu :)
660 üstüne atarsa short stop olur. 800 üstünden kısa açmak için beklerim.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
İris Cibre
@iriscibre
Trump Powell'ı seçim öncesi faiz indirmemesi için uyardı
"eğer bu hatayı yapmazsan, Başkanlık dönemini bitirmene izin veririm" dedi
Piyasaların kafası karışık
Altın, borsalar yarın faiz indirilecek ve enflasyon gelecek gibi hareket ederken
Tahviller herşey yolundaymış gibi
TİPS ler enflasyon geliyormuş gibi
Petrol, yavaşlama geliyormuş gibi hareket ediyor
dışarsı bu haberden dolayımı isteksiz
trump reis geliyor daha kimse altından beni çıkaramaz...
Konut fiyatlarında yıllık bazda artış hızı üst üste 20'inci ayda da gerilemesini sürdürdü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, konut fiyatları yıllık bazda %45,05 arttı. Bir önceki ay artış hızı %48,42 seviyesindeydi.
Fiyatlar 2022 yılı Eylül ayında görülen %189,19 artış hızından sonra 2024 Nisan ayına kadar sürekli gerilemişti.
Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artarak 1273,5 seviyesinde gerçekleşti.
gübre tekrar yardırmaya başladı. saatlikleri çok ilginç. bu sefer hektaş da peşine takıldı.
gözden kaçmasın çok açıklayıcı bir çalışma. çalışan/emekli oranı şuymuş buymuş diyenler okusunlar. adamlar net şekilde aylık bağlanmayı düşürerek sorunu çözdüler. sgk nın bütçeden aldığı destek düşüyor. nedeni de burada gizli.
bende dün asıl sorunun sağlık da olduğu söylemiştim. oraya acilen el atılması lazım, bu haliyle zararın büyüğü oradan gelir. 34 tl ye uzman dr hizmeti orada var işte.
sgk ya ayrıca istisnasız her bedelediyenin milyarlarca lira pirm borcu var. belediyeler de kamu kurumu olduğu için tahsil edilemiyor. Sayıştay raporlarında var.
yani sgk yı ve ekonomiyi batıran emekli değil, kamuda her alanda devam eden sonsuz israftır...
Suriyeli bedeviler bize bakacak. Biz onların hastalarına bakmayan mı?
Her şeyi ben bilirim. En çok ben bilirim. Uber alles doycland aqmqmmq.
euroda 1,10 a geldi...
Metropol Haber
@metropolmedya_
·
1d
Abdülkadir Selvi: (Emekli maaşları)
"Erdoğan'a 12.000 TL teklif götürülmüş. Erdoğan, 12.500 TL’ye yükseltilmesi talimatını vermiş."
Selvi neler yapıyor yine büyük haber yapmış:whistling:
Şimdi arkadaş eyt ile orda bir ton laf kalabalığı yapıp eski grafikleri paylaşmış filan da
Herkes biliyorki ileri matuf sistem iyice zorlanacak
Sahsen benim dün yazımda dikkat çekmeğe çalıştığım da oydu ..
Bak burda aşağıda basitçe anlatmışlar ..bilale anlatır gibi
Oranları vs.leri
Tekrar edeyim kendi adıma emekli maaşı alanlara karşı değilim devlet ikram etmiş bu ikram geri çevrilmez
Burda 40 lı yaşlarda emekliliği normal/haklı gösterme çabasını geçiniz ..maaşlarınızı sağlıkla sıhhatle iyi yerlerde harcayınız
Bu konuyla alakalı son bir kez.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/eytni...IkKBn4NYqdsUoQ
https://img.godmode-trader.de/charti...31/7538246.png
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
bankalar...
https://i.hizliresim.com/6r5u5g9.png
TOFAŞ bugünde %-2.5
sanki fabrika battı..
zorlasın ki vergi kaçıranlardan kayıtdışı işlem yapanlardan gelir elde edilmeye başlansın.,
zorlasın ki bütçe açığı kapatılmaya çalışılsın
zorlasın ki emekli olan kişilerin yerine üniversite mezunu bir çok işsiz genç çalışmaya başlasın.
zorlasın ki sgk zamanında yatan primleri güzel değerlendirmeyi öğrensin, orada burada sosyal tesis lojman ek bina personel almasın, adam gibi veri tabanı ve elektronik sistem oluştursun.
bence özellikle memur olup eyt li olanların hepsi emekli edilmeli, çünkü verimsiz çalışan çok oralarda.
yani çalışmamaları daha avantajlı, harcanan genel yönetim giderlerini (kırtasiye, servis, elektrik, su , bina kirası veya amortismanı vs.) de üstüne koyarsak mantıksız olmadığı görülür.
borsa bugün eksi kapatır, (- %1 i geçmez) :)
Ne de olsa MOODYS beklentisi var. Ondan tutunuyor.Bu beklentiyi alıp ta ptesi artı gap açarsak: orası sağlam short yeri olur.
Etkili Haber
@etkilihaber
·
1 sa
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme ihalesi sonuçlandı:
1- Vahit Karaaslan 505 milyon Dolar
2- Koç Grubu 504 milyon Dolar
3- Can Kültür Sanat Eğitim A.Ş. 469 milyon Dolar
bakalım hangi arap çıkacak bu işin altından.
Dr. Barış Esen
@barisesen
·
35d
Deutsche Bank:
Bu yıl kasım ve aralık olmak üzere TCMB'den 500 baz puan faiz indirimi öngörüyoruz
Yıl sonu Dolar/TL beklentimiz 37
toaso 20 den 350 taleyi görmüş... % 12 15 düşünce battı diyosanız :he:
:drunk::drunk:
kısa pozisyonu kapatmıştım. iyi yapmamışım.
655 ten uzun kademeye girdim. Aşağıda da emir hazırlıyorum.
Ekonomim.com
@EkonomimCom
·
55d
📌 Trump’tan Tayvan’a: Savunma için para ver
akçay çine msj yolluyor altınlarını sıkı tut:)
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı kutlama programına, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve kabine üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekili katılacak.