Etilen-nafta makası haftalık bazda nafta fiyatlarındaki %7.0 artış ve etilen fiyatlarındaki %2.6 azalışın etkisi ile %15.1 azalarak 331 ABD$ olarak gerçekleşmiş. Ytd
Printable View
Etilen-nafta makası haftalık bazda nafta fiyatlarındaki %7.0 artış ve etilen fiyatlarındaki %2.6 azalışın etkisi ile %15.1 azalarak 331 ABD$ olarak gerçekleşmiş. Ytd
Bunu bist30 dan atmaları lazım.bu hacimle bile yolma derdindeler. Ytd
Gram para akitmiyorlar. Ytd
Cılız zayıf hacimler. Ytd
Piyasa geberik, millet yüzde 50 mevduata geçmiş olmalı
Yüzüne bile bakan yok bunun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
karar veremiyor bir türlü. 16,70 üstünde tutunabilir ve kapanış(lar) yapabilirse simetriğin üst bandından yukarı taşmış olur.
bu durumda kısa vadede 19,50 seviyesi ilk etapta hedeflenebilecek direnç noktası olur.
https://i.hizliresim.com/rofj1j8.png
Endekis ile paralel hareket ediyor.
Nasıl olduysa bugün endekis kızardı ama bu kızarmadı. Hayret
https://www.tradingview.com/x/jX8xkcku/
Grafiğe turkuaz bir kanal ekledim, orta bant kesikli çizgi kırılıp tekrar üzerine çıkamayınca aşağı süzülme devam etti.
Sarımtırak trend 15.80 - 15.90 civarları haftalık aşağı kırılırsa kanal alt bandı 14.20 civarı.
Üste doğru 17.51 lik fibo rakamının üzerinde düşeni de kırmış olur.
habertürk petkim yazana helal olsun
oldukça objektif ve gerçek durumu yazıyor
onlarda petkim yönetiminin yatırımcılarıyla t..şak geçtiğini anlamış ve resmen yazmış ky genel kurulda biraz kıpırdaması gerekir
hatta bende 1 lot alıp katılacağım
https://www.haberturk.com/ozel-iceri...atirim-yapacak
https://www.haberturk.com/ozel-iceri...-izah-edilecek
Spot long, vadeli short bekliyoruz bir süredir. Tad tuz yok tahtada.
Analistlerin bilanco beklentileri nasıl varmı fikir beyan eden kurum
Hisse Notu-Petkim(Deniz Yatırım)
Petkim tarafından paylaşılan verilere göre, etilen-nafta makası 25 Nisan 2025
tarihi itibarıyla haftalık bazda 20,5 USD/ton (%6,2) azalış ile 310,0 USD/ton
seviyesinde gerçekleşti. Etilen fiyatlarında 15,5 USD/ton (%1,8) seviyesinde azalış
yaşanırken, nafta fiyatında ise 5,0 USD/tonluk (%0,9) bir artış yaşandı.
Hatırlanacağı üzere, makas bir önceki hafta 389,5 USD/ton seviyesinden 330,5
USD/tona toplamda 59,0 USD/ton azalış göstermişti. Etilen-nafta makasının
geçen haftaki azalışın ardından bu hafta azalış göstermiş olmasını Petkim
açısından olumsuz olarak değerlendiriyoruz.
â– Yıl başından itibaren 320,4 dolar/ton seviyesinde gerçekleşen etilen nafta makası
2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında sırasıyla 585,6 dolar/ton, 364,9 dolar/ton,
190,4 dolar/ton ve 178,4 dolar/ton seviyelerinde gerçekleşmişti.
â– Platts Petrokimya endeksi haftalık bazda %0,6 azalışla 780,7 USD/ton seviyesinde
gerçekleşti. Yıl başından itibaren 841,8 USD/ton seviyesinde gerçekleşen endeks
2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında ise sırasıyla 1103,9 dolar/ton, 1065,1
dolar/ton, 854,0 dolar/ton ve 872,1 dolar/ton seviyelerinde gerçekleşmişti.
â– Etilen-nafta makası petrokimya endüstrisi için genel bir karlılık metriği olmakla
birlikte karlılık görünümü ile ilgili daha sağlıklı yorum yapmak için nihai ürün
fiyatlarının takip edilmesi gerekmektedir. Belirli petrokimya ürünlerinin
fiyatlarının endeksi olması açısından Platts endeksi da bu açıdan izlenebilir. Ancak
söz konusu endeksin Petkim'in ürettiği ürün gamı ile birebir örtüşmediğini
belirtelim.
Genel değerlendirme:
â– Petkim Petrokimya için 12-aylık hedef fiyatımız 22,00 TL, önerimizi de TUT
olarak sürdürüyoruz. Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 Endeksi'nin %3,0
gerisinde performans göstermiştir.
SPK tarafından verilen idari para cezaları
Konuya ilişkin aşağıdaki açıklama Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bülteninde yer aldı.
Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKM) pay piyasasında 26.03.2024 tarihinde gerçekleştirilen işlemlerin 6362 sayılı
Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) kapsamında incelenmesi sonucunda aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezasının
uygulanmasına karar verilmiştir.
rıfat elhadef , 778.282.58 tl
Cezaların caydırıcı olması için ceza ücretleri artırılmalı, hile hurda yapmak isteyen cezayı görünce vazgeçmeli
El Hadef kendine bir hedef koymuş yolunda gidiyor. Şirket yönetimi bir hedef, bir umut ortaya koymazsa, birileri gelir kendine bir hedef koyar. Bu konuda çok güzel bir atasözümüz var ama hadi şimdi boşverin.
Genel kurula gidecek arkadaşlardan; SN. Anar Mammadov 'a görev yaptığınız uzun görev süreniz boyunca bugüne kadar neyi yapmadınız da işler bu hale geldi ve akabinde bundan sonra yapmadığınız neyi yapacaksanız da Petkim 'de işler güzel olacak sorusunu sormanızı rica ediyorum.
y.t.d.
Şabkalı büyük  ve şabkalı küçük â arasındaki fark nedir 0101 abi :)
https://youtube.com/shorts/boXfAMpBu...P29sYSZ-AwDfFw
Azeriler dünyada en çok parayı seven ilk milettir, henüz ikincisi gelmedi. Normalde bu şirketin şuan azeri gözünde 400 lira hisse başı fiyatı olması gerekirdi. Azerilerle 15 yıl çalışan biri olarak bu olayı şaşkınlıkla izliyorum. 3-4 yıldır grafik çizemiyorum. Hayrına yıllık dolar bazlı bir grafik mümkün mü. Veya yıllık endeks bazlı bir grafikte olur. Hayır duası mutlaka edilecektir.
Bir soruda ben sorayım :
Özelleştirme İdaresinin en üst yönetici seviyesinde, Petkim 'de SOCAR 'ın ağırlığını oluşturduğu yönetim kuruluna girmesini doğru buluyormusunuz ?
Ek olarak, bilmediğim için şunu da sorayım. Petkim 'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 'nın küçük yatırımcıların haklarını korumak gibi bir görevi varmıdır ? Bu konuda bilgi sahibi değilim, bilgi sahibi olanlar yanıtlarıyla yardımcı olurlarsa sevinirim.
y.t.d.
Parasutsuz dusuyoruz bu ne arkadas. Petkim batti haberimiz mi yok
8 mayıs 2025, bilanço seans öncesi açıklanacak.
Spenc kardeşim epeydir yoksun, deprem ile ilgili tahmşn ediyorum.Sağlığın iyidir inşallah.Forum sensiz dondu.
Çeşitli enstrümanların grafiklerine bakıldığında,
Son zamanlarda
Dolar hariç herşey düşüyeahh
29.05.2025 saat 14.00 genel kurul var.
Kar Payı Dağıtım Tablosu Açıklamaları
Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK) II-14.1 sayılı tebliğ hükümleri çerçevesinde 01.01.2024-31.12.2024 hesap dönemi için düzenlenen Konsolide Finansal Tablolarında Ana Ortaklığa ait 6.343.663.000 TL Net Dönem Zararı, Vergi Usul Kanunu ("VUK") düzenlemelerine göre ise 8.955.896.831,48 TL Net Dönem Zararı elde etmiştir.
Bu doğrultuda, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, SPK ve VUK kayıtlarına göre hazırlanan mali tablolara göre 2024 yılı faaliyetlerinin cari yıl zararı ile sonuçlanması nedeniyle;
- Şirketimiz VUK kayıtlarında, cari dönem net dönem zararı olan 8.955.896.831,48 TL'nin geçmiş yıl zararlarına aktarılmasına,
- SPK'nın II-14.1 sayılı tebliğ esasına göre hazırlanan Şirketimiz konsolide finansal tablolarında, Ana Ortaklığa Ait Dönem Net Zararından 6.343.663.000 TL'nin geçmiş yıl zararlarına aktarılmasına,
- 2024 yılı net dönem zararının oluşması nedeniyle, kar dağıtımı yapılmamasına,
- Bu kararın 2024 yılı faaliyet sonuçlarını görüşmek üzere toplanacak Genel Kurul'un onayına sunulmasına
karar verilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
AmigoOrhan abi halimize şükredelim bence
2025 yılı borsanın kayıp yılı olarak tarihe geçecek,
Biraz tarama yaptım, bistte hisselerin çoğusu pert
52 haftalık en düşük seviyedekilere baktım durum içler acısı, tablo çok kötü, endekis 9binlerde ama belkide bist tarihinde bu denli hisse bazlı düşüş olmamıştır
Mesela vestl 107 tl den 39 tl ye düşmüş
Petkm in 3 aylık konselide net zararı 2576348bin
Fabrika nasıl çalışıyor. bu nedir ya 2bucuk milyar zarar mı olur.
Kapatın fabrikayı enazından zarar yazmaz
Sn. Anar Mammadov ve beraberindeki tüm yönetici arkadaşları, acaba bu bilanço sonrasında da yine yönetime aday olacaklar mı ? Büyük bir merakla bekliyorum.
Eğer aday olacaklarsa demek ki Socar bu gidişattan memnun ve onaylıyor demektir.
Bir diğer merakımda ÖİB 'nin de üst yönetici bazında kurulacak yönetime katılmaya devam edip etmeyeceği. Bakalım bu bilanço süreçleri sonrasında, ÖİB nasıl bir tutum alacak. Bunu da önemsiyorum. Katılmaya devam mı edecek yoksa kenarda durmayımı tercih edecek.
Sn. Anar Mammadon 'u ve beraberindeki yönetici arkadaşlarını, bu bilanço sonrasında bir ekonomi kanalında yapılacak yayına katılmasını bekliyoruz. Hani diğer bazı halka açık şirket yöneticileri yapıyor ya işte onlardan bizde istiyoruz.
y.t.d.
17.32 kilit rakam.
Ne oldu da zarar edince kıymete bindi bu?
Spenc kardeşim nerelerdesin? Yaramaz bir durum yoktur inşallah.
Hisse ve güncel hayata dair açıklamam, yanlış değerlendirmesin.
"at izi it izine karıştı"