Fakıf faktorink kerını 2 katlamış iş faktorink yine aynı burda yaprak kımıldamıyo
Printable View
Fakıf faktorink kerını 2 katlamış iş faktorink yine aynı burda yaprak kımıldamıyo
6 ayda faktoring sektörü % 25 büyüme gerçekleşmiş....bloomberght
Bugün bono ihrac edmişler işler busene iyi gidicek gibi gecen sene banka kıredileriyle idare edmişlerdi
Bu akşam bilanco gelirmi
BDDK, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı hazırladı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre aşağıodaki Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı hazırlandı.
MADDE 1 - 24/4/2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Finansal
Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında
Yönetmeliğin 11/A maddesinin birinci ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı
maddeye aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiş ve diğer fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.
"(1) Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt
teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın
değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve altında olanlar için yüzde
yetmişi aşamaz. Bu oran, nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirasını aşan binek araçlarda,
bedelin yüz yirmi bin Türk Lirasına kadar olan kısmı için yüzde yetmiş, yüz yirmi bin Türk
Lirasının üstünde olan kısım için yüzde elli olarak uygulanır. İkinci el binek araçlarda taşıtın
değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır.
(2) Konut edinmeleri ve konut tadilatı kapsamında konutun 22/11/2001 tarihli ve 4721
sayılı Türk Medeni Kanununun 684 üncü maddesinde düzenlenen bütünleyici parçası niteliğini
haiz olacak şekilde mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler,
konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı
krediler ve eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu
kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici
kredilerinin vadesi otuz altı ayı, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi kırk sekiz ayı,
cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı
aşamaz.
(4) Bu maddenin biriinci fıkrasında yer alan tutar, 1/1/2019 tarihinden itibaren, her yıl
enflasyon sepetinde yer alan dizel ve benzinli otomobil fiyatları ortalamasının yıllık artış
oranının gerektirdiği tutarlar üzerinden uygulanır."
https://www.bddk.org.tr/WebSitesi/tu...ik_taslagi.pdf
Fayizler yeniseneye yüzde 10 seviyesine düşerse hisse cokcazip olur bu kerlabile 2 leri görürüz faktorink şirketleri hepsi yılbaşınakadar borclanıyor yılbaşında fayizlerin düşmesiyle daha düşük fayizle borclanacaklar.
20 yillik borsa hayatimda bu sirket hissesi kadar uyuz bir hisse görmedim.
Alip ekranindan kaldiracaksin
Analiz faktoring kullandırdı para 320 milyon crdfa 650 milyon 24 milyon keryapar analizde 12 milyon ker yapması lazım
Kullandırdı 650 milyona göre eniyi ker eden bu faktorink şirket hakkını yememeklazım ama yeni müşderi potansiyeli yokgibi parayı pahalı satıyor oyüzden yenimüş deri gelmiyorgibi litfa faktoring bile 30 milyon sermayesi varama bunu iki katı para kullandırmış
Bütün Faktoring şirketleri karını gözle görülür biçimde arttırmış...eğer crdfa yine absürt biçimde 6 milyon kar yazarsa art niyet ararım...bazıları yıllık karını ilk 6 ayda yakalamış....
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bilancoyu acıklamaya cesered leri yok bitürlü gelmiyo
Kar veya Zarar 11.750.804
Bence kurumu kapatsın...bütün Faktoring şirketler kar patlaması yaşarken bunlar seriye bağlamış....
Bence süper gelmiş bilanco 25 milyon kerı rahat yakalarız .0.23 net temeddü garanti gecen yılın 2 ceyrene göre kerı artmış busene 2 ceyrekte busene birinceyre biraz düşükdü ikinci ceyrek telafi etmiş
6-12-18-24 milyonluk bilançolara devam...
KAP: SEKFA [ ] ŞEKER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/701636
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...651a3d332e392d
Kar veya Zarar -18.827.000
Aslinda karda artis var lakin alinan borclar icin odenen faizler iki kattan fazla arttigindan ortada fise dokunur bir kar artisi olmamis.
Sent from my iPhone using Tapatalk
haklısın....ben yinede seviyorum bu şirketi 4 yıldır bu hissedeyim bi 4 yıl daha kalacam... mevduat yatırdıgım para var oda zarar...yanı anlayacagın lirada kalmak bu ülkede kulliyen zarar...hatırlarsan 6-7 ay önce bi arkadaş kar artmıyor diye crdfa satıp arçelik 20 tl civarlarda almıştı....kendimizi tatmin etmek için,beterin beteri var diyelim....
Liderfaktoring bile altı aylı kerı %50artmış burda ölü topra var
Crdfa yönetim istifa etsin yada bi acıklama yapsınlar
2023 hedefiicin dolar 25 tl olmalı ki 500 milyar ihracat hedefi yakalansın
Dolar 2 tl olduzaman 150 milyar ihracat yapıyorduk bugün 8tl 600 milyar ihracat rahat yapmamız lazım biyerde bi ****likvar
Bugün kimsatdı aracıkurum dagılımı anlık olanvarmı
bence rahat olmakta fayda var. bu şirket muhtemelen LİDFA gibi olacak... yatırım tavsiyesi değildir..
adamlar boş kademelere yüzbinlerce lotu koyup; hisseye olan genel ilgisizlikten de faydalanmak suretiyle milyonlarca lotu virmanlıyorlar.. muhtemelen büyük bir operasyon olacak.. yatırım tavsiyesi asla değildir...
Usd bazında şirket değeri neredeyse %50 eridi
asil patron is yatirim. ivi zivir kurumlari, fonlari dahil edince en az 6-7 milyon lotlari var, halka acik olan 12 milyonun cogu babalarda.
ISMEN, yani is yatirim menkul degerler
Düzenlenen stopaj vergi oranları ile yıllık mevduat faizi şu an net %20 getiriyor. Üstelik temettü gibi ana paradan düşme olmuyor.
Şuan burdada yüzde 20 veriyo vergiyi cıktıkdansonra bunun yanın da yedek akce ayırıyo sermayede artıyo kerlılı da bakmıssın 2 ye katlanmış ozaman alıcak hisse zorbulursun şuanda yedekakceyle sermayesi 130 milyon şu an nakit sermayesini altında işlem görmekte yani fiyatı 1.30 tl olmalı 1.30 tl yi 1.11 liradan alıyoruz cokcazip
Şu an burda da veriyor. 1 yıl önce 1,70-1,60-1,50 gibi her ay kaç lira olduğuna bakmadan biriktiren u. v yatırımcısına ne yapıyor acaba. Temettü verdi 2 defa hala zarar da gösteriyor olmasın sakın!
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aldın temeddü le bukadar ucuz mal alıyosun 35 binnira temedü aldım 1.15 den hissealdım busenede 45 bin temedalsam keşke temeddügünü 0.80 kuruşa düşse temeddü yine yatırım güngelir yük selir yatırdım temed iki katı artar elbet kerı da hep böyle kalcakdeyil şeytanı bacanı kıra elbet