Originally Posted by
alicemal
MB elindeki USD shortları nasıl kapamayı planlıyor acaba.
Ben göremiyorum, şu an ne kadar var, kapamaya başladımı? Hala alıyormu.? Merakta etmiyorum çünki uzun vade planlarımı bozmaz ama aksatabilir.
O kadar shortu kapamaya durup dururken başlarsa, normalde BIST in allak bullak olması lazım.
Büyük oyuncu olmanın zor tarafı budur.
KY isen elinde 30 binle girersin, ne alırsan al, BIST de dovizde yaprak kıpırdamaz.
Orta oyuncusun, elinde 50 milyon var, parça parça büyük senetlere paylaştırırsan ve USD yi yine parça parça alırsan yine piyasada oynayan bişey olmaz çünki karşılığı orta oyuncuda çoktur.
Büyük oyuncuysan.?
Bizde büyük oyuncular, bankalar fonlar.
Tahtaların spekülatörlerini saymıyorum. Onlar BISTin değil tahtanın büyük oyuncusu. En tepeyi diyorum.
Şimdi bankalar fonlar öyle plansız programsız dalmaz. Dünya piyasası ve medyası kimin elinde.? Yahudi finans kurumlarının.
Şimdi bi ülkeye daldıklarında, tek başlarına oynamazlar, ortak hareket ederler. O zaman oyuna koydukları para çok büyük hale gelir.
Bu parayı bizim büyüklükteki hangi ülkeye soksalar, anında o piyasa allak bullak olur. Bikaç banka ve fonun TR piyasasına girsiğini düşünün. Ellerinde 10 milyar dolar.
Hadi biraz garan biraz TL biraz aselsan alalım dediler.
Yapamazlar.
Parayı dağıtıp yaymaları gerekir. O parayı direk nereye sokarsan sok fiyatları uçar. Dahada yükseltmen lazımki kar edesin, uçuk fiyata almışsan, dahada uçurup bulutların üstüne çıkardın satacak büyük oyuncu lazım. Büyük oyuncu bilgilidir almaz.
Büyük oyuncunun parayı yayması ve parça parça girmesi gerekir ama buda yetmez. Bizim oyuncularda batılıdan daha çakaldır. Anında farkeder ve fırsattan yararlanmanın bin türlü yolunu bulur. Ya senle hareket eder milletin ebesini ortak beller, yada deli gibi bağırır çağırır ortalığı toz duman eder.
Bize gelen büyük oyuncular ortak olduğundan, almaya kalktıklarında, alabilecekleri çoklukta, karşılarında satmaya istekli başka büyük oyuncu bulamazlar.
Satmaya kalktıklarındada, almaya istekli başka büyük oyuncu bulamazlar.
Alırken tüm milletten alırlarsa ancak istedikleri kadar alabilirler. Satarkende tüm milletin almaya istekli olması lazım.
Yani anca tüm küçük ve orta yatırımcılara satmaları lazımki, ellerindeki dev ürünü satabilsinler.
O zaman ne yapmaları lazım. Tabiki tüm halkı almaya yada satmaya istekli hale getirmeleri lazım.
Ya temettüler?
Adam ciddidir, soymaya değil temettü ile gelir sağlamaya gelmiştir.
Evet bu tür oyuncuda çoktur ama geçen ay temettü hesabı yaptım.
VOB da birisi düşüşü temettü dağıtımına bağlamıştı. Bende bi inceleyeyim demiştim temettü dağıtımı endeks düşüşünü ne kadar açıklar.?
Endek 120 den 90 a düşmüş ve hazirandan beridir.
Hesapları yaptım, temettü dağıtımı endeksin düşüşünde sadece %2,5 kadar etkili olmuş. Yani ciddiye almaya değer bişey değil. Düşüşü bununla açıklayamazsın.
Peki ya bedelsizler.? Onuda siz hesaplayın, bedelsizle uğraşmadım. :)
Toparlayayım.
En büyük oyuncuların sahipleri ortak çalışırlar. Ellerindeki milyarlarca doları soktuklarında karşılarında milyarlarca dolarlık alıcı ve satıcı bulmaları lazım. Bizim gibi küçük ülkede bu zor.
O sebeple tüm halkı almaya yada satmaya yönlendirmeleri lazımki iş yapabilsinler.
İşte bunun içinde medyayı kullanırlar.
Finans sahiplerinin çoğu yahudi. Ekonomi kanallarına bakın sahipleri yahudi.
BloombergHT: 2 ortaklar, biri bloomberg, new york eski belediye başkanı, yahudi. hemde siyonist. Diğer ortak turgay ciner, kripto yahudi.
NTV: sahibi tek oda ferit şahenk, yahudi. tamamen ithalata çalışan bu zibidi, USD oplayınca zora düştü, para eden herşeyini satıyor bu ara. NTV yide başka bir yahudiye satarsa şaşırmam.
Peki bu 2 haber kanalının haberleri aldıkları ajans? routers: yahudi.
Gazeteleri de var. Düne kadar hepsi yahudi idi, şimdi dincilerin elinde, ama dinciye para ile herşeyi yaptırırsın, istediğin yazıyı yazdırırsın.
Yazı çok uzadı.
Büyük oyuncu mal alacağı zaman, gazeteleri ve TV leri aracılığı ile halkı satmaya yönlendirir. karamsar bir tablo çizerler ve kalabalıkları satmaya iknaya çalışırlar. Gazete ve TV lerinde çalışanları kendi işlerine yarayacak tiplerden seçerler. yani o bayıldığınız yorumcuların çoğu aslında maşa.
Satmak istediklerindede tüm halkı almaya yönlendirmeleri lazım. Onuda TV ve gazeteler aracılığı ile yapmaya çalışırlar.
Eskiden çok kolay başarırlardı. Millet henzü o kadar uyanmamıştı, internet yoktu yada az kullanılıyordu. Şimdi milletin bi kısmı durumu kavramaya başladı.
Özellikle internet, yahudilerin dünyadaki oyunlarını çok bozuyor. Benim gibi adamlar durmadan yazıyorlar. Milletde zamanla anlamaya başlıyor. En azından inanmasada aklının bi kenarına yazıyor çünki herşey ortada zaten.
Yazmaya başlayınca, neden başladığımıda unutup başka yerlere gidiyorum hep.
MB den girdik.
Nasıl satacak o kadar şort u dedik.
MB büyük oyuncu, satacakken almaya istekli bi çoğunluk olmalı dedik. Olay yahudilere geldi. Asıl büyük oyuncu onlar ve hem TR de hem dünyada ortak hareket ediyorlar.
Sömürmek için dünyadaki medya larını kullanıyorlar. %85 onların kontrolunde deniyor. İnsanları belli bir yöne şartlandırmakta kullanıyorlar.
Her neyse... biraz haber okuyayım. trump FED e çatmış ki. FED yahudilerin Kâbe sidir. Siyonist yahudilerin bir şirketidir FED denen abd merkez bankası.
FEd dediğinin USD yi basan matbaa.
Bizim MB ninde %20 si yahudilerin. 100 yıl önce tamamı yahudilerindi.
Almanya ve japonya 2. dünya savaşında yenilince, para matbaaları CIA yani yahudilerin eline geçti, onlar basmaya başladılar şimdi bilmiyorum. İngiltere ve fransanınkilerde 1. ve 2. dünya savaşlarında yahudilerin eline geçti diye hatırlıyorum.
Ayrıca alman ve japon gizli servislerini kuranda CIA.
Her neyse... Bu ülkelerin savaşlarıda ayrı konu. Yahudilerin sistemlerinden en önemlisi savaş çıkarıp, savaştan para kazanmak.
Bakın 1. ve 2. dünya savaşlarına. O işlerde yüzlerce milyon insan öldü, şehirler dümdüz ama kârlı çıkan varmı diye bakarsan. yahudi şirketleri dünyayı kaplamış bu savaşlardan sonra.