İlk cevabı ben vereyim sayın Aksakal,%50 [emoji846]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
İlk cevabı ben vereyim sayın Aksakal,%50 [emoji846]
Ama şunuda söylemesen edemicem,o % 50 varya ne hayaller kurduruyor insana ne heyecanlar yaşatıyor bilemezsiniz ,diğer %50 ise çok sıkıcı [emoji3]
Bir tarihte kumar alışkanlığı üzerine program yapmıştı sanıyorum kadir çelik ti haberci kumar alışkanlığı olan çok zengin bir ailenin kızına sordu(tabi kızın yüzünü göstermiyor)siz çok varlıklı birisiniz paraya mala ihtiyacınız yok niçin kumar oynuyorsunuz?
Kızım cevabı çok ilginçti hiç unutmuyorum,
Kadir bey dedi siz hiç dört kağıt arasına okey çektiniz mi [emoji3]
Halk arasında bir tabir vardır, BORSA MI OYNUYORSUN... ben daha hiç BORSADA YATIRIM MI YAPIYORSUN diyene rastlamadım.
inşallah bir gün rastlarım :)
Sn. Aksakalın tabiriyle yatırım yapılabilecek hisselere yıllık %70 kar marjı ile yatırım yaptığımızı farz edelim. sarı renkli alanlarda ülkedeki genel durumun olumsuz oluşu nedeni ile borsada yatırım yapmadık borsadan uzak kaldık. 15 yıl sonunda 118 kat büyüme... (reelde illaki bu matematiksel durum ortaya çıkacak diye bir durum söz konusu değil ama o beğenilmeyen %70 karın orta vadede çıkartabileceği muhteşem tabloyu görsel olarak örnekliyor)
http://i.hizliresim.com/z3yV6Y.png
bu tur tablolara pek sicak bakmam acikcasi ...
cunku alsinda bu tur tablolarda bir nevi afyondur ve yanilticidir .... dovizdeki degisimi ve enflasyonu hesaba katmaz yatirimcinin gereksiz hayallere dalmasina sebep olur ...
daha oncede dedigim gibi ben borsamizda uzun vade yatirima inanmiyorum ... bu tarz tablolar hesaplar uzun vadecilerin isi....
uzun vadeye neden inanmiyorum ? hisselerin 30 yillik dolar grafiklerine bakmak yeterli ...
sizin yapmaniz gereken aslind acok basit sayin forumdasim ...
o dahil etmezdim dediginiz yuzde elliden uzak durmak ...
ikinci mesajinizda duruminuzunda farkinda oldugunuz goruluyor ....
emin olun kibris kumarhanelerinde adrenalin daha fazla :)
bunun icin borsada hisse almaya takip etmeye gerek yok bir at yarisda adrenalin verebilir .. .
sizde biliyorsunuzki bu mantaliteyi terketmeden borsadan para kazananassiniz ....
bence durumun gayette bilincindesiniz ....
ve sizin tercihiniz ...
ben kumar mantigindan eyif aliyorum kaybetsemde olur diyorsaniz ne denebilirki ..
ancak seytaniniz bol olsun denir :)
lakin tekrar ediyorum bence siz neyin ne oldugunu bilen birisiniz ve mantalitenizi degistirmeniz mumkun ...
bol kazanclar dilerim ...
Çok fazla tercübem olmadığı için bir şey diyemem.
Sanırım aldıklarımın arasında BJKAS hissesinden uzak dururdum :)
Beğendiğim ve hali hazırda portföyde olmasa da takip ettiğim bir kaç hisse var, onlara ağırlık verirdim diyebilirim.