BM, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere "geri göndermek için acele etmeyin" çağrısı yaptı
Suriye'ye yönelik askeri hamleleriyle tepkileri üzerine çeken İsrail'i de uyardı
Printable View
BM, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere "geri göndermek için acele etmeyin" çağrısı yaptı
Suriye'ye yönelik askeri hamleleriyle tepkileri üzerine çeken İsrail'i de uyardı
Mezhepçi kafa anlayışı ile bakarsa tabi gerçekleri görme,algılama ve yorumlama konusunda zorluk çeker.
bu açıklamayı " bizim hedefimiz İsrail değil " yine Mezhepçi kafa ile bakanlar alkışlar. Niye ;
çünkü Şia düşmanlığı bazılarında her şeyin üstünde.
İsrail amaçlarını teker teker sağlıyor. Irak-Suriye üzerinden Iran- Hizbullah,Lübnan bağlantısını kesti. Suriye'nin askeri araç gereclerini de yok ediyor.
Suriye'deki yeni rejimin kimin tarafında olacağı çok net belli oluyor. İsrail her ihtimale karşı da Suriye'nin savaşma kapasitesini de yokediyor. Hamas ve Hizbullah gibi İran'ın proxyleri bitirilince İran'ın da yeni savunma doktrini yapması lazım.
Kimsenin İrana doğrudan saldıracağını düşünmüyorum ancak İran rejiminin zayıflatılma hamlelerine devam edileceği aşikar. Çin'de ABD ticaret savaşı ile meşgul olursa ve de Ukrayna cephesinden dolayı güç kaybetmiş Rusya desteği de gelemediği için İran rejiminin zayıflama hızı yüksek olur. Aslına bakılırsa Orta doğu coğrafyasının büyük çoğunluğu İsrail ile beraber yaşamayı kabullenmiş durumda ve asıl İran'ı tehdit olarak görüyor.
Önümüzdeki dönemde yeni doktrin oluştururken zaman kazanmak isteyen İran rejiminin batıyla uzlaşmaya çalışacağını ve içeride karışıklık olmaması için halkına karşı da yumuşayacağını beklemek yanlış olmayabilir.
Beklenti içinde geldi ABD enflasyonu % 0.3
Kaç kere dedim, leş tayfanın dediği hiç birşeye inanmayınız diye..MABADINDAN haber uydururlar..(MERYEM -ORDU SAVCISI-ALTINDAN KLOZET VS)
Onlar ARAPLARI sümükleri kadar sevmezler..Ama siyasal mezhepçilik olunca ,ARAP FAŞİSTİ ESAD, gitti diye üzülürler.
SADECE O vahşet dolu hapishanedeki zulmun bitmesi bile,insan olarak sevinmek için yeterlidir..
https://i.hizliresim.com/o3wjkl7.PNG
Yıkılan mezara mı üzüldün..VAH CANIM..TEK DERDİN O OLSUN...ALLAH,başka dert vermesin..
HAMA da, kimyasal silahla onbinleri katleden bir leşin mezarını yıkmışlar..Mutlak diktatör.
PEKİ SEDENAY hapishanesine bekar olarak girip,defalarca tecavüz sonucu 3-5 çocuk ile çıkana...aklını kaybedene...preslenen insanlara üzüldün mü?
İslam hakkında kaç kitap okudun ki,ahkam (iman ile ilişkilendirme olayından dolayı soruyorum )kesiyorsun...-hüküm veriyorsun.
11321.....LONG..... Pala'nın parasını alalım...
Heyet Tahrir eş-Şam’ın (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Golani, CNN’in ardından Sky News’e de konuştu. Sky News’dan Zein Jaafar ve Celine Al Khaldi’ye konuşan Golani, Batı ülkelerine seslendi ve “Korkmanıza gerek yok” dedi.
Suriye’de Beşar Esad hükümetini deviren cihatçı örgüt Heyet Tahrir eş-Şam’ın (HTŞ) lideri Muhammed Golani, İngiltere merkezli Sky News’a konuştu.
Şam’daki İmam Şafii Camii’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Golani Batı’ya seslendi ve “korkmaları için hiçbir sebep olmadığını” dile getirdi. Golani, “Korkularımızın kaynağı İranlı milisler, Hizbullah ve bugün gördüğümüz katliamları gerçekleştiren rejimdi” dedi.
Suriye için çözümün “İranlı milisler, Hizbullah ve Esad rejiminin ortadan kaldırılması” olduğunu dile getiren Golani, “Mevcut durum paniğe geri dönülmesine izin vermeyecektir” diye konuştu.
Suriye’nin yeniden inşa edileceğinin de sinyallerini veren Golani, “Ülke kalkınmaya ve yeniden yapılanmaya doğru, istikrara doğru gidiyor” dedi. Suriyelilerin savaştan bitkin düştüğünün altını çizen Golani, “Ülke yeniden bir savaşa hazır değil ve yeni bir savaş olmayacak” diye konuştu.
Rusya ve İran’ın Esad hükümetine verdiği desteğe atıfta bulunan Golani, “eski sömürgecilerin” Suriye’yi kontrol etmekte başarısız olduklarını savundu.
Haber bu Sayın abka.
Hareketin lideri bu açıklamayı yapmış.
Sizin paylaştığınız haberdeki kişi bu açıklamayı hangi kanala yapmış? Ve ağırlığı ne kadar,
uygun zaman derken!!??
Keşke karşılık verilse .
Ortada devlet yok.Daha kendi içlerinde problemleri var.BİR HALK 60 YILLIK BİR diktadan kurtulmuş.Değil başka devletle savaşak hali...Açlık-soğukla bile zor başediyor.
Kendi içinde bile yekpare olmamış...
Her şeyin sırası var.
3 KİŞİ ile tarafından vurulan ve ağır kan kaybı yaşayan hastanın önceliği, kendi durumudur.
O hastaya-sağlıklı olmadan- ''git hasımlarınla uğraş ,denilemez...''
olaylara kestirmeden bakmak lazım..Suriyeli giderse bizimkilerin oyu yarıya düşer..gidermi..gitmez..bu kadar basit..
onların buraya gelmesi basit bir göç değildi zaten..planlanmış anlaşılmış bir yapı tıkır tıkır işliyor..
Vay anasına bu tayfa ,SURİYELİLERDEN NEFRET ederken esasında çok seviyormuş.Gitmelerini istemiyorlar .SİZE göre değil ama onlara göre gidilecek ortam oluştu..
Konuştuğum tüm SURİYELİLER, gideceklerini söylüyorlar.Özellikle son zamanlarda artan düşmanlık, onları riskli olsa bile memleketlerine yönlendirmiş.
Bne de oluşan kesin kanı, 12 ayda bunların %80 i gider...
Yahu..madem onlara göre uygun ortam var..o zaman onları teşvik edin..ORTAMIN ONLARIN LEHİNE OLACAĞINI SÖYLEYİN...GİTSİNLER...
Ha onların tehlikede olacağına inanıyorsanız....güzel kardeşim,neden tüm hücrelerinizle onlardan nefret ettiniz..KORKAKLAR diye ittiham ettiniz...EVLERİNİ-DÜKKANLARINI yaktınız(humanist vatandaşlarımızı tenzih ederim)
BENİM ANLADIĞIM ŞU:onların MUTLU OLARAK GİTMELERİNİ İSTEMİYORLAR..burada kalıp, hakaret ederek tatmin olmak veya düşmanlıkla ,halktan oy toplamak için gitmelerine üzülüyorlar.
BEN ,MUTLU OLARAK GİTSİNLER diyorum.SONUÇTA ESAT DENİLEN ve %15 in tahakkümü kalktı..artık kendi çocukları egemen..AYRINTILARI DA takmamak lazım...GÜLE GÜLE GİDİN..
büyük İsrail için kimler kimler anlaştı masa ardında..kimlerin imzası vardı geçmişte..
herkes biliyor bunu
sen ordamısın hala:)
herşeyin hesabı yapılmıştır.
şuanda oraya gidenler burada geçinemiyenler ve orada akrabası olmayan .
neden diyecen tapular yakılıyor akrabası olan hakkını savunur ama kimsesi olmayan savunamaz .
İsrail koridor açarak ilerliyor 400 hedef vurmuş dün donanma yı bum .
Şimdi orası tam yerine oturmadan burada işi gücü olan hayat şartları iyiyse gitmez.
bir kısım okulların kapanmasını bekliyor yani yazı
tekrar ediyorum, her Suriyeli oy demek bizimkiler için..bu şimdi değil ABD ile Esadı devirme planınından beri var..efendim Suriyeliler geldi bunu lehimize çevirelim o halde demediler yani..bence planlı
suriyeliler 1 gidip 5 geri mi geliyor olm neden çakıyor iki gündür ?
:drunk::drunk:
yaşadığım yerde her tarafta Suriyeliler var..belediye kömür yığıyor günlerdir kapılarına..ulen gidecek adamın kapısına niye gaymonnan kömür yığıyorsunuz
yeğeeeen mesele gitmeleri değil.. sınırları açık tutmak.
gel diyenlere lafın yok tabi.
ne mal adamlar var yaw... :drunk:
suriyelilerin döneceğine inananlara çekilişle hediye veriyor ...
https://youtu.be/ULui3rn3_40?t=2374
teee yıllar önce..yani ülkemizde 1 tane Suriyeli göçmen yokkene bunlar masabaşında işi pişirmişler sanki..sen şunu sen şunu ben de bunu dediler gibi geliyor..Suriyeliler de bize kaldı..ABD Rusya İsrail paylaştı bize de Suriyeliler kaldı..karşılığında güvenli bölge vs..eee yarın bunun güvenliği kalmazsa ne olacak
Ben maça kaçar kolay gelsin.
çok seviyorsa alsın evine 15 tene suriyeli ... cumaya gitmeye gerenk kalmaz :he:
:drunk:
ucuz işgücü diyorlar ya vallahi yalan..onların da gözü açıldı..birde şöyle; 1 Suriyelinin yaptığı işi temizlemek için 2 Türk işçi çağırıyoruz..
Suriyelilerden temiz iş beklemeyeceksin..buna razıysan çalıştır..İnşaat sektöründekiler bilir..
İçin pislik senin...Mülteci insanlara bile bu gözle bakıyorsun.Oğlum, benim tanıdığım ataeistlerin çoğu,vicdanlı..sen nasıl böyle karaktersiz çıktın.
dinime söven müslüman olsa bari :kahkah::kahkah:
yallah arabistana dayucuğum
:drunk:
Suriyelilere bir iş verdik dairelerin alçı sıvası yapılacak vallahi eve 20 camız soksam 1 hafta zıçsalar bundan temiz bırakırlardı..
ÇOK NET..SURİYELİLERİN gitmesini istiyorsanız,ORTAMIN UYGUN OLASINI temenni edersiniz..Hatta:BAKIN SAVAŞ-ESAT biiti..Hiç bir gerelçeniz yok ,diyebilirsiniz..
Ama onların gitmesini istemiyorsanız,ortamın uygun olmadığını söylersiniz...
BEN GİTSİNLER DİYORUM.Ortam uygun...
bizim Türkler avrupaya çalışmaya gidiyor ama Suriyelilerin durumu farklı..adamlar savaştan kaçmış burda hayatta kalma içgüdüsü ile yaşıyor..çocuk yapma hariç orayı anlayamıyorum..yani hayatta kalmak için yaşayan adamdan temiz kaliteli iş bekleyemezsin..yapamıyorlar da zaten..yani Suriyelilerin etinden sütünden faydalanın diyor ama eti sütü olmuyor
İş verme o zaman..3 katına TÜRK USTALARI çalıştır..Kimse seni zorlamıyor.
Ama 1/3 para verip aynı kaliteyi bekliyorsan: OLMAZ..
KEREMALKINDE dedi(bursadaorganize san.)..ben de ankara sanayi-mobilyada onları görüyorum..Efendice çalışıyolrlar..sigorta yok 17.000 tl ye en berbat işlerde çalışıyorlar..Bunun farkındalar ve şimdi gitmek isitiyorlar.
Asıl efsane açıklama,
Mavi Marmara saldırısından yıllar sonra Erdoğan'ın "giderken bana mı sordular"
Tam açıklama
Erdoğan, "Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün başbakanına mı sordunuz" dedi.
Ve bu Stk (IHH) gık bile diyemedi.
(Sözüm ona islami Stk) gücün karşısında.
reyiz işini bilir abey... en beğendiğim sözlerinden biri :
- bende çobanım.
:drunk::drunk:
Abka sen de mi Suriyelisin gardaşım..öyle düşündüğün kadar fark yok söyleyim sana.. 100 Suriyeli 125 Türk istiyor..ama inan buna bizimkiler pahalı yapar belki ama daha kaliteli iş çıkarır
https://www.youtube.com/watch?v=SeMuB1MgDrA
:kahkah::kahkah:
felse herkese lazım :drunk::drunk::drunk: